Totaal aantal pageviews

donderdag 27 februari 2014

Een heuse toverdrank!

Het is waarschijnlijk zo dat de zon zich vandaag op Curacao niet zal laten zien. Immers, tot op heden, iets na negen uur op de ochtend van donderdag 27 februari 2014, is er nog geen enkel zonnestraaltje te zien geweest op dit normaliter geheel zonovergoten eiland. Daarnaast staat er een fikse wind, waardoor het enigszins koud aanvoelt vandaag. Het is maar te hopen dat het morgen een stuk aangenamer zal zijn, dan staat immers de verjaarspartij van dochterlief Julia op het programma. Een feestje wat zal plaatsvinden in het aquapark van Kunuku in het hopelijk dan warme water. Hoe het ook moge zijn, het is donderdag vandaag en er resten nog slechts een paar dagen alvorens het jaarlijkse carnaval in alle hevigheid zal gaan losbarsten. Dit betekent ook dat Moeder de vrouw en de Olijke Twee nog slechts twee dagen naar school zullen hoeven gaan. Vanaf komende maandag genieten zij vervolgens van een volle week vakantie. Voor Moeder de vrouw, die immers nog een prijs te verzilveren had, staan van die week een aantal dagen in het teken van een reisje naar Miami Florida. Uw Hoofdredacteur daarentegen zal gewoon dienen te werken, al is er volgende week wel een dag gereserveerd voor een dagtrip naar het mooie "Klein Curacao."

Al jarenlang vertoeven Oom Albert en Tante Reinie een aantal maanden per jaar in Huize Hoofdredacteur. En, het is alsof de duvel ermee speelt, telkenmale tijdens hun bezoek wordt er besloten om "op de lijn" te gaan letten. In de praktijk betekent dit dat er dagelijks voedsel wordt bereid volgens recepten van verschillende goeroes met verstand van gezond edoch mager voedsel. Dit jaar is de beurt gevallen op mevrouw Sonja Bakker, wiens kookboek dan ook inmiddels prominent is uitgestald in de keuken van het gezin Hoofdredacteur. Alhoewel Uw Hoofdredacteur nauwelijks enige binding voelt met mevrouw Bakker, integendeel, dient te worden gezegd dat de kwaliteit van de maaltijden soms best meevalt. Soms ook niet trouwens! Maar goed, je moet er wat voor over hebben om "in shape" te blijven en een gezond lijf te houden.
Echter, het moet toch niet gekker worden! Wat was namelijk gisteren het geval? Welnu, U moet weten dat Tante Reinie een soort van deskundige is op het gebied van automatisering. Zij surft dan ook, met grote regelmaat, op het World Wide Web en neemt daardoor kennis van allerlei wetenswaardigheden. Zo ook dus gisteren, toen zij op "Facebook" een wel zeer interessante melding ontving. In het bericht werd namelijk een zeer bekende specerij, in dit geval kaneel, aanbevolen ter genezing van allerlei kwalen. Daarnaast zou het zo zijn dat het mogelijk is om gewicht te verliezen door dagelijks een beetje kaneel aan te lengen met honing en water, en dat geheel vervolgens op te drinken. Nou, U raadt het vast al wel! Onmiddellijk werd er een pot honing aangeschaft en werd het feit dat Uw Hoofdredacteur, enige dagen geleden, een kilo kaneel had aangeschaft, luid geprezen. Er werd water gekookt waarna het geheel onder een doek werd verstopt, naar later bleek om langzaam af te koelen. Laat op de avond van gisteren vervolgens, werd de smaak van een overheerlijk glas wijn weggespoeld met de toverdrank van kaneel. Iets wat Uw Hoofdredacteur overigens weigerde in te nemen. En juist daarvan had hij vanochtend, toen hij op de weegschaal plaatsnam, bijzonder veel spijt. Uw Hoofdredacteur bleek namelijk 200 gram te zijn aangekomen de afgelopen dagen, waarmee onmiddellijk de werking van de kaneeldrank werd aangetoond. Of zou het toch niet zo werken?

Wordt vervolgd.....

1 opmerking:

  1. Het is met lijnen net als met de lengte, je hebt mensen die klein zijn en die lang zijn, kwestie van acceptatie. Je hebt ook mensen die iel gebouwd zijn net als mensen die juiste grof van postuur zijn. Ik wil maar zeggen je hebt ook magere mensen en dikkere mensen, accepteer dat gewoon en de zon schijnt alle dagen!!!

    BeantwoordenVerwijderen