Totaal aantal pageviews

woensdag 26 februari 2014

Brrrrrr.......

Terwijl het, op het zo fraaie eiland Curacao, woensdag 26 februari 2014 is geworden, valt de regen er af en toe met bakken uit de hemel. Al vanaf de vroege ochtenduren is het bewolkt op dit normaliter zo zonnige eiland en is het maar zeer de vraag of het zonnetje zich vandaag nog zal gaan vertonen. Uw Hoofdredacteur heeft zojuist de Olijke Twee op hun schoolplein neergezet en maakt zich op voor een nieuwe werkdag. Een werkdag die Uw Hoofdredacteur vandaag zal doorbrengen met allerlei externe afspraken, hetgeen hem bijzonder pleziert. Het is namelijk zo dat op de reguliere dagelijkse werkplek sprake is van een vreemde storing in de airconditioning. Zo kon het dan ook zijn dat de temperatuur waarin collega Bullie en Uw Hoofdredacteur gisteren hun werkzaamheden dienden te verrichten, stokte bij ongeveer 16 graden Celsius. Nou, U begrijpt dat er de nodige moeite gedaan moest worden om nog enigszins warm te blijven. Al rennend door de lange gangen slaagden Bullie en Uw Hoofdredacteur erin om de spieren nog wat soepel te houden. Gelukkig blijft dit ongemak Uw Hoofdredacteur vandaag bespaard, al zal collega Bullie vandaag waarschijnlijk een muts met oorwarmers moeten dragen om de dag een beetje aangenaam door te kunnen komen.

Een van de trouwe viervoetertjes van Uw Hoofdredacteur, Jetje geheten, had al een aantal dagen last van een groot probleem. Het beestje liep letterlijk op drie poten nu zij, tijdens de felle gevechten met de vele leguanen, een van haar pootjes ernstig had bezeerd. Niet dat er uitwendig iets te zien was, echter het lopen en springen liet het keffertje achterwege. Het werd dan ook hoog tijd om een bezoekje te gaan brengen aan de plaatselijke dierenarts om te bezien waardoor het ongemak nu eigenlijk werd veroorzaakt. Nu is het steevast zo dat, wanneer er een bezoek aan de dierenarts dient te worden gebracht, de blaffertjes dat onmiddellijk in de gaten lijken te hebben waarbij zij vervolgens trachten om zich direct aan elke vorm van toezicht te gaan onttrekken. Zo ook dus ditmaal.
Na slechts een half uurtje te hebben gezocht naar het witte keffertje, kon het diertje uiteindelijk in de auto worden geladen voor het tripje naar de dierenarts. Aldaar aangekomen was het viervoetertje slechts onder lichte dwang en drang uit de auto te krijgen. Al grommend sjokte het beestje mee met Uw Hoofdredacteur om vervolgens een momentje te moeten wachten op de dierenarts. "Goedemorgen Hoofdredacteur. Alles goed? Oh, heeft Jetje last van een pootje? Laat U haar meer eens even rondlopen", zo berichtte de dierenarts toen zij was gearriveerd. Het trouwe viervoetertje zag de bui al hangen en, ofschoon zij al drie dagen had laten blijken niet goed te kunnen lopen, liep vervolgens rond alsof er in het geheel niets aan de hand was. "Ik zie niets aan haar. Bent U er wel zeker van dat haar iets mankeert?" zo sprak de dierenarts. Het werd dus tijd om het blaffertje op de spreektafel te gaan zetten opdat zij onderzocht zou kunnen worden. Het dametje gaf geen kik, tenminste de eerste 5 minuten niet. Juist toen Uw Hoofdredacteur bedacht dat het diertje de kluit fiks aan het belazeren was, uitte zij een kreet. De dierenarts had immers een van haar teentjes vast en die bleek tamelijk los te zitten. Iets waaraan, buiten het vertstrekken van pijnstillers, niet veel te doen was volgens dokter Dolittle. Echter, klaarblijkelijk heeft het blaffertje bedacht dat haar niet nog eens zo een avontuur moet overkomen. Anders valt toch immers niet te verklaren waarom het beestje, na het verlaten van de dierenartspraktijk, loopt als nooit te voren? Uw Hoofdredacteur overigens liep een stuk lichter na het betalen van de gepeperde rekening.

Wordt vervolgd.....   

1 opmerking:

  1. Al rennend door de lange gangen, ja, ja, en gij geleuft dat?!!!

    BeantwoordenVerwijderen