Totaal aantal pageviews

dinsdag 21 augustus 2012

Een pak aan het lijf, een kruiwagen in de hand!

Op het enigszins bewolkte eiland Curaçao is het vandaag dinsdag 21 augustus 2012 geworden. Zo af en toe schijnt de zon en zo af en toe overheerst de bewolking. Wel is het drukkend warm op het eiland. Het is voor Uw Hoofdredacteur alweer de derde werkdag van de week. Een week die namelijk al begon op de zondagmorgen, in alle vroegte. Maar, daarover later mee. Er gebeurde immers nog veel meer op dit zo fraaie eiland. En, nu U door omstandigheden alweer een aantal dagen verstoken bent gebleven van actueel nieuws, is het hoog tijd geworden om U weer eens even bij te praten middels een recente editie van "Een Zonnig Avontuur."

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover. Na meer dan een jaar bouwen en verbouwen werd bij de organisatie waar het team en Uw Hoofdredacteur werken, op die dag een nieuw toegangscontrolegebouw officieel geopend. De (veel) rustiger Fries was belast met de organisatie van het geheel en, zoals dat vrijdag bleek, dat kon gerust aan hem worden overgelaten. Strak in het pak gestoken was de (veel) rustiger Fries al vroeg in de ochtend bezig met het opbouwen van een tent, het verzorgen van hapjes en drankjes en het schoonmaken van het terrein. Hij kon dan ook regelmatig worden waargenomen met in zijn hand een kruiwagen, aan zijn lijf een mooi pak en op zijn hoofd een fraaie zonnebril. Vele genodigden woonden de opening, in aanwezigheid van media als radio, televisie en de schrijvende pers, bij. En zo werd opnieuw een mijlpaal op het werk bereikt!

Op het recent uitgekomen boek "Een Zonnig Avontuur: Terug van weggeweest", heeft Uw Hoofdredacteur naast veel felicitaties ook veel commentaar gekregen. Met name de prijs van het boek is aan de hoge kant, zo lieten diverse lezers weten. Uw Hoofdredacteur kan dat slechts beamen. Echter, het is zo dat Uw Hoofdredacteur niet zelf die prijs kan bepalen. Afhankelijk van het aantal pagina's (in dit geval 278) en de vraag of een boek in zwart-wit of full color moet worden afgedrukt, bepaalt de uitgever een prijs waarvoor het boek gekocht kan worden. Die prijs geldt overigens ook voor de schrijver zelf, in dit geval Uw Hoofdredacteur. Ook de schrijver dient zijn eigen boeken derhalve te betalen. Slechts in zwart-wit afgedrukt, of met minder pagina's, zou het boek vele malen goedkoper zijn. In dat geval echter wordt aan de foto's, die dan ook in zwart-wit zouden moeten worden afgedrukt, volstrekt geen recht gedaan. In dit geval kan Uw Hoofdredacteur er dus niets aan veranderen, helaas!

Zoals reeds gememoreerd, de werkweek begon ditmaal al op de vroege zondagochtend. Wat was namelijk het geval? Welnu, Uw Hoofdredacteur diende, in gezelschap van Jumping Paul, af te reizen naar het vriendelijke eiland Sint Maarten, zo'n 900 kilometer vanaf Curaçao gelegen. Er was een vergadering gepland met collega's van Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Het moet gezegd, het is altijd een vreugde om op het eiland Sint Maarten te mogen landen. Pal over het strand en de zwemmers wordt eerst de landingsbaan bereikt. Het blijft een enorme ervaring dat mee te mogen maken. Gisterenavond keerden Jumping Paul en Uw Hoofdredacteur terug op Curaçao. Aangekomen in Huize Hoofdredacteur werden de overige huisgenoten (Moeder de vrouw en de Olijke Twee) gespot in de Caribische Zee. Van verre vroeg de jongste olijkerd, Levi geheten, al aan Uw Hoofdredacteur of er wellicht ook cadeautjes vanaf het verre Sint Maarten waren meegevoerd. Zoals altijd, klonk het antwoord vanzelfsprekend bevestigend. En, zo kan het dan ook zijn dat het mannetje hedenochtend in zijn klas werd afgeleverd met op zijn hoofd een kapiteinspet en aan zijn lijf een shirt met de tekst "The pirates stole my homework." Ook dochterlief toonde zich verheugd met haar nieuwe shirt en halsketting. U ziet, zo is het een feest om af en toe het eiland Curaçao te kunnen verlaten maar ook een feest er weer naar terug te keren.

Wordt vervolgd.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten