Totaal aantal pageviews

zondag 23 februari 2014

Wat een mooi feest!

Het is inmiddels acht uur op de vroege zondagochtend van 23 februari 2014 op het zo fraaie eiland Curacao. Uw Hoofdredacteur verliet alweer geruime tijd geleden zijn warme mandje om, zo ongeveer een half uurtje later, gezelschap te krijgen van de beide olijkerds. Nadat Uw Hoofdredacteur de Olijke Twee had voorzien van een boterham, een glaasje drinken en een filmpje op de televisie, rest hem nu de gelegenheid om het vaderlandse eredivievoetbal te gaan aanschouwen. Echter, voordat het zover is, dient er gewerkt de worden aan een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur." Er gebeurt immers nogal eens wat op dit eiland in "De West?" Hoog tijd dan ook om U te voorzien van de meest actuele berichtgeving vanaf Curacao!

Gisteren was het dan eindelijk zover. Zoals steevast, eenmaal per jaar, het geval is, was er sprake van groot feest op de Schroederschool, de school die dagelijks door de beide olijkerds wordt bezocht. Het zogenaamde "Pleinfeest" stond dus weer op het programma; ditmaal met als thema "Music Mania!" Om in gepaste kledij op het feest te kunnen arriveren, diende dan ook allereerst toilet te worden gemaakt. Een urenlange bezigheid, zo bemerkte althans Uw Hoofdredacteur. Terwijl de beide trouwe viervoetertjes van Uw Hoofdredacteur de wachttijd gebruikten om maar weer eens een fikse leguaan het water in te jagen, ditmaal van de vijver overigens, werden de beide olijkerds door Moeder de vrouw voorzien van glitters in hun haren en allerhande passende attributen. Uiteindelijk, zo tegen de klok van half drie, kon de reis naar het feest worden ingezet.
Het moet gezegd, de aanwezigen hadden het thema zeer serieus genomen. Iedereen, de juffen incluis, zag er dan ook prachtig uit. Verkleed als rocksterren stalen de leerkrachten de show en leek niets een mooi feest in de weg te staan. In een lange stoet trokken de leerlingen het schoolplein op; een schoolplein dat oogde als een enorme kermis met vele kraampjes en attracties. Er kon een boom worden doorgezaagd, er was een kabelbaan, er waren grote glijbanen met afdalingen in het water, er was een voeldoos, een schiettent, een poffertjeskraam en muziek, veel muziek. De ogen in de koppies van de beide olijkerds lichtten dan ook onmiddellijk op als waren het diamanten. "Kijk eens wat een mooi feest Pap", zo berichtten beiden.

De jongste olijkerd, Levi geheten, bedacht zich geen moment. Onmiddelijk kleedde hij zich uit tot op zijn zwembroek en stortte zich in het feestgedruis. Slechts enkele malen zou Uw Hoofdredacteur het ventje deze middag nog terugzien, hij was immers drukker dan druk! Overal viel hij waar te nemen, dan zat hij weer bovenop een balk die boven een waterbak hing, om vervolgens een vreselijke wond op zijn arm te laten aanbrengen door vrijwilligers van de plaatselijke Lotus-groep. Terwijl Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur beurtelings achter de voeldoos dienden plaats te nemen vermaakten de beide olijkerds zich dan ook meer dan uitstekend deze middag. Eerst tegen een uur of zeven in de avond, na eerst nog een bezoekje te hebben gebracht aan een filiaal van Kentucky Fried Chicken, keerde het gezin Hoofdredacteur huiswaarts. Vol van herinneringen aan een uitermate geslaagd feest!
Thuisgekomen was de koek echter nog niet op. Uw Hoofdredacteur vermeldde al eerder dat de beide keffertjes van het gezin Hoofdredacteur druk op jacht waren ten tijde van het vertrek naar het feest. Welnu, de jacht was klaarblijkelijk weer eens goed geslaagd, getuige het mooie cadeau dat beide blaffertjes voor Uw Hoofdredacteur hadden klaargelegd op diens bank. Slechts de staart van het prehistorische monster ontbrak: die is immers voor beiden steevast een lekkernij. Het gebaar was er echter niet minder om en Uw Hoofdredacteur liet dan ook graag blijken hoezeer hij was verguld met dit fraaie presentje!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten