Totaal aantal pageviews

dinsdag 6 maart 2012

De eerste duikles.....

Op het lekker warme eiland Curaçao, waar het overigens hard waait, is het vandaag dinsdag 6 maart 2012 geworden. De verjaardag van Moeder de vrouw zit er weer op en het leven gaat weer enigszins z'n normale gang. Enigszins, want er gebeurt natuurlijk altijd wel weer iets bijzonders op dit zo fraaie eiland. Er zijn daarom weer een aantal zaken relevant om ze te vermelden, reden om ze op te nemen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Uw Hoofdredacteur meldde U in een eerdere editie al dat hij zijn bankpas was kwijtgeraakt; het ding werd immers plots ingeslikt door een geldautomaat. Gisteren bleek dat Uw Hoofdredacteur niet het enige slachtoffer was, ook de eega van de heer Pinocccio raakte op soortgelijke wijze haar pasje kwijt. Eveneens gisteren kwam de verklaring van DE bank: "U bent slachtoffer geworden van skimming. Binnen 5 werkdagen ontvangt u een nieuwe pas alsmede een verklarende brief." Het bleek dat er bij een door Uw Hoofdredacteur gebruikte geldautomaat zogenaamde voorzetapparatuur was geplaatst, waardoor de gegevens van de pas werden gekopieerd ten behoeve van criminele activiteiten. Contact met DE bank opgenomen dus maar om te verduidelijken dat Uw Hoofdredacteur niet in Nederland verblijft. "Dat is jammer hoor meneer! We kunnen het pasje dan niet naar u opsturen. Helaas, we hadden u graag geholpen. Fijne dag nog hoor." U ziet, het is maar goed dat Uw Hoofdredacteur volgende week een paar dagen in Nederland verblijft voor zaken. Dat is klaarblijkelijk de enige mogelijkheid om het probleem rond de pas op te lossen...
De Olijke Twee zitten op een zeer leuke school. Dat vinden zij niet slechts zelf, maar dat vinden ook Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur. De school, de Schroederschool geheten, biedt naast goed onderwijs ook een scala van leuke activiteiten. Zo dus ook de afgelopen week. Er werd namelijk een ontbijtbijeenkomst voor alle kleuterklassen georganiseerd. Het was de bedoeling, zo vermeldde de uitnodiging, dat de leerlingen en leerkrachten gehuld in nachtkledij op school zouden komen om aan tafel te schuiven. Nu is het zo dat Moeder de vrouw stage loopt op diezelfde school, in het kader van haar PABO studie. Ook zij diende dan ook in nachtkleding te verschijnen, hetgeen een mooi schouwspel opleverde. Desalniettemin toog het drietal blijmoedig naar school. Het werd een groot succes. De jongste olijkerd liet namelijk weten: "Ik heb zo ontzettend veel gegeten dat ik niet eens meer weet wat ik allemaal heb gegeten." Een voor herhaling vatbaar evenement derhalve!

Vandaag, dinsdag dus, was het een zeer bijzondere dag voor Oom Albert, welke nog immer te logeren is ondergebracht in Huize Hoofdredacteur. Na wekenlang te hebben geoefend op de grondbeginselen van de snorkelsport, meldde hij zich gisteren bij een heuse duikschool. "Goeiendag, Goeiendag. Mien noam is Oom Albert. Ik snorkel noe al'n tiedje en ik zol geerne eens will'n weet'n ok ook kan duuk'n. Wat denk ie, zol dat goan?" De eigenaar van de duikschool nam Oom Albert eens goed op en vertelde dat het geen probleem zou hoeven zijn om, na een paar les- en praktijkdagen, een duikcertificaat te behalen. Oom Albert werd gaandeweg het gesprek dus al meer en meer enthousiast.
Beiden kwamen overeen om eerst een proefduik te organiseren om te bezien of Oom Albert het verblijf onder water ook daadwerkelijk leuk blijft vinden. En, vandaag was het dan ook zover. De proefduik werd gemaakt in de wateren van Boca Sami, een vissersdorpje op dit zo fraaie eiland. Dat Oom Albert het een spannend vooruitzicht vond, mag blijken uit het feit dat de gesprekken gisteren over niets anders gingen dan over duiken en een diploma. Die vele gesprekken werden gevolgd door een slapeloze nacht. Maar, vanochtend om 09.00 uur was het dan eindelijk zover: de proefduik ging van start. Het bleek, zo vertelde Oom Albert, een enorme ervaring: "T water lup nog steeds uut mien oor! Man, man, wat mooi. Ik goa donderdag, vriedag en zoaterdag en dan bun ik kloar." Mocht U in de toekomst dan ook een enigszins wit mannetje uit het water zien komen, U weet wie het is.

Wordt vervolgd.....

1 opmerking:

  1. Moi "OOM ALBERT" Goed om te horen dat je het leuk gevonden hebt. Ja deze week nog Open Water, en volgende week mee op jacht naar Lionfish! Van nu af aan een ware afstammeling van Neptunus. Je hebt waar gemaakt van hetgeen je vertelde; "eventjes duukbrilletje klaar'n en een papiertien haal'n met uutmuntend erop en kloar is Albert ". Succes met de opleiding!

    BeantwoordenVerwijderen