Totaal aantal pageviews

woensdag 14 maart 2012

Weerzien met de Fries van 95%....

Het is vandaag woensdag 14 maart 2012 in het koude en enigszins mistige Den Haag. Uw Hoofdredacteur bevindt zich, voor diverse overleggen, in Nederland. Slechts voor een aantal dagen, dat dan wel, want vrijdagochtend dient er al, in alle vroegte, terug te worden gereisd richting Curaçao. Vanuit Nederland wordt U dit keer dan ook bijgepraat over de diverse ontwikkelingen en gebeurtenissen. En zoals vaker het geval is geweest, zijn die gebeurtenissen voor U opgetekend in deze editie van "een zonnig avontuur."

Maandagavond vertrok Uw Hoofdredacteur per Boeing 747 vanaf het heerlijk warme eiland Curaçao om vervolgens om half zeven in de ochtend te landen op een koud Schiphol. Met een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius is Uw Hoofdredacteur niet meer warm te krijgen. Brrr. Op het vliegveld van Amsterdam werd een auto opgepikt waarna de reis werd ingezet naar De Krim. Immers, Uw Hoofdredacteur diende een nieuwe bankpas te bemachtigen omdat de oude door enkele criminelen was geskimd.
Het moet gezegd, het was uitermate vreemd om, na een lange tijd, de woning in De Krim weer binnen te wandelen. Tot grote vreugde van Uw Hoofdredacteur bleek DE bank woord te hebben gehouden: de bankpas was keurig bezorgd. Daarna ging de reis verder richting ziekenhuis te Zutphen. Aldaar werd enige tijd geleden de vader van Uw Hoofdredacteur opgenomen met ernstige klachten aan allerlei organen. Gelukkig bleek vader weer enigszins aanspreekbaar te zijn. Op de vraag wat hem nu eigenlijk exact mankeerde berichtte hij: "Het is allemaal ontstaan na het amputeren van mijn grote teen. Die teen moest eraf omdat hij helemaal rechtop stond. Daarna zijn er bacteriën in mijn bloedbaan gekomen die voor ontstekingen zorgden."  Uw Hoofdredacteur vroeg aan vader of hij zich nog wel zelfstandig thuis zou kunnen redden: "Is een bejaardenhuis geen betere optie?" Vader reageerde als door een wesp gestoken: "Tussen al die kletsende oude vrouwen zeker. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt. Als alles aan mijn lijf nog net zo rechtop zou staan als mijn eerdere grote teen, dan zou ik het nog willen overwegen. Nee hoor, dat doe ik niet!" U ziet, vader is dus aan de beterende hand.

Na op bezoek te zijn geweest bij vader, diende naar Den Haag te worden gereisd. Er moest worden ingecheckt in het hotel waarna een eetafspraak met de 95% Fries zou plaatshebben. De Fries van 95% kwam, per fiets, voorrijden waarna werd besloten om eerst maar even een biertje te gaan drinken. Het moet gezegd, het werd een uitermate gezellige avond waarbij fiks werd bijgepraat over alles wat zich, na het vertrek van de Fries uit Curaçao, heeft voorgedaan. Voor de geïnteresseerde lezers: het gaat de Fries (van 95%) hartstikke goed. Hij heeft het prima naar de zin in Nederland al wordt er nog vaak aan Curaçao gedacht. In ieder geval was het erg leuk om de Fries (van 95%) weer te ontmoeten. Al met al was Uw Hoofdredacteur aan het einde van de avond geheel uitgeput, een lange vliegreis met aansluitend een rit van 500 kilometer gaan je niet in de koude kleren zitten blijkbaar.

Vanochtend startte de dag alweer vroeg. De gehele dag zat Uw Hoofdredacteur in diverse overleggen, soms leuk en soms minder leuk. Ook vanavond stond er nog een afspraak gemeld en ook de dag van morgen zal geheel vol zitten. Het zal dan waarschijnlijk ook vrijdagochtend zes uur zijn (het tijdstip waarop Uw Hoofdredacteur op Schiphol aanwezig dient te zijn) vooraleer Uw Hoofdredacteur dat in de gaten heeft. Tijd vliegt immers ook! Dat is overigens niet erg. De temperatuur in Nederland maakt dat Uw Hoofdredacteur in ernstige mate lijdt aan heimwee naar Curaçao. Laat de vrijdag dus maar komen!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten