Totaal aantal pageviews

dinsdag 7 augustus 2012

Verhuizen, vakantie en verwerken.....

Het is vandaag dinsdag 7 augustus 2012 geworden op het uitermate regenachtige eiland Curaçao. Al vroeg in de ochtend viel de regen met bakken uit de hemel en is er geen zonnetje te bespeuren. Donkere wolken pakken zich dan ook samen boven dit fraaie eiland, hetgeen wellicht te maken heeft met de eerste vergadering van de Staten, het Parlement van Curaçao, die vandaag in het teken zal staan van het al dan niet wegsturen van de regering. Hoe het ook zij, Uw Hoofdredacteur is er weer! Na een verhuizing met ingrijpende gevolgen en een overheerlijke vakantie in de Verenigde Staten van Amerika, heeft het gewone leven inmiddels alweer zijn vervolg gekregen. Er moet dus weer gewoon worden gewerkt, al genieten Moeder de vrouw en de Olijke Twee nog immer van vrije dagen. Maar goed, dit geeft Uw Hoofdredacteur weer eens de gelegenheid U bij te praten over de actualiteiten van de voorbijgegane weken. Zoals te doen gebruikelijk hierbij dan ook een nieuwe editie van "een zonnig avontuur."

Wellicht weet U het zich nog te herinneren? Enige weken geleden vertrok Moeder de vrouw richting Nederland en daarna richting Berlijn om er even tussen uit te zijn en de accu op te laden. Uw Hoofdredacteur daarentegen werd belast met het overbrengen van allerlei huisraad vanuit de woning te Julianadorp naar het prachtige vissersdorpje Boca Sami. Dat overbrengen van huisraad zou Uw Hoofdredacteur wel even fiksen, althans zo dacht hij. Het was dan ook wat zuur dat er sprake bleek te zijn van zodanig veel huisraad dat Uw Hoofdredacteur, met behulp van de inmiddels naar Nederland teruggekeerde familie Angelus, weken druk was. Met name werd die drukte ook veroorzaakt door de vele verwondingen die Uw Hoofdredacteur tijdens het aanbrengen van een omheining voor zijn beide hondjes, had opgelopen. Met vingers die stuk voor stuk dikker waren dan zijn grote tenen, viel het Uw Hoofdredacteur volstrekt niet mee om ook nog maar enig meubelstuk op te pakken. Gelukkig had mevrouw Angelus daarvoor begrip en verzorgde zij elke avond een teiltje met soda waarin de handjes konden worden geweekt. Uw Hoofdredacteur besloot dan ook na korte tijd om, voor de nog resterende periode, maar definitief bij de familie Angelus te gaan intrekken. De verzorging voor de Olijke Twee en voor hem bleek aldaar immers prima te zijn gegarandeerd.

Ondertussen ontving het gezin Hoofdredacteur fraaie foto's uit Berlijn, alwaar Moeder de vrouw genoot van Bratwurst und Schnaps. Foto's die, bij tijd en wijle, overigens leidden tot jaloerse reacties, maar dat terzijde. De verhuizing vorderde immers gestaag? En zo kon het zijn dat, kort voordat Moeder de vrouw per grote Boeing uit de hemel zou komen zakken, de woning te Boca Sami volledig was ingericht. Het werd dan ook tijd de familie Angelus het land uit te zetten opdat in alle rust zou kunnen worden gewoond. Beladen met veel koffers en honden werd de familie Angelus uitgezwaaid op het vliegveld van Hato. Het was hartverwarmend te zien hoeveel vrienden en bekenden de moeite hadden genomen om hen persoonlijk de hand te schudden en uit te zwaaien. Aan een mooie periode kwam met vele tranen een einde.

De volgende dag was het ook voor de familie Hoofdredacteur vliegen geblazen. Het werd hoog tijd vakantie te gaan vieren. De reis zou voeren naar Miami alwaar een auto voor de familie klaar zou staan waarmee richting Orlando zou kunnen worden gereden. Orlando, de stad die gedurende een dag of negen als uitvalsbasis voor het gezelschap zou gaan dienen. Terwijl de oudste olijkerd, Julia geheten, de ene na de andere anekdote uit haar mouw schudde ("laatst was er op school iets stuk wat gerepareerd moest worden Mam. Weet je wat ze dan doen? Dan bellen ze Meester Pien. Die maakt altijd alles. Hij is dus de makelaar!"), verliep de reis meer dan voorspoedig. Aan het einde van de dag werd het hotel te Orlando bereikt. Het bleek een volledig ingericht appartement met diverse slaap- en badkamers te zijn. Niets mis mee dus!

Na een dagje te hebben geacclimatiseerd aan de oever van het immense zwembad bij het hotel, werd het in de dagen daarna tijd om op pad te gaan. Er werd een bezoek gebracht aan het "Magical Kingdom" van Disney en daarnaast werd, in Winter Haven, een bezoek gebracht aan het uitermate kindvriendelijke Legoland. Ook werd een groot waterpark bezocht dat luisterde naar de naam Aquitane. Vanzelfsprekend was dat nog lang niet alles. Bijzonder in trek bij de Olijke Twee bleek het plaatsje "Old Town Kissimmee" te zijn, hetgeen vooral verklaard kon worden uit de kermis die aldaar dagelijks kon worden bezocht. Voor de jongste olijkerd, Levi geheten, bleef geen achtbaanritje verborgen. Met groot lef, en met zijn handen in de lucht, werd de ene na de andere spannende en snelle rit gemaakt. Ook St. Augustine, een zeer oud plaatsje in het oosten van Florida, werd met een bezoek vereerd. Het was allemaal prachtig en bijzonder overweldigend. Dagen die werden gekenmerkt door stralende kinderogen, vlogen dan ook sneller dan snel voorbij. Een vakantie dus om zeker niet snel te vergeten!

Na terugkeer op de bodem van Curaçao is de familie Hoofdredacteur inmiddels al wat gewend aan het recent betrokken onderkomen. Vanaf het terras dat direct grenst aan zee, werd dagelijks genoten van het prachtige uitzicht. Via een trap vanaf het terras kan het zeewater worden bereikt waarin heerlijk werd gesnorkeld. Maar, inmiddels wacht dagelijks weer de harde werkelijkheid en dient er te worden gewerkt. Dat geldt overigens ook de (veel) rustiger Fries en voor de heer Pinoccio. Ook hun vakantie, in Costa Rica respectievelijk in een zeer nat Nederland, behoort alweer enige tijd tot het verleden. Het wachten is nog slechts op Jumping Paul, die komend weekeinde op dit fraaie eiland zal terugkeren. U ziet, de hoofdpersonen voor nieuwe edities van "een zonnig avontuur" zijn bijna weer compleet.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten