Totaal aantal pageviews

zaterdag 15 februari 2014

Eindelijk ontdooien!

Zo, het is eindelijk weer zover! Het is vandaag inmiddels zaterdag 15 februari 2014 geworden en Uw Hoofdredacteur ontwaakte de afgelopen nacht vele malen in zijn eigen bedje op het heerlijk warme eiland Curacao. Door het tijdverschil met Nederland was namelijk de biologische klok van Uw Hoofdredacteur bijzonder in de war. Echter, dat mocht de pret in het geheel niet drukken nu Uw Hoofdredacteur bijzonder was ingenomen met het feit dat hij gisterenmiddag, na een lange vlucht, rond half drie de uitgang van het locale vliegveld Hato kon verlaten om Curacao te betreden. Onmiddellijk voelde hij zich als droeg hij een warme jas die in staat bleek om twee weken van diepe kou per omgaande uit zijn verkleumde botten te verdrijven. In een woord: heerlijk! De vlucht verliep uitstekend, de toegang tot Curacao werd door een zeer hulpvaardige douanebeambte sneller dan snel verkregen en de koffer van Uw Hoofdredacteur kwam, al eerste, van de band rollen. Als dat geen goed voorteken zou zijn? Helaas hield het geluk daar echter om nu een ontvangstdelegatie bleek te ontbreken. Moeder de vrouw verkeerde namelijk in de veronderstelling dat Uw Hoofdredacgteur eerst uren later uit de grote Boeing zou komen stappen. Na een telefoontjes werd dit euvel echter rap gerepareerd en kon Uw Hoofdredacteur al snel weer plaatsnemen tussen de gekleurde bloemen die Huize Hoofdredacteur sieren.
 

Wat was het een klus de afgelopen weken! Toen Uw Hoofdredacteur, alweer een week of twee geleden, de oprit van zijn Nederlandse woning opreed, waande hij zich onmiddellijk Tarzan uit de jungle. Wat zag het geheel, na jaren van leegstand, eruit! Eigenlijk zakte Uw Hoofdredacteur direct de moed in de schoenen, echter dat heeft nog niemand ooit ook maar enigszins verder gebracht. Er diende dan ook te worden aangepakt, en hoe! Met behulp van vrienden en bekenden, soms zelfs van Bulgaarse afkomst, werd het geheel, stukje bij beetje, aangepakt en werd het geheel het aanzien weer waard. Een vrijwilliger van het Coevordense Leger des Heils, in  persoon van vroegere buurman Henk, verzag Uw Hoofdredacteur van voedsel en weer anderen verzorgden toegangsbewijzen voor voetbalwedstrijden en morele steun. Een kleine dip liep Uw Hoofdredacteur slechts op toen zijn verwarmingsketel besloot dat het onmogelijk zou zijn de door Uw Hoofdredacteur gevraagde warmte te leveren en daarop spontaan de geest gaf. Gelukkig bleken er vele dikke jassen en gewatteerde broeken voorhanden waardoor overleving daadwerkelijk een feit werd.
Twee weken bleek eigenlijk nog veel te kort te zijn. Gelukkig was het mogelijk om de voortgang van de verbouwingswerkzaamheden te verzekeren met behulp van vrienden. Uw Hoofdredacteur kon dan ook, op de middag van donderdag, de deur achter zich dicht trekken om, de nacht voor vertrek naar Curacao, een slaapplaats te gaan zoeken in de directe omgeving van Schiphol. Dat gelukte door het pand van CitizenM te betreden, een naar later zou blijken bijzonder futuristisch hotel. Nadat het Uw Hoofdredacteur uiteindelijk was gelukt, met behulp van allerlei beeldschermen, om in te checken, verstrekte een apparaat een soort van electronische kamersleutel. Het geheel bleek zich te bevinden op de vierde verdieping en bij het betreden van de kamer slaakte Uw Hoofdredacteur een zucht van ongeloof. De kamer bevatte een bed, een tafeltje en twee zogenaamde bodyscans waarin kon worden gedoucht en op een toilet kon worden gezeten. Alles in de kamer, zoals tv, zonwering en verlichting werd bediend middels een soort van afstandsbediening. De werking ervan was Uw Hoofdredacteur dan ook al na anderhalf uur volstrekt duidelijk! Snel werd dan ook besloten om eventjes een uurtje te gaan rusten. Dat Uw Hoofdredacteur eerst de volgende ochtend in alle vroegte zijn luiken weer opende, maakte dat er uiteindelijk nauwelijks sprake was van enige wachtttijd voor de vlucht naar dit zo fraaie eiland.

Maandag aanstaande zal Uw Hoofdredacteur zijn collega Bullie dus weer gaan ondersteunen en neemt het leven op Curacao weer zijn gewone gang. Daarbij ontstaat voor Uw Hoofdredacteur dan gelukkig weer de mogelijkheid om U frequenter te gaan voorzien van nieuwe edities van "Een Zonnig Avontuur." In de warmte, dat dan weer wel.....
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten