Totaal aantal pageviews

zaterdag 17 maart 2012

Hij is er weer!

Het is vandaag zaterdag 17 maart 2012 op het lekker warme eiland Curaçao. Lekker warm, althans voor Uw Hoofdredacteur die gisteren, aan het einde van de middag, weer voet kon zetten op Curaçaose bodem. In Den Haag, waar Uw Hoofdredacteur de laatste dagen voornamelijk verbleef, was het namelijk koud, zeer koud. Toen gisteren, na een lange vliegreis via Sint Maarten, Curaçao weer werd bereikt slaakte Uw Hoofdredacteur dan ook een zucht van verlichting. Heerlijk om de zon weer op je body te voelen! U hebt de laatste dagen dan ook moeten wachten op een recente editie van "een zonnig avontuur", door het drukke programma bleek het niet mogelijk om even ruimte te vinden om de diverse wetenswaardigheden vast te leggen. Edoch, vandaag wordt dat weer goedgemaakt en is Uw Hoofdredacteur weer achter zijn typemachine gekropen over de ontwikkelingen van de afgelopen dagen.

Gisteren werd dus, na een lange vliegreis, Curaçao weer bereikt. Na dagen van veelvuldig vergaderen diende gisterenochtend al vroeg in de ochtend plaats te worden genomen in de gigantische Boeing 747 voor een reis van meer dan 12 uren. Uw Hoofdredacteur had een zetel toegewezen gekregen in een rijtje van drie stoelen. De stoel naast die van Uw Hoofdredacteur bleek te zijn ingenomen door een Amerikaanse nazaat van King Kong, de man was zo ongeveer 150 kilogram en twee meter breed. U begrijpt het al: het werd een lange, zeer lange zit. Om de zetel te verlaten voor een sanitaire stop, diende King Kong ruimte te maken, hetgeen al snel een half uurtje in beslag zou nemen. Overigens, het verblijf in Nederland was weliswaar koud, maar het was uitermate leuk om bijvoorbeeld de Fries van 95% weer eens in levende lijve te ontmoeten. Ook trams konden weer eens worden waargenomen en daarnaast werd het Uw Hoofdredacteur duidelijk hoezeer hij de drukte van het autoverkeer ontwend is. Al met al was het dus weer even wennen. Vanochtend kon echter het normale leven op dit fraaie eiland weer worden opgepakt.

Oom Albert en Tante Reinie gingen gisteren de laatste week van hun verblijf in Huize Hoofdredacteur in. Daarbij hoorde vandaag, vroeg in de ochtend, de afsluitende duiksessie voor Oom Albert. Hij diende examen af te leggen voor zijn PADI duikcertificaat. Het mocht vandaag echter weer eens niet lukken. Wat was namelijk het geval? Welnu, Oom Albert heeft een vaste duikinstructeur, welke Gerard is geheten. Deze heer Gerard bleek echter, juist vandaag, te zijn geveld door een hevige aanval van rugpijn, waardoor hij Oom Albert niet zou kunnen begeleiden. De leider der duikschool berichtte Oom Albert derhalve een alternatief: "Oompje, geen probleem! Ik heb een andere duikinstructeur voor je geregeld, is dat een probleem?" Oom Albert, gemakkelijk en inschikkelijk als hij is, maakte hiervan geen punt: "Ut moakt mien neet oet."
Toen echter werd medegedeeld dat het zou handelen om een duikinstructeur die slechts Engels sprak, keek Oom Albert enigszins bedenkelijk alvorens hij zei: "Luuster. Ik heb al muujte met Nederlands proaten, moar Engels verstoa ik helemoal neet. Dat geet dus nie lukk'n!" Er is dus, uiteindelijk, een nieuwe examendatum bepaald, dinsdag aanstaande zal een finale poging worden ondernomen om het felbegeerde certificaat te bemachtigen. Vanzelfsprekend wordt U daarover nader geïnformeerd.

Vandaag is het dus een rustige dag om even weer te acclimatiseren. Vanochtend heeft Uw Hoofdredacteur Oom Albert begeleid en vanmiddag is er even tijd om, via het Internet, de verrichtingen van voetbalclubs uit de Nederlandse competitie te volgen. Aan het einde van de middag zal dan ergens lekker worden gedineerd, waarschijnlijk aan de mooie blauwe zee. De komende weken zal Uw Hoofdredacteur dan weer op sterkte zijn om u, met enige regelmaat, te informeren over gebeurtenissen op dit fraaie eiland.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten