Totaal aantal pageviews

donderdag 1 maart 2012

Een kikker in nood!

Op het vandaag weer eens zeer warme eiland Curacao is het donderdag 1 maart 2012 geworden. De maand februari zit er op, wat vliegt toch de tijd! Zoals gezegd, het is warm op dit eiland. De zon staat te branden aan de hemel en het is maar goed dat er een verkoelend windje waait. Uw Hoofdredacteur neemt even een korte pauze van zijn drukke werkzaamheden om U even op de hoogte te stellen van wat actuele gebeurtenissen op dit eiland. Er gebeurde namelijk weer eens van alles op Curacao. En, zoals te doen gebruikelijk, kunt U er weer alles over lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Het was een hot item de afgelopen dagen in Huize Hoofdredacteur. Wat wil namelijk het geval? Welnu, Oom Albert en Tante Reinie, nog immer te gast, waren plots de mening toegedaan dat het allemaal wel wat minder kon. Het onderwerp: eten en gewicht. Het is toch ook welhaast niet te bevatten dat eten leidt tot een toename van kilo's en omvang? Beiden hadden er plots genoeg van, hetgeen waarschijnlijk vooral toe te schrijven valt aan de toegenomen interesse van Oom Albert in de snorkelsport. Het feit dat daarbij een zwembandje juist wel handig is, kon hem niet van het voornemen afbrengen om iets aan zijn gewicht te gaan doen. Nu wil het geval dat Moeder de vrouw een adresje heeft voor allerlei overheerlijke shakes die je een vol gevoel geven en gewicht doen verliezen. Dat dieet, Cambridge genaamd, valt ook op dit eiland prima te volgen. Een eerste stap is vervolgens om je te laten meten en wegen. En zo toog er vanochtend in alle vroegte een gezelschap richting Cambridge-consulente. Om aldaar geconfronteerd te worden met een pijnlijke kwestie: beiden bleken ten opzichte van hun paspoortgegevens inmiddels 3 centimeter te zijn gekrompen. Op zich is dat niet zo erg, maar een en ander betekent wel dat er ook 3 centimeter minder aan gewicht is toegestaan. Beladen met shakes en andere lekkernijen kwamen Oom Albert en Tante Reinie dan ook terug in Huize Hoofdredacteur. Wat zal Uw Hoofdredacteur de komende weken lekker eten: hij behoeft geen shakes!

Dan ontving Uw Hoofdredacteur een kort bericht van de heer Pinoccio. Deze heeft de laatste dagen de zorg voor zijn eega, die immers met een gebroken teen weinig mobiel is. Nauwgezet verzorgt de heer Pinoccio dan ook het huishouden: hij stoft, hij veegt en hij zuigt. Kortgeleden bleek hij echter totaal ontstemd: "Het is toch werkelijk een groot schandaal! Wat heb je toch een vreemde creaturen op dit eiland. Creaturen die in alle opzichten totaal geen rekening houden met de werkdruk die je als teamlid en als huisman hebt. Wat denkt U Hoofdredacteur? Ik wil even de spinrag weghalen en wat kom ik tegen in huis? Gewoon een stel enorme drollen. Het is toch niet te geloven, wie flikt me dat nu?"  Uw Hoofdredacteur vond het maar een vreemd verhaal, maar ja, met de heer Pinoccio weet je het maar nooit. Gisteren bleek de kwestie echter te kunnen worden opgehelderd. Uit zijn ooghoeken nam de heer Pinoccio plots een vreemde beweging waar. Bij nadere bestudering bleek het zich te handelen om een kikker in enorm hoge nood. De kikker ontlastte zich vervolgens, zonder enige schaamte, op de meubelen en muren van de heer Pinoccio, gastvrij als deze klaarblijkelijk wordt beschouwd."Wat moet ik daar nu aan doen Hoofdredacteur, hebt U nog goede raad", zo vroeg de heer Pinoccio. Uw Hoofdredacteur, goed op de hoogte van sprookjes, heeft de aanbeveling gegeven om de kikker, wanneer deze zich weer vertoont, vol op de mond te kussen. Voor hetzelfde geld hou je er een leuke prinses aan over!

Op Curacao valt soms wel degelijk de vergelijking te trekken met gebeurtenissen uit het "Wilde Westen." U weet wel, dat Westen uit de tijd van Cowboys en Indianen. Nu is het overigens wel zo dat gemotoriseerd verkeer, ook op dit eiland, inmiddels haar intrede heeft gedaan. Vervoer per paard behoort dan ook een beetje tot het verleden. Toch bleek het verleden niet geheel en al te zijn uitgestorven, getuige de verklaring van Jumping Paul. "Jullie zullen het niet geloven, maar ik  zag werkelijk een indiaan bij mij in de straat." Wat meewarig werd Jumping Paul bekeken door de verschillende teamleden. Vreemde uitlatingen zijn zij van Jumping Paul overigens wel degelijk gewend, maar dit sloeg toch alles. "Laat geworden zeker gisteren? Laat je nakijken man", waren slechts enkele van de gevleugelde opmerkingen in de richting van Jumping Paul. Vanochtend kwam deze echter met afdoend bewijs. Kijkt U maar en oordeelt U zelf!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten