Totaal aantal pageviews

maandag 19 maart 2012

Het sloeg in als een bom!

Op het fraaie eiland Curaçao is vandaag de maandag aangebroken. Het is vandaag 19 maart 2012 en het is lekker weer op het eiland. Er waait een verkoelend windje en, bij tijd en wijle, laat zich de zon even zien. Het is er prima uit te houden derhalve. Het is maandag dus, de nieuwe werkweek ging vanochtend in alle vroegte weer van start. Jumping Paul bleek niet aanwezig te zijn; hij heeft een week vakantie opgenomen omdat hij een drietal vrienden te logeren heeft. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat Jumping Paul deze week vooral veel horeca-etablissementen zal bezoeken, waardoor het werk een beetje in het gedrang zou kunnen komen. Mocht U Jumping Paul deze week dringend nodig hebben: hij is waarschijnlijk te vinden in zijn bijkantoor te Otrabanda, hetwelk beurtelings gesitueerd is in de Netto-bar of het Plaza café.  

Na de duik met de heer Angelus gisteren goed te hebben doorstaan, raakte Oom Albert er maar niet over uitgepraat. Tot laat in de avond vertelde hij Uw Hoofdredacteur hoezeer hij van het uitje had genoten en hoe mooi hij de onderwaterwereld vond. Morgen dient hij naast zijn praktijkexamen ook een uitvoerig theoretisch examen af te leggen. Als rasechte Twent keek hij daartegen wel een beetje op. Na een krantenbericht van hedenochtend is hij echter vol vertrouwen. Het krantenbericht luidde namelijk als volgt: "Bij opgravingen in de Russische bodem tot op een diepte van 100 meter hebben Russische wetenschappers resten gevonden van koperdraden, met een geschatte leeftijd van 1000 jaar. De Russen trokken hieruit de conclusie dat hun voorouders al 1000 jaar geleden beschikten over een koperen communicatienetwerk! Om niet achter te blijven zijn Amerikaanse wetenschappers ook hun bodem gaan afgraven waarbij ze op een diepte van 200 meter resten van glasvezels aantroffen.
Deze vezels bleken na onderzoek ongeveer 2000 jaar oud te zijn, waaruit de Amerikanen concludeerden dat hun voorouders reeds 2000 jaar geleden al een zeer geavanceerd digitaal glasvezelnetwerk in gebruik hadden. En dat zo'n 1000 jaar voor de Russen... Ene wek later hebt leu uut Twente 't volgende rapport publiseert. Bie opgravingen in de Twentse bodem, tot op een deepte van 500 meter, hebt wetenschappers totaal helemoal niks veunden. De leu uut Twente concludeert hieruut dat 5000 joar geleen de oale Tukkers reeds beschikten over n'n DROADLOOS netwerk!"  Die verrekte Tukkers ok, bunt ze weer de tied veuruut! U begrijpt, dit soort ontboezemingen motiveert Oom Albert enorm. Uw Hoofdredacteur ziet de examendag van morgen dan ook zeker met vertrouwen tegemoet.

De heer Pinoccio (Evert van voren), geniet vanmiddag eveneens van wat vrije tijd. Hij krijgt familie, in persoon van zijn zus, over uit Nederland. Hij strikt nogal veel bezoekers om een tijdje op Curaçao te komen logeren. Dat doet hij veelal door zichzelf te portretteren in poses die onmiddellijk de reislust bij vrienden en familie opwekken. En, ook ditmaal is hem dat dus weer eens gelukt. De komende tijd zal de heer Pinoccio, ook al een fervent duiker, dan ook wel meer onder water dan boven water te bekennen zijn. In ieder geval zal het Uw Hoofdredacteur wel weer prachtige plaatsjes van de meest fraaie Curaçaose vissen opleveren. U ziet ze te zijner tijd vanzelf in een volgende editie van "een zonnig avontuur" verschijnen! Overigens was de heer Pinoccio dit weekeinde behoorlijk in de maling genomen.
U moet weten, hij bezit in Nederland een fraai stulpje, hetwelk bedekt is met een mooi rieten kap. Zijn dochter en diens partner passen op het huis nu de familie Pinoccio op Curaçao vertoeft. Nu kreeg Pinoccio in het weekeinde een mooi filmpje van het stulpje. Ontroerd keek Pinoccio naar het filmpje om, na enige tijd, een stadium van totale ontreddering te bereiken. Wat was namelijk het geval? Het filmpje bleek een trucage te zijn. Op beeld was te zien hoe mooi het stulpje was, althans tot er een bom in de tuin ontplofte en er van de fraaie rieten kap niets meer dan wat geblakerd hout over was. In paniek riep de heer Pinoccio vele goden aan waarbij hij hardop uitriep: "Ik hoop toch wel dat ze aangifte hebben gedaan!" Pas later werd hem bericht dat het geheel in scene was gezet, waardoor zijn hartslag weer enigszins normaliseerde. U ziet: van je familie moet je het maar hebben!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten