Totaal aantal pageviews

vrijdag 24 augustus 2012

Bulderende golven.....

Het is op vrijdagavond 24 augustus 2012 op Curaçao. Het is half acht in de avond en het is aardedonker. Achter het huis van de familie Hoofdredacteur weerklinkt een lawaai als worden kanonschoten afgevuurd. Het is namelijk bijzonder vreemd weer op Curaçao, hetgeen verklaard kan worden door een in kracht toenemende storm op de bovenwindse eilanden. De zee, waaraan de achtertuin van Uw Hoofdredacteur immers grenst, kent dan ook bijzonder hoge golven vandaag. En die, met witte koppen getooide golven, bulderen vervolgens met enorme kracht tegen de rots waarop Huize Hoofdredacteur is gevestigd. Het lijkt dan ook verstandig om in plaats van in de zee een frisse duik te nemen, een recente editie van "een zonnig avontuur" voor U te vervaardigen.

Het was de laatste werkdag van een zeer drukke werkweek vandaag. Uw Hoofdredacteur is dan ook beslist verheugd dat het weekeinde is aangebroken. Er gebeurde weer van alles deze week op het werk van de teamleden en Uw Hoofdredacteur. In een fiks aantal gevallen betrof het kwesties waaraan de mannen, gelijk de jongste olijkerd met een gevangen landkrab, hun handen vol hadden. Ook zij zullen daarom blij zijn te kunnen genieten van een tweetal vrije dagen. Vrije dagen die hopelijk vooral in het teken zullen staan van ontspanning, maar of dat lukt zal nog moeten blijken. Voorlopig heeft het gezin Hoofdredacteur alvast wat plannen voor de dag van morgen gemaakt. Zo zal Moeder de vrouw morgenochtend in alle vroegte een poging gaan wagen de Christoffelberg te gaan beklimmen. Uw Hoofdredacteur daarentegen zal zich met de oudste olijkerd, Julia geheten, begeven richting muziekles en daarna, maar dan ook in gezelschap van de andere olijkerd, richting de fietsenspeciaalzaak spoeden. Het is namelijk zo dat beide olijkerds, tijdens het fietsen, met hun knieën klem komen zitten onder het stuur. Weliswaar levert dat komische taferelen op, edoch het geheel kan ook worden betiteld als enigszins gevaarlijk en onverantwoord. Er zullen derhalve ietwat grotere fietsjes aangeschaft dienen te worden.

Mocht het zo zijn dat dit eerste gedeelte van het programma, hetwelk waarschijnlijk zal moeten worden afgesloten met een spurt van Uw Hoofdredacteur achter twee fietsende kinderen aan, goed ten einde zijn gebracht, dan wacht deel twee van het programma. Deel twee bestaat uit een bezoek aan Duikschool Huib Nas. Weliswaar niet om te duiken ditmaal. Nee, het gezin Hoofdredacteur ontving een invitatie voor een gezellige avond met (mede)duikgenoten. Er zal vast een heerlijk drankje worden geschonken en mevrouw Joan heeft zich bereid verklaard tot het verzorgen van overheerlijke schotels. Zeg nu zelf, als dat nu geen ontspanning is. Met in zijn hoofd nog een gezellige avond van kortgeleden in aanwezigheid van Moeder de vrouw en de Olijke Twee, verheugt Uw Hoofdredacteur zich dus bijzonder op de dag van morgen. Dit vooral ook met het oog op de overheerlijke sambal die mevrouw Joan Uw Hoofdredacteur heeft toegezegd in ruime mate te gaan bereiden.
Weliswaar zullen er ditmaal waarschijnlijk geen marshmallows aan stokjes geroosterd kunnen worden (hetgeen overigens maar goed is omdat dochterlief zichzelf welhaast in brand stak), desalniettemin voorspelt Uw Hoofdredacteur een zeer gezellige avond. Mocht U in de gelegenheid zijn: vriend Huib verwelkomt U maar al te graag. Lukt het U niet om in persoon aanwezig te zijn? Geen nood, te zijner tijd zult U er vast meer over kunnen vernemen in een volgende editie van "een zonnig avontuur." Voor nu: een heel fijn weekeinde vanaf de kust van Boca Sami, Curaçao!

Wordt vervolgd…..     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten