Totaal aantal pageviews

maandag 26 maart 2012

Leuker kunnen ze het niet maken.....

Op het vandaag zeer zonnige eiland Curaçao is het maandag 26 maart 2012. Het is warm, zeer warm op dit zo fraaie eiland. Ook op het werk, want daar voerde in de vroege ochtend de rit weer naar toe, was de temperatuur hoog. De airconditioning is weer eens ter ziele gegaan, reden waarom aan het einde van de middag de energie bij velen totaal is verdwenen. Het was dus een echte maandag, en dat na een geweldig weekeinde. Want noem maar op: de oudste olijkerd werd kampioen van het voetbaltoernooi en gisteren werd er een heerlijk dagje doorgebracht aan het strand van Jan Thiel. Een zeer geslaagd weekeinde derhalve met als vervolg een nieuwe werkweek die vandaag van start ging. En, zoals gebruikelijk, kunt U er alles over lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Op zondag is het in Huize Hoofdredacteur veelal een erg rustige dag. Zo ook gisteren. De ochtend werd, in alle rust vanwege de logeerpartij van de Olijke Twee, doorgebracht met het bekijken van enige voetbalwedstrijden. Toen in een later stadium de rust was verdwenen bij terugkeer van beide olijkerds, werd besloten de middag te gaan doorbrengen aan het strand van Zanzibar, Jan Thiel. Moeder de vrouw, inmiddels in het bezit van een geheel eigen duikuitrusting, zou er het diepe water gaan verkennen. Niet alleen overigens, de familie Pinoccio en de familie Angelus zouden haar begeleiden. Het was een drukte van belang op het strand.
De heren Pinoccio en Angelus gingen op pad om zuurstofflessen te scoren waarna de duik een aanvang zou kunnen nemen. Althans, zo dacht Uw Hoofdredacteur. Echter, toen de flessen met lucht waren bezorgd, wachtte nog het aantrekken van de verschillende duikpakken. En, dat bleek nog lang niet zo gemakkelijk te zijn als Uw Hoofdredacteur had bedacht. Eindelijk, na slechts een klein half uurtje, stond het gezelschap klaar om de diepe wateren te betreden. Uiteindelijk zouden zij bijna een uur onder water vertoeven en werden er allerhande fraaie bewoners der zee door hen gespot. Het avontuur werd, later op de dag, vervolmaakt met een heerlijk etentje voor het gehele gezelschap. Een prima ontspannen dagje dus, die zondag.

Kortgeleden werd de bankpas van Uw Hoofdredacteur ingenomen vanwege skimming, U kon dat al eerder lezen. Een nieuwe bankpas diende, in persoon, te worden afgehaald in Nederland. Gelukkig dat Uw Hoofdredacteur toevallig in die week in Nederland diende te zijn voor enkele vergaderingen. Hij nam er, en passant, de post mee die recent op zijn woonadres was bezorgd. Immers, daartussen bevonden zich paperassen die hij nodig had om, voor 1 april, aangifte te kunnen doen bij de Belastingdienst. Weer op Curaçao aangekomen had Uw Hoofdredacteur zich voorgenomen die aangifte onmiddellijk op te gaan stellen, immers weg is weg! Helaas, er diende te worden ingelogd op de zogenaamde Digi D site. Dat gelukte van geen kant omdat Uw Hoofdredacteur weer eens een wachtwoord was vergeten. Geen nood, er kon een nieuwe Digi D worden aangevraagd.
Echter, de activeringscode diende vanzelfsprekend weer te worden bezorgd in Nederland. Gelukkig vertrokken Oom Albert en tante Reinie vorige week weer naar huis en keurig mailden zij de betreffende code. Nu zou de aangifte eindelijk kunnen worden opgemaakt en worden verzonden, zo dacht althans Uw Hoofdredacteur. Niets bleek echter minder waar. Op het moment dat de aangifte kon worden verzonden vroeg "het systeem" naar het wachtwoord van Moeder de vrouw. Helaas, ook dat wachtwoord is vergeten. Weliswaar heeft uw Hoofdredacteur het ergens vastgelegd, maar waar dat was is hij vergeten. Nu diende er dus wederom een nieuwe code te worden opgevraagd, ditmaal voor Moeder de vrouw. Nu maar hopen dat de enveloppe snel zal landen op het Nederlandse huisadres en dat Oom Albert en Tante Reinie de informatie weer willen verzenden.
Pfff, wachtwoorden, bankpassen, meterstanden: Leuker kunnen ze het inderdaad niet maken.......!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten