Totaal aantal pageviews

donderdag 22 maart 2012

Mien eerste diploma!

Vandaag is het donderdag 22 maart 2012 op Curaçao. Het is weer eens lekker weer vandaag, het zonnetje schijnt volop en de temperatuur is uitermate aangenaam. Het is vandaag de "day before."  Morgen is het zover en reizen Oom Albert en Tante Reinie, na een verblijf van ongeveer twee maanden op dit eiland, terug naar het verre Nederland. Voordat er echter ook maar over terugvliegen werd gedacht, werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog een diepe duik in de Caribische zee te maken. Hoe dat verliep? U kunt er, zoals gebruikelijk, weer alles over lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Jumping Paul geniet deze week van een korte vakantie. Dat komt omdat hij een drietal vrienden vanuit Nederland heeft laten overkomen om hen te laten genieten van de fel brandende zon. U begrijpt, werken is dan niet aan de orde. Zo af en toe echter heeft Uw Hoofdredacteur contact met Jumping Paul omdat er dan vitale informatie uitgewisseld dient te worden. Zo ook een van de afgelopen dagen. Op de vraag hoe het Jumping Paul vergaat tijdens deze vakantie liet hij weten dat het lijkt op een combinatie van "The Hangover" en "Old School." Nu handelen deze films, want daarover had Jumping Paul het in deze, over allerlei hilarische ontwikkelingen tijdens een reis van een aantal vrijgezellen. U kunt zich dan in ieder geval een beetje voorstellen hoe Jumping Paul de week doorbrengt. Presenteerde dit gezelschap zich tijdens een vorig bezoek aan Curacao nog als de bemanning van een Boeing 747, ditmaal deden zij zich, tegenover eenieder die het maar wilde weten, voor als Belgische mariniers aan boord van een verdwaalde onderzeeër. Uw Hoofdredacteur spreekt dan ook volgaarne de hoop uit dat Jumping Paul komende maandag, wanneer hij zijn werk zal gaan hervatten, weer enigszins normaal kan functioneren.

Zoals gezegd, gisteren werd er door Oom Albert van de gelegenheid gebruik gemaakt om een laatste diepe duik te maken in de fraaie wateren rond Curaçao. Het werd een heel gezelschap wat zich, zo aan het einde van de middag, verzamelde bij de woning van de heer en mevrouw Angelus. Beiden zouden Oom Albert begeleiden op zijn duiktrip. Daarnaast was ook Pinoccio aanwezig en wilde Moeder de vrouw ook dolgraag, voor de eerste keer in haar leven, duiken met haar 71 jarige Oom. Met zijn vijven daalden zij de trap af welke is gelegen in de achtertuin van de familie Angelus en welke leidt naar het blauwgekleurde zeewater. Er werd gedoken tot zo'n 17 meter diepte hetgeen fraaie plaatjes opleverde. Pinoccio had namelijk een zogenaamde onderwatercamera bij zich gestoken. Daarnaast had hij overigens ook nog een sinaasappel bij zich, welke hij, onder water, met smaak op at. De duiktrip verliep geweldig, eigenlijk ging alles zoals gepland.
Het enige wat soms wat lastig was, was het feit dat de duikbril van Oom Albert niet al te goed afsloot. Daardoor steeg het waterpeil in de bril met enige regelmaat, iets wat Oom Albert echter nauwelijks wat kon schelen. Moe maar zeer voldaan keerden Moeder de vrouw en Oom Albert, enige uren later, terug in Huize Hoofdredacteur met vele mooie verhalen. Zo wist Oom Albert te vertellen: "Man, man, wat'n ervaring weer! Wat duuk'n, wat duuk'n. Man, man, wat mooi da'k noe een keer met Eef heb kunn'n duuk'n. En die oare luu! Man, man, wat is den Evert (Pinocccio) gek. He had'n sinaasappel metnomm'n. En, den at he zomoar op! Oh, wat he'k ut toch leuk had! Jammer da'wwe noe weer noar Nederland hen mot." U begrijpt, Oom Albert is gegrepen door de mooie duiksport. Uw Hoofdredacteur weet zeker dat hij, ook in Nederland, vele malen de onderwaterwereld zal gaan bewonderen. Overigens, het feit dat Oompje op zijn huidige leeftijd nog een duikcertificaat heeft behaald, wordt vanavond middels een BBQ gevierd. Het is toch ook een feestelijke mijlpaal wanneer je Oom Albert hoort berichten: "Ut is toch neet te gleub'n? Nog nooit in mien leeb'n he'k 'n diploma kreeg'n. Noe he'k 'r eindlijk eene! Man, man, man, wat is dit mooi!"

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten