Totaal aantal pageviews

dinsdag 11 februari 2014

Oh Moeder, wat is het toch koud!

Het is inmiddels elf uur op de ochtend van 11 februari 2014 geworden in het kouder dan koude De Krim in Nederland. Het is immers daar waar Uw Hoofdredacteur al bijna twee weken verblijft. En hij kan U verzekeren: koud heeft hij het beslist. Alhoewel vele Nederlanders hem bij voortduring verzekeren dat er sprake is van een gematigde winter; het is er kouder dan koud. Het moet gezegd, de kachel brandt volop, desalniettemin draagt Uw Hoofdredacteur een shirt, een trui, een vest, een das en overweegt hij telkenmale om ook nog een muts op te gaan zetten. Helaas valt dit kledingonderdeel niet te ontdekken in het Nederlandse Huize Hoofdredacteur. Het is derhalve afzien, nu Uw Hoofdredacteur welhaast twee weken geleden afreisde naar het kille Vaderland. Wat is daar, in pakweg 5 jaar, de wereld toch veranderd! Maar goed, laten we beginnen bij het begin!

Uw Hoofdredacteur diende namelijk, nu Moeder de vrouw heeft besloten om in juli definitief naar Nederland terug te gaan keren, te zorgen voor fatsoenlijke slaapplaatsen voor de Olijke Twee. Immers, toen jaren geleden naar de West werd vertrokken, was het olijke tweetal slechts 2 en 3 jaar oud. De bedjes waarin zij toendertijd de nachtelijke uren doorbrachten, passen dan ook volstrekt niet meer bij de huidige lengtematen van de beide olijkerds. Moeder de vrouw wist raad en vulde een bestelformulier van de Zweedse gigant Ikea in. En zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur zich, op de zondagmiddag, meldde bij de vestiging van Ikea in Hengelo. Met hem overigens op dat moment een duizental andere bezoekers. Gelukkig bleek het vooraf ingevulde formulier in een handomdraai te kunnen worden verwerkt. In totaal 450 kilogram aan meubelen zou, later in de week, bij Huize Hoofdredacteur worden afgeleverd met daarbij waarschijnlijk een fiks aantal niet te ontcijferen bouwtekeningen.
De dagen werden vervolgens doorgebracht met een kwast in de hand. Vele muren dienden namelijk geverfd te worden in kleuren die Moeder de vrouw in een draaiboek had neergeschreven. Samen met vriend Rob, die Uw Hoofdredacteur vele dagen kwam bijstaan, werden vele vierkante meters voorzien van een nieuw en fris kleurtje. Op woensdag ontving Uw Hoofdredacteur vervolgens een telefoontje van de Twentse Ikeachauffeur: "Goeiendag. Ik belle oe effen um te zegg'n dat ik oe margen um zeuven uur de meubels brenge. Dan wet ie dat. Ku'j op tied opstoan!" En daadwerkelijk, om zeven uur de volgende ochtend stond de man met een grote vrachtwagen voor de deur. Zijn entree was overdonderend: "Ik kan oe neet help'n. Ik heb't in de rugge. Dit spul is doarum te zwoar. Red oe der met!" Nou daar draaide Uw Hoofdredacteur zijn hand niet voor om en slechts een klein uurtje later, toen de chauffeur al rustend ettelijke kopjes koffie naar binnen had gewerkt, stonden de vele dozen binnen.

Tussen de bedrijven door bracht Uw Hoofdredacteur overigens ook nog een bezoek aan de Fries van 95% en diens eega. Het was namelijk zo dat Uw Hoofdredacteur door de Fries van 95% was genood om de thuiswedstrijd van de plaatselijke F.C. Heerenveen tegen de Twenten uit Enschede te komen aanschouwen. Het werd een avond om niet snel te vergeten toen de Fries van 95% meldde dat het de bedoeling zou zijn dat Uw Hoofdredacteur zich, zittend op een vehikel dat luisterde naar de naam fiets, naar het enige kilometers verderop gelegen stadion zou dienen te begeven. Nu moet U weten dat Uw Hoofdredacteur het gebruik van een fiets al sedert vierjarige leeftijd had afgezworen, dit vanwege de veiligheidseisen die tegenwoordig aan weggebruikers worden gesteld. Het waaide hard en het regende fiks in het Friese land. Het was dan ook koud in het stadion, zeer koud. Gelukkig maakte de warmte van de 95% Fries en diens eega veel goed. Een hartverwarmend afscheid maakte dat Uw Hoofdredacteur in de late uurtjes met een voldaan gevoel naar Huize Hoofdredacteur kon gaan afreizen.
De dagen die volgden stonden in het teken van het ontcijferen van bouwtekeningen en het weer uit elkaar draaien van eerder gemonteerde onderdelen. Steevast bleek er, wanneer het erop leek dat een meubelstuk welhaast volledig in elkaar was gezet, sprake te zijn van een onderdeel dat toch net even anders gemonteerd had moeten worden. Na een dag of drie echter leek het zo te zijn dat ook deze missie succesvol zou kunnen worden afgesloten. De blik kon vervolgens naar buiten worden gericht waar het terras van Huize Hoofdredacteur welhaast volledig in beslag was genomen door verschillende soorten mos en divers onkruid. Tussen de schoonmaakavonturen door werd en passant nog even de schuur opgeruimd en werden waslijnpalen met het nodige geweld verwijderd. Op de vrijdag meldde zich vervolgens de heer Pinoccio die Uw Hoofdredacteur zou gaan begeleiden bij het aankopen van een vervoermiddel voor Moeder de vrouw. Overigens had Uw Hoofdredacteur die dag al eerder, onder vakkundige begeleiding van nicht Yvonne, een bankstel moeten uitzoeken. Laat in de middag keerde Uw Hoofdredacteur in de stromende regen naar huis terug, een auto rijker.

Nog een uitje zou Uw Hoofdredacteur kennen die week nu collega Arjen hem een kaartje toespeelde voor de voetbalwedstrijd tussen Heracles en Cambuur. Plaats van handeling was het prachtige Polmanstadion in Almelo waar de wind volop in het gezicht van Uw Hoofdredacteur gierde. Toen vervolgens de regen besloot om ook nog eens met bakken tegelijk uit de hemel te gaan vallen, kreeg de voetbalwedstrijd muzikale begeleiding van de tanden van Uw Hoofdredacteur die, gelijk een aantal castagnetten, fraaie klanken voortbrachten. U ziet, het is maar wat leuk om weer in het stadion te kunnen plaatsnemen. Dat, bij thuiskomst, bleek dat de verwarmingsketel van Uw Hoofdredacteur spontaan de geest had gegeven, mocht de pret dan ook geen moment drukken. Brrrr.  
Nog een paar dagen resten Uw Hoofdredacteur alvorens, komende vrijdag, de heerlijke warmte van Curacao weer kan worden opgezocht. Tot die tijd bestaat het dagelijks leven van Uw Hoofdredacteur uit het afwerken van een lange rij klussen. Wel weer, sedert de dag van gisteren, voorzien van een werkende internetverbinding en een mooie televisie. Zo zal dan, zo af en toe, ook de mogelijkheid aanwezig zijn om U weer te voorzien van nieuwe edities van "Een Zonnig Avontuur!"

Wordt vervolgd.....     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten