Totaal aantal pageviews

dinsdag 1 mei 2012

Optreden op Koninginnedag.....

Het is vandaag dinsdag 1 mei 2012 op het mooie eiland Curaçao. Het is weer een beetje rustig op het eiland, nadat gisteren uitbundig Koninginnedag werd gevierd. Het was in de straten van Punda drukker dan druk op die oranje gekleurde dag. Terwijl de temperatuur opliep tot zo ongeveer het kookpunt en er geen parkeerplaats meer te vinden was, werd er zeer uitbundig feest gevierd. Vanzelfsprekend was de familie Hoofdredacteur er ook bij aanwezig. Het waren sowieso enkele drukke dagen. Naast Koninginnedag werd er immers ook een verjaarspartijtje voor de jongste olijkerd, Levi geheten, georganiseerd. Hoe het allemaal verliep? U kunt er alles over lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Nadat hij op 14 april zijn verjaardag had gevierd, werd op deze zaterdag het verjaarspartijtje van Levi georganiseerd. In alle vroegte werd de auto van Uw Hoofdredacteur volgeladen om de rit in te gaan zetten naar het fietsverkeerpark. Op deze fraaie locatie zouden zich, vanaf een uur of tien in de ochtend, ongeveer 30 kinderen melden, met fiets of step, om zich gedurende een tweetal uren te vermaken. Gigantische ladingen chips, snoep, cupcakes, limonade en snoepzakjes dienden te worden meegevoerd. Bij het park aangekomen werden Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur uitermate vriendelijk verwelkomd door de vrouwelijke beheerder van het park. Tafels, stoelen, koelboxen en zakken ijs had de dame in kwestie al in gereedheid gebracht, de opbouw vergde derhalve niet veel tijd. Het feest kon beginnen! Druppelsgewijs werd de jeugd door hun vader of moeder afgeleverd. Binnen enkele minuten diende Uw Hoofdredacteur zijn vaardigheden als fietsenmaker dan ook al te tonen. "Levi's vader? Mijn ketting is weer van de fiets af. Wilt U hem even maken?" Het moet gezegd, het feest verliep uitermate voorspoedig. De kinderen fietsten alsof hun leven ervan afhing en er viel geen onvertogen woord. Slechts een tweetal gewonden vielen er te betreuren. Een klein mannetje op een step werd overreden door een iets groter mannetje op een veel grotere fiets en een ander ventje deed een soort buikdans over het scherpe grind. Mooie grote pleisters verzachtten de pijn echter al snel. Toen enige uren later het grut weer door hun ouders was afgehaald, slaakten Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur dan ook een zucht van verlichting. Over een jaartje zien we wel weer wat er dan georganiseerd dient te worden.


Gisteren was het dus Koninginnedag. Een dag die op Curaçao steevast uitbundig wordt gevierd. De drukte was enorm. Welhaast elke bezoeker van de verschillende evenementen was in fel oranje gekleurd. Het was voor de oudste olijkerd, Julia geheten, wel een zeer bijzondere dag. Zij zou namelijk een optreden verzorgen, het eerste in haar jonge leven, op een podium in de Nieuwstraat te Punda. Samen met de andere kinderen van haar muziekschooltje zou zij diverse liederen ten gehore gaan brengen, waarbij de song "Lieve Koningin" (klik voor het optreden) grotendeels solo te berde zou moeten worden gebracht. Al wekenlang had dochterlief buikpijn van het vooruitzicht zo in het middelpunt van de belangstelling te moeten staan. Iets voor het middaguur stroomde het pleintje voor het podium vol. Ook de familie Angelus en de familie Pinoccio waren aanwezig. Saskia, de muziekjuf, pakte de microfoon ter hand en kondigde het optreden aan. Gedurende een half uur werden fraaie liedjes uitbundig meegezongen. Dochterlief kweet zich uitermate serieus van haar taak. Zelfs toen de begeleidende muziek het even liet afweten, zong zij onverstoorbaar door. Prachtig, prachtig! Luid applaus viel het gezelschap ten deel. Uw Hoofdredacteur weet het dan ook zeer zeker: dochterlief is een groot artieste.

Halverwege de middag naderde het uur der lionfish. Nu vraagt U zich wellicht af wat er dan te gebeuren stond? Welnu, de heren  Pinoccio en Angelus waren de afgelopen week er druk met het vangen van koraalduivels, ook wel lionfish geheten. Deze giftige vis, die zeer venijnig kan steken, is te ontleden in uitermate lekkere filets die zich prima laten barbecueën. Welnu, gisteren was de dag dat al die filets zouden worden verorberd bij de familie Angelus thuis, met uitzicht over zee. Alvorens de BBQ werd ontstoken, werd er door diverse aanwezigen eerst nog even een duik gemaakt in het zeer woelige blauwe water. De stroming was zo sterk dat Moeder de vrouw slechts met behulp van de heer Angelus haar zwemvinnen aan haar voeten kon krijgen. Nadien werd het tijd om te genieten van de overheerlijke vissen.
Mevrouw Angelus toonde haar nieuwste uniform, zij heeft besloten te gaan dienen in een nieuw op te richten vreemdelingenlegioen op Curaçao. Hoe het ook zij, het werd een uitermate genoeglijk samenzijn dat duurde tot laat in de avond.
Vandaag is het dus 1 mei, de dag van de arbeid. Voor zover U dat nog niet wist, de dag van de arbeid is op Curaçao een officiële vrije dag. Uw Hoofdredacteur is dan ook nog een dagje vrij. Waarschijnlijk zal vandaag dan ook nog wel een bezoekje worden gebracht aan een van de mooie stranden die dit eiland rijk is. U zult het zeker  kunnen vernemen in een van de volgende edities van "een zonnig avontuur."      

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten