Totaal aantal pageviews

woensdag 22 augustus 2012

Gefeliciteerd Opa Toon!

Op het zeer warme eiland Curaçao is het vandaag woensdag 22 augustus 2012 geworden. Niet alleen het klimaat was drukkend vandaag, ook de omstandigheden op het werk bezorgden de teamleden en Uw Hoofdredacteur een tamelijk drukkend gevoel. Er gebeurde weer van alles, maar dat zijn de mannen op dit eiland inmiddels wel gewend. Geen dag is derhalve hetzelfde. Hoe het ook zij, op dit moment is er weer enigszins sprake van rustig vaarwater en een moment de gelegenheid om U even bij te praten over de actuele ontwikkelingen op dit toch zo fraaie eiland. Zoals te doen gebruikelijk geschiedt dat middels een recente editie van "een zonnig avontuur."

Het is vandaag een beetje een heuglijke dag voor Uw Hoofdredacteur. Diens vader, Opa Toon,  bereikte namelijk vandaag de gezegende leeftijd van 77 jaar. Al vroeg in de ochtend, wanneer het op dat moment in Nederland immers al middag is, werden telefonisch de felicitaties overgebracht. Het is dan altijd wel mooi om te merken hoezeer de technologische ontwikkelingen in een sneltreinvaart aan de mens voorbij trekken. Immers, vader stamt nog uit het tijdperk dat nieuws per brief werd overgebracht in een periode dat nog geen sprake was van telefoon, televisie of computer. Mooi dan ook om te horen hoezeer het mensen kan verbazen dat er vanaf zo'n 7500 kilometer afstand op kraakheldere wijze met elkaar gesproken kan worden.

Daarnaast kwam Uw Hoofdredacteur vandaag in het bezit van fraaie kiekjes van de familie Pinoccio. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren vloog deze familie recent voor een aantal dagen naar het mooie eilandje Bonaire om een paar dagen vakantie te gaan vieren. Vergezeld door dochter en schoonzoon die voor een tiental dagen uit Nederland waren overgekomen, hadden zij het prima naar de zin gehad, zo liet de heer Pinoccio weten. "Persoonlijk denk ik erover een paar van die leuke kleine huisjes op Bonaire te gaan kopen", zo berichtte de heer Pinoccio. "Met die dalende huizenprijzen is het immers beter om kleiner en dus goedkoper te gaan wonen."

Met een modern vliegtuig van Insel Air werd het gezelschap na een paar fijne dagen richting Curaçao teruggevlogen. Er bestond de gelegenheid een kijkje in de cockpit te nemen, hetgeen de familie Pinoccio zich vanzelfsprekend niet liet ontzeggen. De conclusie was dan ook unaniem: de natuur op Bonaire was geweldig, de mensen zijn er erg vriendelijk en daarnaast is het ook nog eens een waar paradijs voor duikliefhebbers. Mocht U dus binnenkort in de gelegenheid zijn een leuke vakantiebestemming uit te zoeken, Uw Hoofdredacteur kan U Bonaire als bestemming ten zeerste aanbevelen.

Zoals bekend mag worden verondersteld reisde Uw Hoofdredacteur recentelijk naar het eiland Sint Maarten om aldaar een vergadering bij te gaan wonen. Zoals al eerder gememoreerd nam Uw Hoofdredacteur voor de Olijke Twee een kleinigheidje mee, waaronder een zogenaamde kapiteinspet voor de jongste olijkerd. Achteraf bleek het mannetje de met goud versierde pet ook onder schooltijd met trots te hebben gedragen. Hij had immers een pet van zijn vader gekregen vanuit Sint Maarten. Ietwat bedroefd meldde het mannetje gisterenavond dan ook dat hij zijn pet helaas had laten liggen in het onderkomen van de naschoolse opvang. Gelukkig heeft Moeder de vrouw hem gerust kunnen stellen met de mededeling dat zij de kapiteinspet er vandaag voor hem zou gaan afhalen. Dan kan het mannetje immers weer keurig salueren!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten