Totaal aantal pageviews

zondag 11 maart 2012

Water fietsen.....

Het is zondagavond 11 maart 2012 op het zwoele eiland Curaçao. De temperatuur is nog steeds heerlijk, er waait een verkoelende bries en Uw Hoofdredacteur zit buiten. De Olijke Twee zijn zojuist naar hun bedjes verhuisd en dus is er de tijd om even rustig te schrijven aan een nieuwe editie van " een zonnig avontuur." Er gebeurde namelijk weer van alles op dit zo fraaie eiland. De oudste olijkerd vierde immers haar verjaarspartijtje. Zoals te doen gebruikelijk kunt U er in deze editie weer alles over lezen.

Gisteren was het een memorabele dag. Oom Albert diende examen af te leggen voor zijn PADI duikcertificaat. Om een lang verhaal niet nog langer te maken: het examen is met een week uitgesteld tot volgende week zaterdag. Oom Albert had namelijk kramp in zijn benen. Nu zult U zich wellicht afvragen hoe dat kan. Welnu, de afgelopen cursusdagen dient er fiks gedoken te worden in de wateren rond Boca Sami, een vissersdorpje op Curacao. Daarbij diende, behalve een duikpak en een grote fles, Oom Albert ook zogenaamde zwemvliezen mee te torsen. En die zwemvliezen, welnu daar ging het juist om. Met die vliezen aan zijn voeten diende Oom Albert bewegingen te maken als was hij langzaam aan het fietsen. Maar wat gebeurde een aantal dagen lang? Oom Albert fietste als was hij bezig met de beklimming van de befaamde Alpe D'Huez. En zo kon het dan ook zomaar gebeuren dat hij op de examendag, naast vlinders in zijn buik, last kreeg van ongelofelijke spierpijnen in de vorm van kramp. De komende week zal getracht worden om Oom Albert te laten wennen aan een kleiner verzet op zijn fiets. Daardoor moet het volgende week gelukken om langzamer rond te trappen en aldus te slagen voor het certificaat. Hoe het zal aflopen? Uw Hoofdredacteur zal het U zeker laten weten.
Eveneens gisteren, op de zaterdag, stond het verjaarspartijtje van de oudste olijkerd, Julia geheten, op het programma. Ongeveer 15 kinderen waren en uitgenodigd en zo rond de klok van twee meldde zich al de eerste. Moeder de vrouw had een heel programma rond Oud-Hollandse kinderspelen bedacht. Er was een zakloopparcours uitgezet, er kon worden gehapt in koeken en noem maar op. Toen de club redelijk voltallig was maakte Moeder de vrouw aanstalten om het eerste spel van start te laten gaan. De kinderen bleken echter een geheel alternatief programma voor ogen te hebben: "Wij gaan lekker zwemmen hoor!"
Even later lag het zwembad vol met vele kleine schreeuwertjes, die het prima naar hun zin leken te hebben. Toen Moeder de vrouw een half uurtje later een nieuwe poging deed om de spelen te laten aanvangen, besloot de kinderclub zich massaal voor de beeldbuis te gaan zetten om een leuke film te gaan bekijken. Het moet gezegd, tussendoor werd er zo af en toe nog wel even aan een spelletje deelgenomen, maar dat terzijde. Nadat de patat frites en knakworsten waren verorberd, werd het tijd voor een discofeestje. Op de klanken van "I like to move it" werd enthousiast meegedanst. De tijd verstreek snel en zo werd het al snel vijf uur. De feestgangers werden, moe maar voldaan, opgehaald door hun ouders. Het werd dus een geheel ander feestprogramma dan bedacht, maar dat moet de pret dus niet drukken. Vanochtend kwamen de eerste reacties binnen. De kinderen bleken de middag van hun leven te hebben gehad. Mooi toch?

Het weekeinde werd vandaag afgesloten met een bezoek aan de bioscoop. Er werd gekeken naar de wereldberoemde rolprent "Mega Mindy en de Snoepbaron." Het werd een groot succes, althans volgens de jongste olijkerd, Levi geheten. Gewapend met een enorme zak popcorn en een grote beker cola vermaakte hij zich uitermate goed. Toen de middag werd afgesloten met een lekkere maaltijd in het centrum van Punda, kon voldaan op het weekeinde terug gekeken worden. Morgenavond vertrekt Uw Hoofdredacteur voor een aantal dagen naar het beduidend koelere Nederland. Naast het bezoeken van Vader Hoofdredacteur staan er verschillende vergaderingen op het programma. Uw Hoofdredacteur neemt zijn typemachine mee waardoor het wellicht mogelijk zal zijn U te voorzien van een aantal in Nederland opgemaakte edities. Zo blijft U in elk geval een beetje op de hoogte van het wel en wee rond Uw Hoofdredacteur.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten