Totaal aantal pageviews

vrijdag 21 februari 2014

Rutte bedankt!

Inmiddels is het op het zo fraaie eiland Curacao vrijdag 21 februari 2014 geworden. Het was vanochtend, in alle vroegte, enigszins bewolkt op Curacao en zo af en toe viel er zelfs een fikse regenbui uit de normaliter strak blauwe hemel. Daarnaast waait het vandaag behoorlijk hard en kent deze dag derhalve nogal wat herfstachtige kenmerken. Alhoewel, met een temperatuur die nog altijd dicht in de buurt van de dertig graden Celsius ligt, mag Uw Hoofdredacteur eigenlijk helemaal niet klagen. Al heeft hij daar feitelijk wel een reden toe, maar daarover later meer. Het is allereerst hoog tijd om U te voorzien van actuele berichtgeving van dit eiland, waar hopelijk later op de dag het zonnetje weer als vanouds zal gaan doorbreken.

Uw Hoofdredacteur zou normaliter vandaag toe zijn aan zijn laatste werkdag van deze drukke week. Daar werd echter plots een fikse stok voor gestoken nu Uw Hoofdredacteur hedenochtend ineens door zijn rechterknie zakte. Nu is het zo dat Uw Hoofdredacteur, alweer zo ongeveer 25 jaar geleden, op het hoogtepunt van zijn sportieve loopbaan, als spits voetbalde in het sterrenteam van Warnsveldse Boys 5. Nadat Uw Hoofdredacteur wekelijks het ene na het andere fraaie doelpunt maakte, liet zijn knie hem in de steek en dienden een aantal operaties te worden ondergaan om het ongemak te verhelpen. Een kapotte meniscus, een kapotte knieschijf en noem maar op werden in een Rotterdams ziekenhuis weer enigszins gerepareerd. Vandaag is het echter mis: de knie van Uw Hoofdredacteur heeft inmiddels namelijk een omvang aangenomen die beduidend groter is dan normaal. Lopen is lastig en pijnlijk; reden waarom Uw Hoofdredacteur heeft moeten besluiten het vandaag rustig aan te doen. Het is nu eenmaal niet anders!
Toen Uw Hoofdredacteur, alweer een week geleden, voor kluswerkzaamheden in Nederland diende te verblijven, werd hij geconfronteerd met de geldende brandstofprijzen in het vaderland. Welnu, die mochten er zeker zijn: wat is er de benzine en de diesel toch duur! Zeker wanneer U zich realiseert dat een litertje benzine op dit zo fraaie eiland slechts 80 eurocent kost, kunt U begrijpen dat Uw Hoofdredacteur tamelijk ongelovig naar de prijzen op de Nederlandse benzinepompen staarde. Echter, lang niet iedereen lijkt ongelukkig te worden van die hoge brandstofprijzen, getuige de foto die Uw Hoofdredacteur hedenochtend van onze Belgische zuiderburen mocht ontvangen. Het is toch werkelijk niet te geloven hoe netjes die Belgen zijn opgevoed? Het getuigt toch immers van zeer veel respect om premier Rutte te bedanken voor zijn inzet? Daar kan menigeen nog een puntje aan zuigen en Uw Hoofdredacteur complimenteert de Belgen dan ook graag van harte met hun normen en waarden. Tegelijkertijd bekroop Uw Hoofdredacteur echter het gevoel dat er wel degelijk een bedoeling moest zitten achter de, veel lagere, Belgische benzineprijzen.

Gelukkig kwam Uw Hoofdredacteur er al snel achter hoe deze puzzel nu werkelijk in elkaar steekt. Immers, eveneens hedenochtend werd melding gemaakt van een wel zeer opmerkelijk feit. Wat is namelijk het geval? Welnu, een Belgisch onderzoek maakte duidelijk dat het opvoeden van een Belgisch kind, vanaf de geboorte tot aan het moment dat universitair onderwijs kan worden genoten, nogal duur is. Hoe duur is dat dan, zo zult U zich wellicht afvragen. Nu, het onderzoek maakte duidelijk dat het opvoeden van een kind gedurende de genoemde periode, evenveel kost als het aanschaffen van een heuse Ferrari. Zo ongeveer 220.000 euro bedragen de kosten en voor dat bedrag kunt U dus een zeer fraaie auto aanschaffen. Omdat, na zo een uitgave, de beurs waarschijnlijk wel leeg is, is klaarblijkelijk besloten de brandstofprijzen zo laag mogelijk te houden. Het rijden van een mooie Ferrari wordt anders welhaast onmogelijk toch?
Wordt vervolgd.....

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten