Totaal aantal pageviews

maandag 13 augustus 2012

Bijna een zeehond.....

Op het fraaie eiland Curaçao is de maandag aangebroken. Het is vandaag, op een enigszins bewolkt eiland, 13 augustus 2012. Het weekeinde, dat vooral op zondag bijzonder regenachtig was, zit er weer op en Uw Hoofdredacteur heeft vandaag alweer de nodige werkzaamheden dienen te verrichten. Hij was overigens niet de enige vandaag: voor de Olijke Twee stond, na een lange vakantie, de eerste schooldag gepland. Daarover later meer in deze editie van "een zonnig avontuur" waarin U weer volledig wordt bijgepraat over de meest actuele ontwikkelingen aan deze zijde van de wereld.

Nadat er zaterdag fiks geklust diende te worden in Huize Hoofdredacteur, brak er gisteren een dag van ontspanning aan. Al vroeg in de ochtend werd Uw Hoofdredacteur gewekt door de jongste olijkerd. In alle rust werd een ontbijtje verzorgd en werd een filmpje bekeken. Toen Moeder de vrouw ook was ontwaakt werd besloten een duik te gaan nemen in de strakblauwe zee. Voor Uw Hoofdredacteur zou dat overigens een korte duik worden, hij moest immers ook nog even naar de plaatselijke GAMMA om nog een laatste paar lampjes te kopen om het klussen definitief te kunnen beëindigen. Moeder de vrouw en de Olijke Twee bleven dientengevolge nog een tijdje met zijn drieën in de zee achter.
Juist had Uw Hoofdredacteur de lampen betaald en de winkel verlaten toen zijn telefoon rinkelde. "Hallo, met Moeder de vrouw. Waar zit je? Er is namelijk sprake van een enorm probleem. Een van onze honden, Jetje geheten, is verdwenen. Ik kan haar nergens vinden. Waarschijnlijk is zij achter je aan gelopen en doolt nu ergens rond in de omgeving van Boca Sami. Kun je snel komen en haar gaan zoeken?" zo sprak Moeder de vrouw. Uw Hoofdredacteur drukte het gaspedaal wat dieper in om spoedig in de aangegeven omgeving te geraken. Juist bij het beklimmen van de Julianabrug rinkelde het apparaat wederom. "Hallo, met Moeder de vrouw nog een keer. Ik heb haar gevonden. Ze zit op een heel erg gevaarlijke plek, bovenop een rots. Ik kan er echter niet bij, dat is te gevaarlijk. Ben je er al bijna?" Uw Hoofdredacteur trapte het pedaal nog maar wat dieper in om enige tijd later, met piepende banden, thuis te arriveren. Daar trof hij de hond aan op een smal uitsteeksel van een rots, zo'n zes meter boven de zee. Het bleek dat de trouwe viervoeter zijn baasje en diens gezin had gespot tijdens het zwemmen in zee. Daarop had het beestje besloten over een smal stenen muurtje te gaan lopen om dichterbij zijn gezinsleden te kunnen komen. Waarschijnlijk is het dier van het muurtje gevallen en tot haar geluk op het uitsteeksel terecht gekomen in plaats van in zee. Halsbrekende toeren diende Uw Hoofdredacteur vervolgens uit te halen om uiteindelijk, liggend op zijn buik, de viervoeter aan zijn oren van de rots af te kunnen trekken. Het was dus bijna een zeehond geworden!

Gisterenmiddag werd door het gezin Hoofdredacteur de omgeving van Boca Sami verkend. Het bleek zo te zijn dat er zich, pal aan de zee, een redelijk groot bos had verstopt waarin uitstekend kon worden rondgelopen. Het ene na het andere bospaadje werd door de Olijke Twee opgemerkt en er werden diverse heuvels beklommen. Tegelijkertijd bood dit uitje een prima gelegenheid de beide hondjes van het gezin, na de avontuurlijke ochtend, even uit te laten razen. Moe, edoch voldaan werd na enige tijd koers gezet richting huis om aldaar de BBQ aan te steken. Met een heerlijk stukje vlees kwam er dus een einde aan een ontspannen weekeinde.

Vanochtend werd het, na een lange vakantie, weer tijd de broodtrommeltjes en bakjes fruit voor de Olijke Twee in te pakken. Hen wachtte immers de eerste schooldag in hun nieuwe groep. Met name dochterlief, Julia geheten, vond het bijzonder spannend om na twee jaar een andere juffrouw te krijgen. Tegelijkertijd had zij echter ook mooie vooruitzichten. Zo liet zij Uw Hoofdredacteur vanochtend in alle vroegte weten: "Vanaf vandaag ben ik op school geen kleuter meer. Ik ga immers naar groep 3! En dan ben je eindelijk een echt meisje!" Het is maar dat U het weet. Zoonlief Levi vond het allemaal wat minder ingewikkeld: "Ik ga gewoon weer naar mijn eigen Juf Liselore. Het enige verschil is dat ik dit jaar een zogenaamde oudste kleuter ben. Nou, dat is wat mij betreft prima hoor." Uw Hoofdredacteur is benieuwd hoe het beiden dit schooljaar zal vergaan, al wordt U daar vast en zeker in de toekomst nog wel over geïnformeerd.   

De heer Jumping Paul meldde zich vanochtend ook weer eens op het werk. Na enige vakantieweken, welke werden doorgebracht in Nederland, kwam hij uitgerust terug in de inrichting. Hij had het prima gehad en was, in korte tijd, welhaast geheel Nederland doorgereisd. Ook de heer Pinoccio was weer op het eiland vandaag. Hij had het afgelopen weekeinde met zijn gezin doorgebracht op het kleine, maar mooie, eiland Bonaire. Hij had mooie vissen gezien, zo liet hij weten. Daarnaast was hij het gehele weekeinde vervoerd in de laadbak van een pick-up. Vanaf vandaag is het gehele team dan ook weer voltallig aan het werk.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten