Totaal aantal pageviews

maandag 24 februari 2014

Alweer acht jaar geleden!

Het is inmiddels maandag 24 februari 2014 geworden op het al heerlijk warme eiland Curacao. Het is, binnen het gezin Hoofdredacteur, een bijzonder heuglijke dag vandaag nu dochterlief Julia immers viert dat het exact 8 jaar geleden is dat zij, tijdens de 10 km schaatsen voor heren op de Olympische Spelen te Turijn, in het ziekenhuis van Hardenberg het levenslicht zag. Al dagenlang was het meiske meer dan zenuwachtig voor de dag van vandaag. "Ik kan vast en zeker niet in slaap komen Mama", zo memoreerde de kleine olijkerd dan ook op de avond van gisteren. Welnu, dat bleek nogal mee te vallen omdat het meiske in een mum van tijd in dromenland bleek te verkeren. Nee, haar verjaardag begon eerst vannacht, zo tegen kwart over twee. Dat was namelijk het moment dat het meiske kwam vragen of haar verjaardag nu eindelijk op het punt van beginnen stond. Gelukkig bleek, toen het dametje tussen Uw Hoofdredacteur en Moeder de vrouw in bed was gekropen, het mogelijk om het daadwerkelijk opstaan nog tot de klok van half zes te rekken. Maar toen was de olijkerd dan ook echt jarig!

Na een gezongen felicitatie werden, in alle vroegte, alras verschillende cadeautjes uitgepakt en bleek dochterlief meer dan verguld te zijn met de mooie armband die Yvonne en Jim uit Almelo hadden meegegeven. Daarna was het afwachten of dochterlief gebeld zou gaan worden door "Dolfijn FM", het radiostation waar zij, omdat het nu eenmaal haar verjaardag is, een verzoekplaat had aangevraagd. Kort voor zeven uur rinkelde inderdaad de telefoon en meldde zich DJ Jochem Smid. Een boeiend gesprek met de jarige ontspon zich, waarbij dochterlief zich bijzonder verlegen toonde. Trots verhaalde zij echter over de verkregen cadeautjes en het uitje naar de bioscoop dat vanmiddag op het programma staat. Met een snuitje waar de tevredenheid werkelijk vanaf straalde hing zij uiteindelijk de telefoon op. Voor Julia kan de dag van vandaag dus nu al niet meer stuk!
Ook voor Moeder de vrouw kan de dag van vandaag niet meer stuk. Wat is namelijk het geval? Welnu, op de school waar Moeder de vrouw dagelijks een grote groep leerlingen onderwijst, is het vandaag "Hoedjesdag." Dit betekent dat leerlingen en leerkrachten geacht worden vandaag een opvallend hoofddeksel te dragen, waarschijnlijk omdat Curacao in de ban is gekomen van het Carnaval. Gisterenavond werd er dan ook fiks geknutseld in Huize Hoofdredacteur. Tante Reinie en Moeder de vrouw slaagden er uiteindelijk in een wel zeer bijzonder hoofddeksel te fabriceren. Het geheel is blauw van kleur en is getooid met marshmallows en dropsleutels. Een pikkerig geheel, zo durft Uw Hoofdredacteur dan ook wel te stellen. Mocht U derhalve vandaag een rennende dame tegenkomen die wordt nagezeten door een zwerm bijen, dan heeft U vast en zeker kort kennis kunnen maken met Moeder de vrouw.

Nog altijd kent Huize Hoofdredacteur een tweetal logees in persoon van Oom Albert en Tante Reinie. De laatste weken bleken beiden aan de beeldbuis te zijn gekluisterd om toch vooral maar niets te hoeven missen van de Olympische Winterspelen. Met luid gejuich begroetten beiden de vele Nederlandse medailles. Nu Uw Hoofdredacteur gisterenmiddag even onder vier ogen met het Oompje kon spreken, leek het goed om even kort terug te blikken op de voor Nederland zo succesvolle spelen. "Wat vond je nu het mooist op deze Winterspelen?" zo vroeg Uw Hoofdredacteur aan Oom Albert. Daarover hoefde deze niet heel erg lang na te denken. "Wet ie wa'k ut mooist vond? De 10 kilometer jodel'n! Wat geet dat toch hard. Onveurstelboar!" Het is maar dat U het weet, al heeft Uw Hoofdredacteur persoonlijk eigenlijk nooit geweten dat Olga Lowina deelnam aan deze spelen!
Wordt vervolgd.....

1 opmerking: