Totaal aantal pageviews

woensdag 4 juli 2012

Lunch om half negen?

Het is woensdag 4 juli 2012 op Curaçao. Het is zo ongeveer kwart over twaalf  in de middag en Uw Hoofdredacteur neemt even een half uurtje pauze om U te voorzien van de  meest actuele informatie op dit zo fraaie eiland middels een recente editie van "een zonnig avontuur." Dat moet ook wel: de temperatuur op het kantoortje van Uw Hoofdredacteur is inmiddels gestegen tot ver boven de veertig graden. Het is dus wederom een zeer, zeer warme dag. Gelukkig heeft Uw Hoofdredacteur te horen gekregen dat er vanaf morgen daadwerkelijk gewerkt gaat worden aan het repareren van de airconditioning, het zal het leven van de verschillende werknemers hier zeker een stuk veraangenamen.

Welnu, U hebt het al mee kunnen krijgen in een eerdere editie. Het logeerpartijtje van de Olijke Twee bij de familie Angelus zit er weer op. Dagenlang hadden de beide olijkerds er al naar uitgekeken en sneller dan snel verstreek de nacht. Zeker in dit geval, nu beiden klaarblijkelijk hadden besloten om te genieten van slechts een zeer korte nachtrust. In alle vroegte slopen beiden dan ook gisterenochtend in de richting van de slaapplaats van de heer Angelus. Deze bleek echter, zo midden  in de nacht, volstrekt niet bij bewustzijn te krijgen. Zeer noodgedwongen verliet mevrouw Angelus dan ook maar de echtelijke sponde om de beide olijkerds te voorzien van een uitgebreid ontbijt. Er waren pannenkoeken, gebakken eieren en noem maar op. Even later meldde zich ook de heer Angelus die zeker het volgende half uur geen enkel benul had van een vast woon of verblijfplaats. Uren later kreeg Uw Hoofdredacteur een mailbericht binnen van de heer Angelus: "Met de Olijke Twee alles prima. Hebben goed edoch kort geslapen en goed ontbeten. Hebben inmiddels mijn auto al gewassen, van binnen en van buiten. Nu gaan we zo lunchen." Op dat moment was het overigens eerst half negen in de vroege ochtend. Waarschijnlijk zal het olijke tweetal voorlopig wel thuis dienen te overnachten. Dan kan de familie Angelus in elk geval weer even rustig bijkomen.

Op Curaçao ligt de "dia di bandera" alweer enige dagen achter ons. Het gewone leven kan dan ook langzamerhand weer worden opgepakt. Slechts de vele Curaçaose vlaggen herinneren nog aan de feestelijke dag die uitbundig gevierd werd. Inmiddels zijn er dan ook weer geheel andere zaken die de aandacht vragen. Het feit dat de komende periode de belastingdruk fiks zal gaan toenemen en het voorstel dat Statenleden voortaan bewapend over straat dienen te mogen gaan, houdt de gemoederen fiks bezig. Daarnaast wordt er nu al reikhalzend uit gekeken naar het concert dat de "koning der bachatamuziek", Prince Royce geheten, eind juli zal gaan geven op het podium bij de Kleine Werf te Punda. U ziet, al is het eiland Curaçao niet al te groot, er gebeurt dagelijks wel van alles.  

Jumping Paul is er inmiddels ook weer. Het ging hem allemaal de afgelopen periode wat minder. Kortgeleden berichtte hij Uw Hoofdredacteur dan ook dat hij "hoognodig even van het eiland af moest." Zo gezegd werd zo gedaan. En zo kon het dan ook zijn dat de heer Jumping Jack afgelopen zaterdag op het vliegtuigje stapte om een afstand van zo ongeveer 40 kilometer te gaan afleggen en te landen op....Bonaire! Aldaar, ook op een eiland, dat wel, bracht Jumping Paul de nacht door om vervolgens op de zondag erna weer terug te keren naar het prachtige Curaçao. Gisteren liet hij weten hoe het zijn keus was geweest: "Het maakt toch je hoofd even leeg wanneer je een goed boek kunt lezen op Bonaire." Het is maar dat U het weet!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten