Totaal aantal pageviews

maandag 27 augustus 2012

Dive Nas: voor een mooi feestje!

Op het bewolkte eiland Curaçao is het vandaag maandag 27 augustus 2012 geworden. Een nieuwe werkweek is vanochtend in alle vroegte weer van start gegaan. Er is geen zonnetje te zien vandaag en er worden donderbuien verwacht. Na een zeer heet weekeinde lijkt er derhalve vandaag voor de nodige afkoeling te worden gezorgd. Het weekeinde, dat alleszins gezellig maar vooral kort was, zit er weer op voor Uw Hoofdredacteur. De gehele week zal er weer hard moeten worden gewerkt alvorens komend weekeinde de derde editie van "Curaçao North Sea Jazz" op stapel staat. Er zal dan ook wel weer van alles gebeuren dat het vermelden waard is deze week. Echter, voordat daarover kan worden geschreven, is het allereerst tijd even terug te blikken op de gebeurtenissen van het afgelopen weekeinde. Een weekeinde dat, naast immense hitte, zeer vele verrassende gebeurtenissen kende. En, zoals het een goede gewoonte betaamt, kunt U daarover alles lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Het weekeinde startte ditmaal, althans voor Moeder de vrouw en de jongste olijkerd, uitermate sportief op de zaterdag. Al in de vroege ochtend stonden beiden, bepakt en bezakt, klaar om de Christoffelberg te gaan beklimmen. De klim zou moeten voeren naar de top van de berg die op zo'n 375 meter is gelegen. Tijdens de klim zouden beiden worden begeleid door de familie Pinoccio. Via zeer smalle paadjes, en langs diverse afgronden, werd na uren klimmen de top bereikt. Als eerste kwam de jongste olijkerd, Levi geheten, boven aan alwaar kon worden genoten van een adembenemend uitzicht. Na een tijdje op adem te zijn gekomen diende de afdaling een aanvang te nemen. De laatste honderd meter waren voor het kleine mannetje echter toch wat teveel: hij viel welhaast over elk kiezelsteentje dat hij tegenkwam. Bij de auto aangekomen zette hij zich op zijn stoel om daarna onmiddellijk in slaap te vallen. Uiteindelijk overheerste bij hem evenwel toch de trots dat hij deze gigantische berg had weten te bedwingen!

In de namiddag werd het tijd de locale fietsenmaker met een bezoek te gaan vereren. Immers, het olijke tweetal diende van goed passende vervoermiddelen te worden voorzien om te voorkomen dat hun knietjes klem kwamen te zitten onder de stuurtjes, zoals bij hun oude fietsjes het geval was. In no time slaagden de twee erin een mooi fietsje uit te zoeken waarmee, thuis aangekomen, onmiddellijk een rondje zou moeten worden gefietst. Moeder de vrouw lijnde de beide hondjes aan: "Het is immers leuk hen mee te nemen? Dat willen ze altijd zo graag!" De temperatuur bedroeg op dat moment ongeveer 34 graden Celsius en het was windstil. U begrijpt het al, Uw Hoofdredacteur, die hard naast het fietsje van de jongste olijkerd diende mee te rennen, stierf duizend doden. Youri, de hond trouwens ook. Deze besloot dat het zo warm was dat hij, halverwege de toer, niet meer verder wilde lopen. Uiteindelijk moest de trouwe viervoeter door Moeder de vrouw naar huis worden gedragen. Uw Hoofdredacteur moest echter wel degelijk zelf de eindstreep halen!

Daarna werd het tijd om een feestje te gaan bouwen. Het gezelschap Hoofdredacteur en het gezelschap Pinoccio waren namelijk genood voor een feestelijke bijeenkomst bij "Dive Nas", een van de betere duikscholen op het eiland. "Dive Nas" bleek, later op de avond, te staan voor "Duik Nat, maar dan met kleren aan," maar dat ter zijde. Bij aankomst bleek het er al reuze gezellig te zijn: Huib Nas, de eigenaar, heette de genodigden van harte welkom en verzag hen van een drankje. Na een tijdje bleken er een veertigtal duikers met elkaar aan het netwerken te zijn. Er was een reusachtig en overheerlijk buffet, hetwelk was verzorgd door mevrouw Joan. Toen de avond viel en het donker werd op Curaçao, werd het tijd de aanwezigen, veelal gekleed,  in het zwembad te smijten om getraind te worden in reddend zwemmen. Feit is wel dat daarvoor een vreemde duikuitrusting werd gebruikt, die de heer Pinoccio overigens uitermate goed stond. Het werd dus in alle opzichten een zeer geslaagd feestje. Zeer voor herhaling vatbaar, zo lijkt het althans Uw Hoofdredacteur.
Over de zondag kan Uw Hoofdredacteur kort zijn: de dag werd uitermate rustig doorgebracht. Er werd, naast een rondje te hebben gefietst, heerlijk gezwommen in zee vanaf een soort privéstrandje, Snake Bay geheten. Het was namelijk zo ontzettend heet, dat welhaast elke beweging die Uw Hoofdredacteur maakte, er een teveel was. Slechts het, qua temperatuur, uitermate behaaglijke zeewater was uitstekend te verdragen. U ziet, ook op Curaçao zijn de weekenden dus veel te kort!  

Wordt vervolgd…..

2 opmerkingen:

  1. Wederom een mooi geschreven verhaal dat wij telkens met veel plezier lezen.

    Groetjes,
    Jose & Huib

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de maandag van de week ben je vergeten..... daar horen we niks meer over!

    BeantwoordenVerwijderen