Totaal aantal pageviews

vrijdag 28 februari 2014

Nu ook bij de supermarkt: een heuse Drive-Through!

Op de dag dat het verjaarspartijtje van dochterlief Julia staat gepland, vrijdag 28 februari 2014, werkt het weer op het zo fraaie eiland Curacao nog niet erg mee. Immers, het is nog zeer vroeg in de ochtend terwijl het regent op dit eiland. Dat is niet alleen een tegenvaller voor de olijke dochter, maar waarschijnlijk ook voor Moeder de vrouw die vandaag, samen met haar leerlingen, een heuse carnavalsdag op de agenda heeft staan. Nu is het overigens wel vaker zo dat de ochtenden op Curacao nogal wat bewolking kennen waarna vervolgens, later op de dag, de hemel openbreekt en de zon weer volop schijnt. Uw Hoofdredacteur duimt dan ook van ganser harte voor opklaringen en een stralend zonnetje. Het zou toch immers een fikse tegenvaller zijn voor Moeder de vrouw, die hedenochtend in een wel zeer vreemde outfit in haar auto stapte, wanneer de geplande feestelijke activiteiten op het schoolplein onverhoopt geen doorgang kunnen vinden? Nou ja, Uw Hoofdredacteur hoopt er maar het beste van!

In de buurt waar het gezin Hoofdredacteur woonachtig is, zijn alle noodzakelijke voorzieningen aanwezig. Er zijn sportclubjes, er is een school en er is een grote supermarkt. Niets mis mee dus, zeker niet wanneer U zich realiseert dat de supermarkt, Centrum Piscadera geheten, bijzonder innovatief is in haar handelen. Nu is het zo dat U wellicht wel eens een hapje hebt gegeten bij "de Burger King" of bij "McDonalds." Dan zal het U beslist bekend zijn  dat, wanneer U weinig tijd hebt, de mogelijkheid bestaat om, gezeten in Uw auto, een bestelling te plaatsen die dan vervolgens aan een loket wordt afgeleverd. Het betreft dan een zogenaamde Drive-Through. Nu was het Uw Hoofdredacteur overigens, tot gisterenmiddag, niet bekend dat de genoemde supermarkt klaarblijkelijk had overwogen om ook zo een Drive-Through te gaan realiseren. Toch was daarvan dus gisteren de opening, getuige het fraaie plaatje dat Uw Hoofdredacteur gisteren mocht ontvangen. De eerste klant ontving, namens het management, een bijzondere bonus: een fiks beschadigd chassis! Namens de redactie: van harte gefeliciteerd!
Zo rond de klok van tienen zal er vanochtend een bijzonder tafereel te zien zijn in de Annabaai. Deze baai, die middels het passeren van de pontjesbrug toegang geeft tot de binnenwateren van Curacao, kent vandaag namelijk een wel zeer bijzondere bezoeker. Verwelkomd door waarschijnlijk vele toeschouwers zal zich komen melden de Zr. Ms. Dolfijn. Het betreft hier een heuse onderzeeboot die de komende weken gebruikt zal gaan worden voor een oefening van het Maritime Special Forces van het Korps Mariniers. Nu is het, voor de massaal opgekomen kijkers, niet te hopen dat het bootje ondergedoken blijft terwijl het de haven van Curacao komt binnenvaren. Het zou toch immers wel heel jammer zijn wanneer er slechts foto's van een periscoop kunnen worden gemaakt?

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten