Totaal aantal pageviews

donderdag 8 maart 2012

Een hond achter de brommer.....

Op het warme eiland Curaçao is het vandaag donderdag 8 maart 2012 geworden. Het is weer als vanouds, het zonnetje staat hoog aan de hemel en de temperatuur is prima. Het was weer eens een dag waarop er van alles gebeurde op dit zo fraaie eiland. Naast het feit dat er vandaag gewoon gewerkt diende te worden, genoot Oom Albert zijn eerste volledige instructie- en praktijkdag in het kader van zijn duikopleiding. Daarnaast speelde er van alles rond een zogenaamde "Golden Retriever". Allemaal zaken welke, zoals te doen gebruikelijk, voor U worden toegelicht in deze editie van "een zonnig avontuur."

Binnenkort is het zover. Over enige dagen staat het (uitgestelde) verjaarspartijtje van de oudste olijkerd op de rol. Ongeveer 15 kinderen zullen op zaterdagmiddag aanwezig zijn om dit evenement mee te maken. Moeder de vrouw is er al dagen druk mee, het vergt dan ook een enorme organisatie om alles op rolletjes te laten verlopen. Dochterlief heeft namelijk aangegeven dat zij het op prijs stelt het feestje in de tuin van Huize Hoofdredacteur te laten plaatsvinden. Het geheel dient gebouwd te worden rond het thema Oud-Hollandse spelletjes. U begrijpt, gezien zijn leeftijd is Uw Hoofdredacteur daar een specialist in. En zo kan het dan ook zijn dat er al dagenlang wordt gewerkt aan de opbouw van attributen bestemd voor koekhappen, zaklopen (in de zak van Sinterklaas), snoep opduiken uit een bak met water en aardappels poepen. Gisteravond diende het parcours te worden verkend en aan Uw Hoofdredacteur was de eer. U begrijpt, het lopen viel vandaag enigszins tegen. Uw Hoofdredacteur is dan ook uitermate benieuwd hoe het feest zaterdag zal verlopen. Vanzelfsprekend wordt U daarover in een volgende editie nader over geïnformeerd.

De (veel) rustiger Fries woont in een diervriendelijke buurt aan de Oostkant van het eiland. Zelf is hij in het bezit van een drietal lieve hondjes en, zoals U waarschijnlijk al hebt begrepen, bij hem in de buurt wonen er nog een aantal. Nu wil het geval dat de (veel) rustiger Fries woont in een hofje. En, in dat hofje woont ook een Golden Retriever. Deze, overigens zeer mooie, hond verkent regelmatig de woonomgeving, met name in de nachtelijke uren. De (veel) rustiger Fries dient dan ook regelmatig zijn bedstee te verlaten om tegen de Retriever te kunnen roepen: "Ga naar huis." Hetgeen de hond dan overigens steevast braaf doet. Een aantal dagen geleden echter ging het mis. De hond verdween weliswaar op het commando "Ga naar huis", maar was er korte tijd later al weer.
De (veel) rustiger Fries vond dat maar vreemd en besloot op onderzoek uit te gaan. Hij constateerde al snel dat de bewoners van het huis waar de Retriever woont, spoorloos waren verdwenen. De huisraad overigens ook. "Mooie boel. Dat doe je toch niet? Zelf verhuizen en je hond achterlaten? Zielig hoor. Als er geen oplossing komt, nou dan weet je het wel. Dan woont de Retriever zo bij ons," berichtte de (veel) rustiger Fries. Vanochtend kwam hij echter melden dat de eigenaar van de hond was opgespoord. De familie bleek een nieuwe woning te hebben betrokken in een 100 meter verderop gelegen woonwijk. De eigenaar van de hond liet weten: "Ik verliet als laatste de oude woning en deed dat per brommer. De Retriever moest ik meenemen maar die wilde niet achterop. Hij moest dus meelopen. Dat ging een stukje goed, maar toen knipperde hij met zijn linkeroog en sloeg plots af. Ik zag dat weliswaar in mijn spiegel maar ik rijd nog niet zo lang brommer en had wat moeite met remmen. Ik raakte de hond dus kwijt. Gelukkig dat U hem hebt gevonden. Voortaan zal ik het anders doen. Ik laat de hond gewoon voor de brommer uit lopen. Dan zie ik op tijd welke richting hij neemt. Danki Brother." U ziet, eind goed, al goed!

Oom Albert, binnenkort gediplomeerd duiker, had vandaag zijn eerste volledige (halve) lesdag. Gisterenavond ging het dan ook over niets anders: "A'k straks dat riebewies hebbe, dan kan'k mooi duuken! Ok in't knaal. Man, man, man, wat mooi wa? Ik heb't theoriebook al oet. Ik begriepe neet alles, moar joa. A'k den instructeur vroag hoe'n dak is opbouwd, dan wet he dat ok niet in eenn," zo berichtte de aspirant duiker. De jongste olijkerd, Levi geheten, hoorde het met belangstelling aan. Na verloop van tijd had hij er echter wel genoeg van en liet weten: "Oom Albert, waarom toch zo ingewikkeld? Ik duik ook en het enige wat ik er voor nodig heb is een emmertje. Waarom doe je het ook niet zo? Veel makkelijker joh!"

Wordt vervolgd..... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten