Totaal aantal pageviews

vrijdag 31 augustus 2012

Een gedenkwaardige dag!

Op het eiland Curaçao, waar het vanochtend in alle vroegte regende maar thans de zon weer volop schijnt, is het vandaag vrijdag 31 augustus 2012 geworden. Het weekeinde, waarin allerlei mooie dingen staan te gebeuren, staat derhalve voor de deur. Echter, vooraleer het zover is, wacht nog een drukke werkdag, die overigens in Huize Hoofdredacteur wordt afgewerkt. Uw Hoofdredacteur dient namelijk een tamelijk omvangrijke notitie te produceren die het best, van achter het eigen bureau, kan worden geredigeerd. Achter Huize Hoofdredacteur gezeten, met zicht op de diepblauwe zee met naast zich een kop koffie, valt werken eigenlijk best mee. Zoals gezegd: het weekeinde staat voor de deur. Echter, in deze editie van "een zonnig avontuur" wordt, naast een beschouwing van dat komende weekeinde, ook even kort teruggekeken op de dag van gisteren.

Gisteren was het immers een uitermate vreugdevolle dag. Het was de dag waarop de jongste olijkerd, Levi geheten, zijn zwemdiploma C behaalde. Nu is dat wellicht op zich niet zo bijzonder, er zijn immers vele andere kinderen die dat diploma ook ooit hebben behaald, echter in dit geval behoeft deze mijlpaal enige toelichting. Het is namelijk zo dat in het jaar 2009, toen het zonnig avontuur van start ging, de allergrootste vriend van Uw Hoofdredacteur de leeftijd van twee jaren had bereikt. Zwemmen kon het ventje niet, hetgeen hij in de maanden en jaren daarna ook niet van plan leek te gaan leren. Steevast werd dat door het kereltje toegelicht met de woorden: "Ik ga echt dat water niet in! Straks zit er een vis in het water die mijn been afbijt. Ik kijk wel uit, ik ga er echt niet in!" Met bloed, zweet, tranen en engelengeduld kreeg Moeder de vrouw de olijkerd stapje voor stapje uiteindelijk zover dat hij eindelijk, na vele maanden, voorzichtig het water durfde te betreden. Tot aan zijn enkel overigens, dat dan weer wel.
Voorzichtig werd dan ook besloten het ventje aan te melden voor reguliere zwemles. Aldaar aangekomen was heel lang zijn credo: "Ik vind alles best, maar ik ga echt niet met mijn neus in het water!" Maar, U ziet het, de aanhouder wint. Met trots showde de olijkerd gisteren dan ook zijn pas verworven diploma, dat echter niet zonder slag of stoot werd behaald. Immers, er dienden ook baantjes te worden gezwommen waarbij het ventje naast kleding ook een regenjas zou moeten dragen. Moeder de vrouw had het kereltje een pracht regenjas meegegeven. Het kledingstuk bevatte vele zakken en een enorme capuchon die vanzelfsprekend, bij het betreden van het bassin, onmiddellijk vol water liepen. Met kreten en een gesteun hetwelk op Wimbledon niet zouden hebben misstaan worstelde het mannetje en bleef uiteindelijk boven. Hoe het ook zij: hij hoeft niet langer naar zwemles.

Inmiddels heeft het ventje besloten, omdat er immers toch wel iets aan sport dient te worden gedaan, zijn droom te gaan verwezenlijken. Hij wordt dan ook, met ingang van komende weken, een heuse karateka. Niet om de sport an sich, niet om de bewegingen, niet om de snelheid en souplesse, maar wel vanwege het feit dat er geleerd wordt planken door te slaan. Gisteren meldde het ventje dan ook: "Gooi de handzaag maar weg Pap. Die heb je voortaan niet meer nodig, ik sla de planken zo voor je op maat!" De zaag heeft Uw Hoofdredacteur toch nog maar even bewaard, je kunt immers nooit weten? Voordat het echter zover is, liet het mannetje vanochtend weten dat het een goede zaak zou zijn wanneer hij Uw Hoofdredacteur vandaag eens een keer zou kunnen vergezellen naar diens werk. Passende kledij had hij alvast gevonden, zo liet hij weten.

Vanavond gaat het grootse tweedaagse muziekfestijn "Curaçao North Sea Jazz" van start. Zoals al eerder gememoreerd zullen Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur dat op de zaterdagavond in levende lijve gaan meemaken, iets waar beiden zich enorm op verheugen. Allereerst is er echter de avond van vanavond waarop artiesten als Caro Emerald en Carlos Santana zullen gaan optreden. Weliswaar is het gezin Hoofdredacteur daar niet lijfelijk bij aanwezig, echter dochterlief, Julia geheten, gaat er wel iets van meekrijgen. Het is namelijk zo dat deze oudste olijkerd op de zaterdagen muziekles volgt ter voorbereiding op haar grootse internationale carrière. Dat is althans haar eigen gedachte. Vandaag kreeg Moeder de vrouw echter bericht dat er morgen, in plaats van de reguliere muziekles, een workshop percussie wordt georganiseerd door een aantal muzikanten die vanavond op het podium van North Sea Jazz staan. Zij treden namelijk vanavond op als leden van de Dizzy Gillespie All Star Big Band. Morgen krijgt dochterlief dus les van Mark Walker (drums), Oscar Stagnaro (bassist), Alex Brown (pianist) en Pernell Saturino (percussionist). U begrijpt het vast en zeker wel: Curaçao gaat een mooi weekeinde beleven!

Wordt vervolgd…..     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten