Totaal aantal pageviews

woensdag 29 augustus 2012

In de olie.....

Op het qua temperatuur uiterst aangename eiland Curaçao, is het vandaag woensdag 29 augustus 2012 geworden. Het zonnetje schijnt, na de tamelijk regenachtige dag van gisteren, inmiddels weer volop en de lucht is prachtig blauw. Niets mis mee dus, zo zult U wellicht bedenken. Dat is op zich ook zo, ware het niet dat er zich op dit moment wel een zeer vervelende situatie voordoet op dit eiland. Het is namelijk zo dat er, alweer zo'n twee weken geleden, een grote hoeveelheid olie in de zoutpannen van Jan Kok is terecht gekomen. De Isla Raffinaderij, verantwoordelijk voor deze ernstige vervuiling, heeft in eerste instantie niet onmiddellijk alarm geslagen waardoor het geruime tijd heeft geduurd alvorens actie is ondernomen. Nu moet U weten, het gebied rond Jan Kok is een belangrijke verblijfplaats voor vele verschillende dieren, maar met name voor (jonge) flamingo's. Deze dieren, maar ook reigers, hagedissen en noem maar op, zijn het trieste slachtoffer van deze vervuiling. Veelal besmeurd met olie worden zij thans, met behulp van vele vrijwilligers, gevangen en schoongemaakt. Het gehele gebied is inmiddels afgesloten van de zee opdat er niet nog meer olie kan binnenstromen. U ziet, ook al schijnt vaak de zon op Curaçao, niet alles is er rozengeur en maneschijn!

Het is een drukke week op het werk van de teamleden en van Uw Hoofdredacteur. In een sterk afgeslankt team, dat in de loop der tijd van negen naar vier teamleden werd teruggebracht, doet minder mankracht zich onmiddellijk voelen. Feit blijft dat weliswaar in mankracht het team werd verkleind, de uit te voeren werkzaamheden daarentegen volstrekt niet. Het is dan ook bij tijd en wijle drukker dan druk voor de verschillende teamleden. Daarover wordt overigens geenszins geklaagd, het leed wordt manmoedig gedragen. Wel is het dan goed zo af en toe een verzetje te kunnen hebben en daarvoor is deze week ten volle gelegenheid. Zo is het morgen een feit dat de (veel) rustiger Fries verjaart. Daarnaast is er dit weekeinde sprake van de derde editie van "Curaçao North Sea Jazz." Neem daarbij het feit dat de heer Pinoccio met zijn echtgenote weer met grote regelmaat onder de zeespiegel wordt gesignaleerd en het moge duidelijk zijn dat het met de ontspanning wel goed zit. Gelukkig maar!

Sedert kort is het nieuwe schooljaar voor de Olijke Twee weer van start gegaan. Met name voor de oudste olijkerd, Julia geheten, blijken de gevolgen bijzonder ingrijpend. Immers, zij ging van de kleuterklas naar groep drie, de feitelijke basisschool. En, dientengevolge dient zij welhaast de gehele dag aan haar eigen tafeltje te zitten en zich te verdiepen in de kunst van het leren lezen en rekenen. Nu kan zij al wel lezen, maar ook het schrijven dient zij zich eigen te maken. Er is dan ook niet of nauwelijks meer tijd om te spelen in de klas, iets wat Julia tot voor kort zeer was gewend. Het gevolg laat zich raden: bij thuiskomst is de olijkerd compleet op, doodmoe en uitermate prikkelbaar. U begrijpt, dat levert in Huize Hoofdredacteur nog wel het een en ander aan spanningen op. Gelukkig was er hoop nu de lerares van de olijkerd liet weten dat "het waarschijnlijk al vanaf oktober een stuk beter zou gaan." Uw Hoofdredacteur is uitermate verheugd dat dit nog maar enkele maanden duurt. Pffff….

Overigens wil Uw Hoofdredacteur U een leuke anekdote niet onthouden. Zo vroeg de jongste olijkerd, Levi geheten, aan Moeder de vrouw wat een ex-vrouw was. Dit nadat het ventje op de radio had vernomen dat een man zijn ex-vrouw tot het formaat van hapklare brokken had teruggebracht. Terwijl Moeder de vrouw zich nog een moment boog over een kindvriendelijk antwoord, meldde zich dochterlief met het bericht: "Dat is als een vrouw niet meer met haar man getrouwd is. Dan hebben ze geschijt!" Het is maar dat U het weet.

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten