Totaal aantal pageviews

donderdag 29 maart 2012

Uw Hoofdredacteur wordt voorgelezen......

Het is half negen op de avond van 29 maart 2012. Het is een zwoele donderdagavond op het heerlijke eiland Curaçao en Uw Hoofdredacteur zit er weer helemaal klaar voor. Het is, zoals te doen gebruikelijk, de hoogste tijd om U weer te voorzien van de actuele berichtgeving vanaf dit eiland. Want, er gebeurde namelijk vandaag wel weer het een en ander op Curaçao. Ook ditmaal kunt U er tot in detail kennis van nemen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Zoals Uw Hoofdredacteur U in een eerdere editie al berichtte, was het vandaag weer eens een lange vergaderdag. Al vanaf vroeg in de ochtend werden er, bij tijd en wijle, verhitte discussies gevoerd met betrekking tot vele onderwerpen. Redelijk uitgeput keerde Uw Hoofdredacteur aan het einde van de middag huiswaarts. Om aldaar geconfronteerd te worden met een hoogtepunt. De oudste olijkerd in Huize Hoofdredacteur heeft namelijk, sinds enige tijd leren lezen. Zij loopt daarmee voor op haar klasgenootjes die immers eerst het volgend schooljaar zullen leren lezen. En, het moet gezegd, het gaat dochterlief meer dan uitstekend af. Het gaat haar zelfs zo goed af, dat zij van haar school een bibliotheekkaart heeft gekregen waarmee zij in haar eentje de schoolbibliotheek mag bezoeken om daar boekjes te gaan uitzoeken. En juist daar is het meiske apetrots op! Omdat zij recent in de bibliotheek een nieuw boekje had uitgezocht, kwam Uw Hoofdredacteur de grote eer toe om, voor het eerst in zijn leven, 18 bladzijden voorgelezen te krijgen door zijn dochter. Foutloos las zij voor, waarbij zij na iedere zin vol trots opkeek naar Uw Hoofdredacteur. Overigens voelde zij die trots niet alleen, Uw Hoofdredacteur kreeg het warm bij elke uitgesproken zin.

Uw Hoofdredacteur is druk bezig met een enorme klus. Het afgelopen jaar schreef Uw Hoofdredacteur vele bladzijden vol rond de belevenissen van een team Nederlanders op Curaçao. En al deze bladzijden, ongeveer 440 in getal, worden gebundeld tot een vervolg op "Een Zonnig Avontuur" deel 1. Uw Hoofdredacteur is dus bezig met het samenstellen van een nieuw boek, hetgeen een omvangrijk werk is. Bladzijde voor bladzijde moet opnieuw worden geredigeerd en voorzien van de correcte foto's. Maar goed, als uiteindelijk het resultaat bevredigend is, is het vele werk snel vergeten. Over enige tijd zult U het boek wel zien verschijnen, Uw Hoofdredacteur houdt U op de hoogte.

Het team Nederlanders op Curaçao wordt de komende weken weer enigszins kleiner dan gebruikelijk. De familie Angelus vertrekt morgenmiddag namelijk voor een korte vakantie naar de Lage Landen. Vanmiddag werd nog even kort met de heer Angelus gesproken toen hij op zijn dikke motor langs Huize Hoofdredacteur kwam scheuren. Hij liet weten "niet veel zin te hebben om naar Nederland te vertrekken.' Uw Hoofdredacteur begrijpt dat maar al te goed, met een temperatuur van ongeveer negen graden nodigt het Nederlandse klimaat niet al te zeer uit. Echter, waarschijnlijk zal het vast zo zijn dat het weerzien met vrienden en bekenden zeer veel gaat goedmaken.

Vanmiddag, tijdens een pauze tussen de bedrijven van het vergaderen door, besloot Uw Hoofdredacteur een rondje te gaan lopen. Hij deed dat samen met de (veel) rustiger Fries. Nu moet U weten dat de vergaderlocatie zich bevond in de wijk 'Fleur de Marie' in Scharloo. Fleur de Marie is een wijk in Scharloo-abou onder de Julianabrug aan de Pundakant. De wijk wordt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gekenmerkt door een ‘slechte leefsituatie’: geen of slechte wegen en straatverlichting, bouwvallige huizen en weinig voorzieningen. Thans wordt deze wijk echter compleet gerestaureerd. Prachtig om te zien wat een mooie panden en straatjes zich in deze wijk bevinden. Mocht U ooit in de gelegenheid zijn om een bezoek te brengen aan 'Fleur de Marie', Uw Hoofdredacteur kan het U bijzonder aanbevelen.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten