Totaal aantal pageviews

maandag 17 februari 2014

Niet toegankelijk voor zwemmers!

Nu het weekeinde alweer achter ons ligt, is het vandaag maandag 17 februari 2014 geworden. Het is, terwijl Uw Hoofdredacteur enige uren geleden nog enigszins in de schemering naar zijn dagelijkse werkplek reed, op dit moment volop licht op Curacao waar de zon uitbundig schijnt. Met een temperatuur die snel oploopt in de richting van dertig graden Celsius is het op dit zo fraaie eiland, dus ook vandaag, weer goed toeven. Het was goed om, na twee weken van afwezigheid, collega Bullie hedenochtend weer eens te kunnen ontmoeten. Hij had zich, zoals overigens ook te verwachten viel, prima door de twee eenzame weken heen geslagen, zo liet hij weten. Vanaf vandaag kan het echter gelukkig weer zo zijn dat gezamenlijk de schouders onder de vele uit te voeren projecten kunnen worden gezet. Tijd dus om U weer eens even bij te praten over datgene wat er op Curacao gebeurde de afgelopen 24 uur. En, zoals te doen gebruikelijk, dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Ook gisteren, op de zondag, liet het zonnetje zich op dit mooie eiland van haar beste kant zien. Was het zo dat er gedurende de ochtend nog verschillende wolkenvelden langskwamen, aan het begin van de middag brak de hemel open en steeg de temperatuur vervolgens razendsnel. Iets wat Uw Hoofdredacteur ten zeerste verheugde omdat het hem, na twee weken van intense kou, eindelijk de mogelijkheid bood om zijn zwembroek aan te trekken en een verkoelende duik in het zwembad te nemen. Heerlijk rustig dobberend op een luchtbedje was het immers
prima uit te houden? Dat was ook zo, althans tot op het moment dat plots een geluid klonk dat leek op dat van een op hol geslagen  paard. Wat bleek nu het geval te zijn? Welnu, uit de rondom Huize Hoofdredacteur gelegen struiken kwam, met grote snelheid, een enorme leguaan aangerend. Het vervaarlijke dier werd achterna gezeten door de beide trouwe viervoeters van Uw Hoofdredacteur, Youri en Jetje geheten. De prehistorische vluchteling bedacht zich geen moment en sprong, met een gigantische duik, juist over het luchtbedje wat Uw Hoofdredacteur enige momenten daarvoor had verlaten, het zwembad in. De jacht zou kunnen beginnen!
Jetje, het witte keffertje van het gezin Hoofdredacteur, bedacht zich geen moment en ging onmiddellijk te water op zoek naar de leguaan. Zijn maat, de zwarte teckel, gidste Jetje al blaffend vanaf de kant van het zwembad. Nu moet U weten, zo een leguaan kan gemakkelijk een minuut of twintig onder water blijven liggen, maar uiteindelijk dient er wel degelijk een keer naar lucht te worden gehapt. Het duurde de beide blaffertjes al snel te lang waarop werd besloten dat het een goede zaak zou zijn wanneer beiden
te water zouden gaan. In een soort van speedbootrace werd de leguaan door beiden ingesloten; een ontsnapping was uitgesloten. Het is triest maar waar: uiteindelijk werd het enorme dier aangehouden door Youri, de teckel. In een mum van tijd legde de leguaan het loodje waarna het nog een hele klus voor Uw Hoofdredacteur werd om Youri de leguaan te ontfutselen. Uiteindelijk herhaalde dit schouwspel zich, op de middag van gisteren, slechts een drietal malen, met overigens steeds eenzelfde eindresultaat. U begrijpt, het zwembad was gisterenmiddag dan ook maar een zeer beperkte tijd voor andere zwemmers toegankelijk.

Dochterlief Julia zit er inmiddels helemaal vol van. Het is namelijk zo dat zij volgende week maandag, op de 24e februari, haar achtste verjaardag zal gaan vieren. Al dagenlang is die verjaardag dan ook het thema waar alles om draait. "Wat zal ik gaan trakteren Pap? Wat voor cadeautjes zal ik toch krijgen? Hoeveel kinderen zal ik gaan uitnodigen voor mijn partijtje en waar zullen we het feestje dan gaan vieren?" U begrijpt, allemaal vragen waar niet zo eenvoudig een antwoord op valt te verzinnen. Het zal echter vast allemaal wel goed komen, al doen de vragen van de kleine olijkerd Uw Hoofdredacteur wel beseffen hoe snel de tijd verstrijkt. Op de dag van vertrek naar dit eiland immers, inmiddels alweer bijna vijf jaar geleden, had het meiske net de leeftijd van drie jaar bereikt en diende zij, samen met haar toendertijd tweejarige broertje Levi, strak aan de teugels te worden gehouden om nog enigszins in bedwang te kunnen worden gehouden. En nu, een fikse periode later, staat er ineens een klein dametje met een hoofdje vol vragen. Tijd vliegt, het is absoluut een feit!
Wordt vervolgd.....

1 opmerking:

  1. De tijd vliegt zei de boer en hij gooide zijn vrouw de wekker achter na!

    BeantwoordenVerwijderen