Totaal aantal pageviews

dinsdag 25 februari 2014

Kunt U rekenen? Reken er dan maar niet op!

Het is inmiddels, op het vandaag ietwat bewolkte eiland Curacao, dinsdag 25 februari 2014 geworden. Uw Hoofdredacteur zit, vergezeld door collega Bullie, alweer geruime tijd op zijn werkplek waar hem vandaag een zeer lange werkdag wacht. Eerst wanneer de avond al ver gevorderd zal zijn, zal de mogelijkheid ontstaan om weer huiswaarts te keren. Een mooi vooruitzicht nu de zon immers niet schijnt op dit zo fraaie eiland. Het is vandaag "the day after" nu de verjaardag van dochterlief Julia weer achter ons ligt. Het meiske had een geweldige verjaardag, zo berichtte zij Uw Hoofdredacteur. Na een inspannende schooldag vertrok dochterlief gisterenmiddag in gezelschap van Moeder de vrouw, Tante Reinie, de jongste olijkerd Levi en enkele vriendinnetjes naar de bioscoop om er naar de nieuwste K3 film te gaan kijken. Daarvoor echter diende er allereerst patat te worden gebakken en moesten er frikadellen op tafel komen. Komende vrijdag wacht dan uiteindelijk nog het echte verjaarspartijtje wanneer het gezin Hoofdredacteur, vergezeld door vele schoolvriendinnetjes, wordt verwacht in het aquapark van Kunuku.

Het komend weekeinde barst het Carnaval op Curacao weer volop los. Was er het afgelopen weekeinde al een voorzichtige start gemaakt door de optocht die in het teken stond van het kindercarnaval, komende zondag staat de "Grand Marcha", de grootste carnavalsoptocht, op het programma. Een mars die vervolgens, op de daaropvolgende dinsdagavond, nog eens dunnetjes zal worden overgedaan, maar dan met veel verlichting en veel lawaai. Dat zal dan ook de avond zijn waarop het gezin Hoofdredacteur, in de aanloop naar de verjaardag van Moeder de vrouw de dag erop, op de tribunes zal gaan plaatsnemen. Vol bewondering zal er gekeken kunnen worden naar de meest prachtige kostuums die de verschillende deelnemende groepen waarschijnlijk zullen dragen. U ziet, zo is er altijd wel iets leuks om naar uit te kijken op dit feestelijke eiland in de Cariben.
Het onderwijs is een thema wat op Curacao voortdurend in de aandacht staat. Sedert de invoering van het zogenaamde gratis onderwijs lijkt het erop als wordt het ene probleem op het andere gestapeld. Immers, na de invoering van dat gratis onderwijs vorig jaar, duurde het vele, vele maanden alvorens de verschillende leerlingen in het bezit konden worden gesteld van de voor hun studie noodzakelijke schoolboeken. Ook thans lijkt er weer eens sprake van een problematische situatie. Immers, binnenkort staan er toetsweken op het programma. En laat het nu zo zijn dat, voor het succesvol kunnen afleggen van die toetsen, HAVO en VWO leerlingen de beschikking dienen te krijgen over een grafische rekenmachine. Nu leek dat geen probleem te zijn omdat de rekenmachines al ongeveer zes weken geleden op dit eiland aankwamen. Echter, het venijn zit klaarblijkelijk weer eens echt in de staart. Wat is namelijk het geval? De leerlingen zullen, alhoewel de machines er dus zijn, geen gebruik kunnen maken van deze gereedschappen. De invoerrechten zijn namelijk door de overheid niet voldaan. Zo ziet U maar, niet altijd wordt aan alles gedacht!

Gisteren maakte Uw Hoofdredacteur al melding van de "Hoedjesdag" die Moeder de vrouw op haar dagelijkse werkplek op het programma had staan. Alle leerlingen en leerkrachten bleken inderdaad te zijn voorzien van de meest prachtige hoofddeksels. Die van Moeder de vrouw was versierd met verschillende soorten snoepgoed. Welnu, dat heeft zij geweten ook. De leerlingen waren niet van haar schoot af te slaan nu zij doorlopend pogingen ondernamen om het snoepgoed te bemachtigen. Al sabbelend en knabbelend aan het hoedje van Moeder de vrouw kwamen zij de dag wel door. Klaarblijkelijk schuilt in zo een hoofddeksel dus het geheim om peuters rustig te krijgen en te houden. Uw Hoofdredacteur is dan ook benieuwd of Moeder de vrouw ook vandaag het hoedje heeft opgehouden. Het zou hem niet verbazen!
Wordt vervolgd.....     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten