Totaal aantal pageviews

vrijdag 13 juli 2012

Een tang uit Curacao? Op de blaren zitten dus....

Op het enigszins bewolkte eiland Curaçao is het vandaag vrijdag 13 juli geworden. Uw Hoofdredacteur was er weer eens vroeg bij vanochtend. Het was namelijk zo dat zoonlief Levi zich al om 01.00 uur in de nacht meldde aan het bed van Uw Hoofdredacteur, om dat vervolgens nog een aantal malen te herhalen gedurende de weinige uren die ter beschikking van lekker slapen stonden. Voeg daarbij het feit dat enige ledematen van Uw Hoofdredacteur, na een dag fors te hebben geklust, volledig dienst weigerden en U begrijpt hoe hij zich vanochtend voelde. Vandaag dus maar even een dagje rust, al moet de was worden gedaan en moeten er boodschappen worden aangeschaft. Tegelijkertijd geeft dit Uw Hoofdredacteur de gelegenheid om U te voorzien van een nieuwe editie van "een zonnig avontuur". Dan bent U in elk geval weer even bijgepraat.

Moeder de vrouw is op vakantie. Enige dagen geleden vertrok zij naar Nederland om vandaar, vanochtend, door te reizen naar Berlijn om met een aantal vriendinnen een Bratwurst te gaan eten. Ook Uw Hoofdredacteur heeft vakantie. Althans, op papier dan. In de praktijk moet er namelijk worden verhuisd. Een groot gedeelte van de inboedel moet de komende week worden overgebracht naar het nieuwe onderkomen en daarnaast moet er flink worden geklust. Zo ook gisteren. Allereerst diende immers de recent aangebracht omheining te worden gebeitst en daarna zouden er vele meters gaas moeten worden aangebracht. Gelukkig kreeg Uw Hoofdredacteur hulp in persoon van de heer Angelus. Halverwege de ochtend, na een overheerlijk bakkie koffie, werd een aanvang gemaakt met de werkzaamheden. Het moet gezegd, het verven verliep uitermate voorspoedig. Al vroeg in de middag bleek het grote blik verf juist voldoende om de gehele omheining strak in de beits te krijgen. De stemming was dan ook, tot dat moment, opperbest.

Nadat mevrouw Angelus het gezelschap had verrast met ovenverse broodjes en een magnetronkroketje, werd begonnen met deel 2 van de klus: het aanbrengen van gaas tegen de omheining. Uw Hoofdredacteur had stevig gaas aangekocht. Welnu, stevig was het zeker maar ook bleek het gaas vlijmscherp te zijn. Het eerste slachtoffer werd gevonden in persoon van de heer Angelus. Nadat deze een paar meter gaas op maat had geknipt, ging de rol gaas er spontaan vandoor om te landen op het hoofd van de heer Angelus. Toen Uw Hoofdredacteur dan ook even omkeek viel een enorm bebloed gezicht te bewonderen. Nadat de heer Angelus was getroost, ging de rol gaas er overigens nog vele malen vandoor. Diverse verwondingen aan armen, vingers en tenen waren het gevolg. Daarnaast, omdat het stevige gaas met een tangetje van Curaçaose makelij op maat diende te worden geknipt, werden alle aanwezige vingers deze middag onmiddellijk voorzien van enorme blaren. Maar goed, aan het einde van de middag was de klus eindelijk geklaard. Op dat moment overigens konden zowel de heer Angelus als Uw Hoofdredacteur zich slechts middels een rolstoel voortbewegen. Gelukkig maakte een overheerlijke hamburger bij het filiaal van McDonald's veel goed.

U begrijpt het waarschijnlijk al: vanochtend voelde Uw Hoofdredacteur zich als had hij onder een wals gelegen. Inmiddels, na vele glazen drinken en boterhammen te hebben uitgeserveerd aan de Olijke Twee en hun vrienden, gaat het gelukkig een stuk beter. Dagelijks melden zich namelijk allerlei vriendjes van de beide olijkerds. Op enig moment had Uw Hoofdredacteur dan ook een stuk of zes jeugdige bezoekers die, gelijk jonge vogels, slechts tjilpten om voer, lekkers en drinken. Wie het waren? Uw Hoofdredacteur kende hen tevoren niet, het was echter wel gezellig. Momenteel zijn er nog slechts drie bezoekers waarvan Uw Hoofdredacteur er twee goed kent. We zullen zien wat de dag nog brengt.....

Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten