Totaal aantal pageviews

donderdag 20 februari 2014

Drukke dagen.....

Het is inmiddels half acht in de ochtend van donderdag 20 februari 2014 geworden. Het is dus nog erg vroeg op Curacao alwaar toch alle dagelijkse activiteiten alweer geruime tijd geleden in gang zijn gezet. De eerste les op de school van de Olijke Twee is al bijna een half uur geleden aangevangen en Moeder de vrouw heeft waarschijnlijk haar leerlingen ook al aan het werk gezet. U ziet, de dagen beginnen over het algemeen vroeg op dit zo fraaie eiland, hetgeen vanzelfsprekend alles te maken heeft met de temperatuur, die immers in de loop van de dag tot hoge waarden kan oplopen. Ook Uw Hoofdredacteur zit reeds op zijn dagelijkse werkplek, alwaar hij als vanouds in het gezelschap verkeert van collega Bullie. Er staat een drukke werkdag op het programma, met vergaderingen die waarschijnlijk een groot deel van de dag in beslag zullen nemen. Alvorens de dag dus echt van start gaat, is het zaak om U nog snel even te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Eenmaal per jaar is het zover. Dan wordt er door de school waarop de Olijke Twee dagelijks onderwijs genieten, de Schroederschool, een grootschalig evenement georganiseerd. Dat evenement luistert naar de naam "Pleinfeest", en kent elk jaar een verschillend thema. Was dit thema vorig jaar "Oriental", dit jaar is gekozen voor het thema "Music Mania." Het is komende zaterdag, want dat is de dag waarop het feest daadwerkelijk gaat plaatsvinden, dan ook de bedoeling dat alle leerlingen en ouders op komen draven in een passende outfit. Het, overigens

zeer grote, schoolplein zal zijn volgebouwd met allerhande spellen waaraan de leerlingen kunnen deelnemen. Er zal genoten kunnen worden van een hapje en een drankje en, last but not least, zal er een verloting met grote prijzen worden georganiseerd. Evenals vorig jaar het geval was zal Uw Hoofdredacteur worden afgelost door Moeder de vrouw nu hij als vrijwilliger is aangewezen om een der spellen te gaan begeleiden. Ook ditmaal werd aan Uw Hoofdredacteur de zogenaamde "voeldoos" toegewezen. Daarbij is het de bedoeling dat Uw Hoofdredacteur, in deze doos, allerlei voorwwerpen verstopt waarbij vervolgens, terwijl het voorwerp slechts mag worden betast door de leerlingen, geraden moet worden wat het voorwerp feitelijk is. U begrijpt: Uw Hoofdredacteur komt de zaterdag dan ook wel weer door!
Daarmee is overigens de koek nog geenszins op nu dochterlief Julia komende maandag, 24 februari aanstaande, haar achtste verjaardag zal gaan vieren. En, bij een verjaardag hoort vanzelfsprekend een feestje. Nu is het zo dat een der  klasgenootjes van dochterlief, die overigens ook nog eens vlak in de buurt van Huize Hoofdredacteur woonachtig is, op dezelfde dag diezelfde leeftijd bereikt. De dametjes waren er dan ook al snel uit: er diende een gezamenlijk partijtje te worden georganiseerd. En, zo kan het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur op vrijdag 28 februari met een groot stel, waarschijnlijk gillende, meiden zal arriveren bij het Kunuku Aquapark om daar het feest te gaan vieren. Zwemmen, van de grote glijbaan afdalen, patat en taart eten: allemaal zaken waarop de kleine olijkerd zich thans al enorm verheugt. Echter, voordat het zover is dat het waterpark daadwerkelijk kan worden bezocht, zal komende maandag de verjaardag eerst in een wat kleiner gezelschap worden gevierd. Dochterlief heeft namelijk bedacht dat het een goed idee zou zijn om, vergezeld door twee vriendinnen, een bezoek te gaan brengen aan de plaatselijke bioscoop nu daar, vanaf vandaag, de meest recente K3 film valt te zien. U ziet, er wacht Uw Hoofdredacteur een uitermate druk programma de komende dagen!

Wordt vervolgd.....

 
 

 
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten