Totaal aantal pageviews

woensdag 28 maart 2012

Mummie, ik ben een mummie!

Het is woensdagavond 28 maart 2012 op het drukkend warme eiland Curaçao. Het is zo ongeveer half zeven in de avond en Uw Hoofdredacteur heeft het warm, erg warm. De gehele dag brandde de zon hoog aan de hemel en er staat niet echt veel wind. Puffend heeft Uw Hoofdredacteur zich dan ook zojuist achter de typemachine gezet. Nu U al weer een dag verstoken bent gebleven van nieuws vanaf dit zo fraaie eiland, wordt het immers hoog tijd U even bij te praten.

Vandaag was het de gehele dag een vergaderdag. Op een externe locatie troffen zich vandaag verschillende leden van vakbonden en leden vanuit de organisatie waar Uw Hoofdredacteur en zijn teamleden werken. Vanaf de vroege ochtend diende er, over vele thema's, met elkaar te worden onderhandeld. Het moet gezegd, het viel nog niet hard mee om de gehele dag in een zeer warme vergaderzaal door te brengen en dan ook nog geconcentreerd te blijven. Zeker wanneer U zich beseft dat het wel moeite kost het Papiaments, de taal waarin werd vergaderd, nauwgezet te volgen en te kunnen begrijpen waarom het draait. Ook de (veel) rustiger Fries en Jumping Paul waren paraat vandaag. Ook zij, en met name Jumping Paul, hadden bij tijd en wijle moeite de ogen goed open te houden. Gelukkig bleek, aan het einde van de dag, dat niet alle onderwerpen afdoende aan de orde waren gekomen. Morgen dient zich derhalve weer een nieuwe kans aan, opnieuw een lange vergaderdag. Wellicht dat het dan lukt wat beter bij de les te blijven.

Tot onuitsprekelijk geluk van Uw Hoofdredacteur speelt zijn favoriete voetbalclub, Heracles uit Almelo, op 8 april aanstaande in de Nederlandse bekerfinale tegen PSV Eindhoven. Gisteren bereikte Uw Hoofdredacteur het bericht dat alle aan Heracles toegewezen entreebiljetten, 17.500 in getal, aan de man waren gebracht. In een woord: Geweldig! Uw Hoofdredacteur was maar wat graag bij dit evenement aanwezig geweest maar helaas zal dat niet gaan lukken. Desalniettemin is het een feest te zien waarmee vele vrienden en bekenden bezig zijn. Bussen die gecharterd worden en die volgeladen naar de Rotterdamse Kuip zullen reizen; auto's die zwart-wit worden gespoten en worden voorzien van het logo van de club en noem maar op. Vandaag werd Uw Hoofdredacteur geïnformeerd over het allerlaatste nieuws. Trots werd het shirt getoond waarin de meeste toeschouwers uit Almelo en omstreken op de 1e Paasdag zullen zijn gehuld. Uw Hoofdredacteur vindt het prachtig!

De oudste olijkerd, Julia geheten, was de afgelopen nacht met regelmaat wakker. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur dus vanzelfsprekend ook. Zij was bang, zo kwam zij met grote regelmaat melden. Op de vraag waarvoor zij zo angstig was, antwoordde zij: "Ik ben zo bang voor mummies." Nu heeft Uw Hoofdredacteur nog maar zelden mummies in Huize Hoofdredacteur aangetroffen, dus de vraag was relevant waardoor nu eigenlijk de wanen rond mummies veroorzaakt werden. Hedenochtend kwam de aap echter uit de mouw toen de jongste olijkerd, Levi geheten, zich met een enorme smile op zijn snuit vertoonde. "Goedemorgen Mam. Ik weet wat mummies zijn. Dat zijn overleden mensen die ze in een doekje hebben gewikkeld en die dan heel hard door je huis heen gaan lopen waarbij ze ondertussen keihard roepen: Mummie, ik ben een mummie!" Onmiddellijk barstte dochterlief weer in snikken uit: "Ik ben zo bang voor mummies", waarna de smile van zoonlief steeds groter werd. Hij verklaarde even later dat hij de mummies had leren kennen op een film, een jeugdfilm zelfs. Ook vanavond werd weer gevraagd of er even naar een filmpje gekeken kon worden. Uw Hoofdredacteur heeft maar gekozen voor Donald Duck, dat komt zijn nachtrust waarschijnlijk wel ten goede.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten