Totaal aantal pageviews

woensdag 8 augustus 2012

Een ware inboorling.

Vandaag is het woensdag 8 augustus 2012 geworden op het eiland Curaçao. Met een temperatuur van 27 graden Celsius en fikse bewolking, van waaruit bij tijd en wijle de regen flink valt, is het gevoelsmatig koud en weinig behaaglijk. Na weken van zonneschijn is het dus wel even wennen. Het is woensdag en dat betekent dat er ook vandaag gewoon gewerkt diende te worden. Het moet gezegd, vroeg opstaan valt niet mee wanneer de rest van het gezin Hoofdredacteur nog alle tijd en ruimte heeft zich nog eens behaaglijk om te draaien. Het is echter niet anders. Maar wat scheelt is dat een dag werk ook dikwijls weer verhalen oplevert die geschikt zijn om te vermelden in een nieuwe editie van "een zonnig avontuur."

Zo legde Uw Hoofdredacteur bijvoorbeeld de hand op een foto van de heer Pinoccio die wel enigszins bijzonder van karakter is. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren verbleef de eega van de heer Pinoccio nog tot gisterenochtend in Nederland nadat de heer Pinoccio zelf alweer geruime tijd geleden terugkeerde op dit fraaie eiland. Hij diende zich dan ook ruim een week zelf te vermaken. De eerste dagen ging hem dat overigens uitstekend af. Met grote regelmaat viel hij regelmatig aan te treffen gehuld in een zeer strak duikpak om vervolgens, gewapend met een enorm duikmes, de zeebodem te gaan inspecteren. Met het verstrijken der dagen zou echter ook het moment dat zijn echtgenote terug zou komen naar Curaçao dichterbij geraken. Allerlei huishoudelijke taken dienden dan ook nog op het laatste moment te worden verricht om ervoor zorg te kunnen dragen dat zijn eega niet direct zou omkomen in allerlei klusjes. En, zo kon het dan ook zijn dat de heer Pinoccio kortgeleden werd waargenomen in de top van een kokosboom, wederom gewapend met een enorm mes. In eerste instantie ontstond bij velen de gedachte dat hij, als een ware inboorling, een aantal kokosnoten voor zijn meisje wilde plukken, echter niets bleek minder waar. Het was namelijk zo dat de heer Pinoccio, met het oog op de komende intocht van zijn eega, een tropische verrassing voor haar wilde bereiden. De gevangen kokosnoten holt hij namelijk uit en giet de noot daarna vol met rum. Het geheel wordt een nachtje verstopt in de koelkast waarna een heerlijke verfrissing resteert. Uw Hoofdredacteur gaat er dan ook gemakshalve maar van uit dat het gezin Pinoccio gisterenavond een zeer gezellige avond heeft gehad.

De (veel) rustiger Fries is ook alweer enige tijd terug op Curaçao na een mooie trip door Costa Rica. Hij had het geweldig gehad, zo liet hij weten. Vele prachtige dieren, zoals luiaards, apen en slangen, waren in zijn vakantie waargenomen. Inmiddels heeft hij alweer een aantal werkweken achter de rug en heeft dus oog en oor voor huiselijke perikelen. Zo kon het dan ook maar zo zijn dat gisteren, tijdens het douchen, allerlei vreemde geluiden vanuit de badkamer werden vernomen. "Kggggt, kggggt, kggggt", zo klonk er met enige regelmaat. Groot speurder als hij is, ging de (veel) rustiger Fries ten spoedigste op onderzoek uit. Het onderzoek voerde hem naar de vloer van de badkamer die, gelijk de eruptie van een vulkaan, in zijn totaliteit omhoog kwam. Wat bleek? De lijm waarmee de tegels in de badkamer een aantal jaren geleden waren gekit, bleek uitgewerkt. Vanwege het feit dat de tegels strak tegen elkaar waren aan geplakt, kwam het geheel door de druk omhoog. Gelukkig wordt al vandaag het een en ander gerepareerd. En zo zijn ook mooie vakanties al snel weer vergeten.

Moeder de vrouw verkende gisteren, in gezelschap van de Olijke Twee, de nieuwe woonomgeving. Zij verkenden de buurt maar eens, zogezegd. Het werd een zeer leuke ervaring. De voetreis voerde allereerst naar het (zeer kleine) strandje van Snake Bay en daarna naar de kern van het dorpje Boca Sami. Vanaf de pier die de zee in loopt werd heerlijk gezwommen en bij een lokaal eettentje, hier snek genaamd, werd een grote hotdog welke inderdaad was vervolmaakt met zuurkool, genuttigd. Het enthousiasme waarmee Uw Hoofdredacteur bij thuiskomst werd ontvangen, was dan ook groot. "We wonen in een heel leuke buurt Pap. En de hotdogs zijn hier heerlijk, met zuurkool", zo lieten beide olijkerds weten. Het is maar dat U het weet, mocht U nog eens in de buurt van Boca Sami terecht komen.....

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten