Totaal aantal pageviews

vrijdag 17 augustus 2012

Terug van weggeweest....

Op het vandaag wederom zeer hete eiland Curaçao is het vrijdag 17 augustus 2012 geworden. Al vroeg in de ochtend liet het zonnetje zich weer van haar beste kant zien en is het, met een temperatuur van 32 graden Celsius, goed vertoeven op dit mooie eiland. Na deze week zeer veel uren te hebben gewerkt, heeft Uw Hoofdredacteur een korte werkdag vandaag. Tijd om even bij te komen dus, hetgeen volstrekt geen overbodige luxe is. Vanmiddag heeft uw Hoofdredacteur dan ook een afspraak met Moeder de vrouw en de Olijke Twee om heerlijk een hapje buiten de deur te gaan nuttigen. Echter, vooraleer het zover is, dient toch even tijd te worden gemaakt om U bij te praten over de gebeurtenissen op Curaçao in de afgelopen 24 uur. U weet het immers inmiddels wel, er gebeurt dagelijks van alles rond om het team heen. En, zoals te doen gebruikelijk kunt U daarover wederom alles lezen in deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Uw Hoofdredacteur begint met het benoemen van een heuglijk feit. Na maanden te hebben gewerkt aan een nieuw boek, gelukte het gisterenavond het geheel te vervolmaken. Als vervolg op het boek "Een Zonnig Avontuur" kwam op dat moment de uitgave van "Een Zonnig Avontuur, Terug van weggeweest" van de pers. Met bloed, zweet en tranen werd de afgelopen tijd welhaast elke avond doorgebracht met het redigeren van tekst en het opmaken van bijbehorende foto's. Uiteindelijk bestaat het resultaat uit 278 gebundelde pagina's tekst, in full color, welke zijn voorzien van fraaie afbeeldingen. Belevenissen die het team Nederlanders op dit eiland voor altijd zullen bijblijven, werden op humoristische wijze in het boek weergegeven. Wilt U een preview van 15 bladzijden uit het boek, waardoor U er in elk geval al iets van kunt lezen? Dat kan door te klikken op "Terug van Weggeweest." Het boek is overigens, voor diegenen die daarover beschikken, ook als ebook voor de iPad verkrijgbaar.

Via Nederlandse media verneemt Uw Hoofdredacteur met grote regelmaat dat politiecontroles in Nederland de laatste jaren fiks zijn geïntensiveerd. Tot voor kort was daarvan op dit eiland geen enkele sprake. Of je nu telefoneert in je auto, op zondag een biertje onder het sturen meevoert, geen deugdelijke verlichting of  nummerplaat hebt: het maakte tot voor kort niets uit. Sedert kort is daar echter wel degelijk verandering in aan het komen. Zo maakte vandaag de Curaçaose media bekend dat er gisteren een zeer grote politiecontrole op gemotoriseerd verkeer heeft plaatsgevonden. Opgesteld in een eenrichtingsweg, liet de politiemacht elke passerende gemotoriseerde weggebruiker in een fuik  rijden waarna daadwerkelijk controle kon plaatsvinden. Vanuit tegengestelde, en dus niet toegestane, richting werden al snel twee tegemoetkomende automobilisten van een prent voorzien. Vervolgens werden nog 60 voertuigen, welke wel uit de toegestane richting kwamen, gecontroleerd. In 53 gevallen bleek de bestuurder van het voertuig niet te beschikken over een rijbewijs, bleken er twee al telefonerend de fuik in te zijn gereden en beschikten de overige drie bestuurders niet over een geldig verzekeringsbewijs. De conclusie van de krant was dat er dus feitelijk geen reden was om controles te intensiveren: "Het valt allemaal wel mee!" Uw Hoofdredacteur denkt daar zelf toch enigszins genuanceerder over.

Vanmiddag gaat het gezin Hoofdredacteur dus even rustig op een terrasje genieten van het uitzicht over de strakblauwe zee in het vissersdorpje Boca Sami. Dat is het dorpje waar Uw Hoofdredacteur, Moeder de vrouw en de beide olijkerds immers sedert kort met heel veel plezier wonen. Gelegen pal aan zee, valt er steevast iets te zien. Boten in allerlei kleuren en maten, vissers die hopen hun uitgezette netten weer vol binnen te kunnen halen en pelikanen, het valt er allemaal te bekijken. Ook vanmiddag zal het verblijf er dan ook vast en zeker, onder het genot van een locaal biertje, goed zijn. Uw Hoofdredacteur laat het U, in een volgende editie, zeker weten.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten