Totaal aantal pageviews

zaterdag 31 maart 2012

Crazy Hair day.....

Op het zonnige eiland Curaçao, waar het zeer hard waait, is het vandaag zaterdag 30 maart 2012. Het is ongeveer half twee in de middag en Uw Hoofdredacteur zit weer klaar om U te verhalen over gebeurtenissen op dit zo fraaie eiland. Moeder de vrouw vertoeft in de onderwaterwereld, zij is gaan duiken met de familie Pinoccio. De Olijke Twee spelen, dus er is even tijd U bij te praten. Er gebeurde immers weer van alles de afgelopen dagen. En, zoals te doen gebruikelijk, wordt U daarover tot in detail geïnformeerd in deze editie van "een zonnig avontuur."

Gisteren was het voor de Olijke Twee en voor Moeder de vrouw de laatste schooldag voor de paasvakantie. Zoals het een goede traditie betaamt was er dan ook ruimte ingeruimd voor een paasontbijt op de school. Daarbij was het ook nog eens "Crazy Hair" dag. Dat betekent dat er sprake zou moeten zijn van een mooi kapsel om daarmee vervolgens op het schoolplein plaats te gaan nemen om te ontbijten. Het moet gezegd, het gezelschap zag er zeer fraai uit. Al vroeg in de ochtend was Moeder de vrouw met allerlei spuitbussen in de weer om het geheel te verfraaien. De trommeltjes werden volgepakt met vele lekkernijen die zij zich, op het schoolplein aangekomen, uitstekend lieten smaken. En nu? Nu heeft het gezelschap vakantie. De komende twee weken zal er dan ook, bij herhaling waarschijnlijk, worden gevraagd om vermaak. Uw Hoofdredacteur is er alweer helemaal klaar voor.

Eveneens gisteren, werd er een afscheidsbijeenkomst georganiseerd voor een stagiair. Daniël K., zoon van een oud-collega, nam na 6 maanden stage lopen afscheid van het team en van Curaçao. Het werd een uitermate gezellig samenzijn bij "Bijna Thuis", het etablissement dat door de verschillende teamleden wel eens vaker is bezocht. Onder het genot van een hapje en een drankje werd Daniël toegesproken en werd hem een pracht cadeau overhandigd. Hij ontving namelijk een handgemaakte kaart van Curaçao, helemaal gemaakt van hout. Daarop was een klok bevestigd, hetgeen een passend presentje voor Daniël is omdat hij steevast te laat op het werk kwam. Uw Hoofdredacteur vertrouwt er dan ook op dat te laat komen voortaan tot het verleden zal behoren.

Morgen zal het gezin Hoofdredacteur een uitstapje gaan maken naar de binnenstad van Punda. Voor de tweede maal in successie wordt daar namelijk een straatfestival georganiseerd. Net zoals vorig jaar zullen vele getalenteerde kunstenaars prachtige driedimensionale tekeningen aanbrengen op de straten en stoepen van Punda. Daarnaast zijn er prachtige zandsculpturen te bewonderen en zal er zeker ook de mogelijkheid bestaan om de inwendige mens te versterken. U ziet, er gebeurt altijd van alles op dit eiland. De weekeinden verstrijken dan over het algemeen ook snel, veel te snel.

De familie Angelus vertrok gisteren voor een korte vakantie naar Nederland, Uw Hoofdredacteur meldde U dat al in een eerdere editie. Had de heer Angelus sowieso al niet veel zin om te vertrekken, na de berichten van gisteren werd de motivatie nog veel minder. In de krant werd gemeld dat de komende week de temperaturen in Nederland zullen gaan dalen tot om het vriespunt. Daarnaast werd er bericht dat sprake zou kunnen zijn van neerslag in de vorm van natte sneeuw. U begrijpt, vanuit Curaçao waar de temperatuur ongeveer 33 graden Celsius bedraagt, is de overgang naar temperaturen rond het vriespunt dan ook wel heel erg groot. Uw Hoofdredacteur wenst de familie Angelus dan ook heel veel sterkte toe en spreekt de hoop uit dat zij in het bezit zullen zijn van een dikke jas!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten