Totaal aantal pageviews

vrijdag 6 juli 2012

No connection!

Nu het vrijdag 6 juli 2012 is geworden op het nog altijd warme eiland Curaçao, staat het weekeinde voor de deur. De werkweek zit er dan gelukkig ook weer bijna op en het vooruitzicht van even een paar vrije dagen lonkt. Dat is maar goed ook, Uw Hoofdredacteur is immers 's avonds geheel afgedraaid door de extreme temperatuur waarbinnen gewerkt moet worden. Het gevolg is dan ook de gehele week al dat Uw Hoofdredacteur als een zombie thuis naar zijn computerscherm zit te staren om bij te komen onder het genot van een goede tv serie. Het is namelijk zo dat Uw Hoofdredacteur in het bezit is gekomen van de tweede jaargang van de Deense serie "Borgen". In een woord: wat een geweldige serie is dat. Dus, mocht U zich in de avond ook weleens wat uitgeput voelen, zorg dat U deze serie kunt zien en U voelt zich per omgaande een stuk beter.

In een eerdere editie van "een zonnig avontuur" werd U al verslag gedaan rond de telefoonproblematiek van Uw Hoofdredacteur. Wel een toestel hebben, maar niet gebeld kunnen worden omdat er, bij het ontbreken van een passend kaartje, geen verbinding kan worden gemaakt. Gisterenmiddag ontstond er echter toch weer hoop, nadat contact was gelegd met het businessfiliaal van de plaatselijke telefoonprovider.  "Komt U maar even langs meneer. Dan praat U even met een van onze accountmanagers en ik beloof U, dan is het probleem snel opgelost", zo wist de dame aan de telefoon te berichten. Spoorslags reisde Uw Hoofdredacteur naar het betreffende filiaal alwaar slechts een kleine 20 minuten in de wachtstand hoefde te worden plaatsgenomen. "Zegt U het maar meneer", zei een vriendelijke dame. Uw Hoofdredacteur meldde dat er een gesprek was gepland met de heer accountmanager. "Ach wat spijtig. De heer accountmanager heeft plotseling besloten dat hij vandaag al druk genoeg geweest was. Hij is ergens een biertje gaan drinken en is pas morgen terug. Weet U wat? Probeert U het morgen gerust nog eens een keer. Misschien is hij er dan wel", zo berichtte de nog immer vriendelijke dame. Om een lang verhaal niet nog langer te maken: vanochtend heeft Uw Hoofdredacteur contact gehad met de betreffende heer. "Ah, bon dia Hoofdredacteur. Uw probleem kan ik helaas niet voor U oplossen. U moet ervoor bij een ander filiaal zijn. Veel succes hoor. Tuut, tuut, tuut". Alvorens Uw Hoofdredacteur kon vragen of de man wellicht de achternaam Kafka droeg, had hij al opgehangen. Het leed duurt dan ook waarschijnlijk nog wel geruime tijd voort....

Vanochtend had Uw Hoofdredacteur even contact met een oud-collega uit het Noorden van Nederland. Het ging uitstekend met Fred, want zo heet de collega, zo liet hij weten. Binnenkort vertrekt ook hij op vakantie en wel naar het zonnige Spanje. Hij stuurde een fotootje mee waarop nog meer collega's waren afgebeeld. "We zitten nog altijd langs de kant van de weg te wachten tot Oranje Europees Kampioen voetbal wordt", zo liet Fred weten. "Om verzekerd te zijn van de beste plaats om dat schouwspel te kunnen aanschouwen, zijn we maar vast gaan zitten en vermaken ons, onder het genot van een drankje, meer dan uitstekend. Hartelijke groeten uit Ljouwert!"  Jappie, Simon, Marcel en Fred, goed te zien dat het jullie nog immer uitstekend gaat!

Het is nog altijd stil op het werk van Uw Hoofdredacteur. U weet het immers nog wel: de (veel) rustiger Fries vertoeft nog altijd in het regenseizoen van Costa Rica, de familie Pinoccio verblijft in Nederland en de familie Angelus ligt tijdelijk op een van de Curaçaose stranden. Jumping Paul is er daarentegen wel, echter hij heeft enige tijd geleden besloten het kantoor van Uw Hoofdredacteur te gaan verruilen voor een veel koelere werkplek. Vanochtend zag Uw Hoofdredacteur hem echter wel heel hard langs rennen. Het bleek dat hij door wat zaagactiviteiten in een nieuw gebouw te organiseren, het brandalarm had geactiveerd. Hij rende hard en had haast, hij zocht namelijk de sleutel om het oorverdovende lawaai tot normale proporties te kunnen terugbrengen. Slechts een blauw zwaailicht miste hij nog, maar daar kan Uw Hoofdredacteur de komende tijd wellicht nog wel iets aan doen!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten