Totaal aantal pageviews

donderdag 23 augustus 2012

Stilte voor de storm.....

Het is vandaag donderdag 23 augustus 2012 op het eiland Curaçao. Er is sprake van een wat vreemde weersituatie op het eiland. Het is namelijk zo dat er op de Bovenwindse eilanden Saba, St. Eustatius en St. Maarten sprake is van een zich in kracht snel ontwikkelende storm, Isaac genoemd, die zelfs kan uitgroeien tot een orkaan. Het gevolg daarvan is dat er rond het gebied waarin Curaçao gelegen is, een soort vacuüm ontstaat. Er valt dan ook geen zuchtje wind te bespeuren waardoor de temperatuur hoger wordt en de lucht is uitermate droog. Achter in de tuin van het gezin Hoofdredacteur is de zee dan ook bijzonder rustig en glad. Daar waar normaal gesproken de golven toch redelijk tegen de rotsen aanbeuken, is het momenteel ijzingwekkend stil. Een zeer vreemde gewaarwording dus.   

Moeder de vrouw had vandaag haar tweede werkdag op haar nieuwe stageplaats. De Pipita school, want daarom handelt het, is een veel kleiner schooltje dan de Schroederschool die vorig schooljaar door Moeder de vrouw zo frequent werd bezocht. De eerste stagedag was prima verlopen, zo liet Moeder de vrouw Uw Hoofdredacteur afgelopen dinsdag weten. Uw Hoofdredacteur is uitermate benieuwd hoe het haar dit schooljaar, in geheel andere omstandigheden, zal vergaan. Het betreft immers het laatste stagejaar. Wanneer dat verloopt zoals gepland, dan betekent dit dat het gilde der onderwijzeressen na dit schooljaar een nieuw lid zal kennen. Vanzelfsprekend zal Uw Hoofdredacteur U van de ontwikkelingen op de hoogte houden.

Binnenkort is het weer zover. Op 31 augustus en 1 september aanstaande zal Curaçao weer vollopen met veel muziekliefhebbers. Immers, op deze data wordt, voor de derde maal in successie, het "Curaçao North Sea Jazz Festival" georganiseerd. Op de uitgestrekte terreinen van het World Trade Center wordt al op korte termijn gestart met het opbouwen van de enorme podia die bij dit festijn worden gebruikt. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur zijn inmiddels in het bezit van toegangsbewijzen voor de zaterdagavond, de 1e september. Daarvoor werd gekozen vanwege het keur aan gerenommeerde artiesten welke die avond de bühne zullen betreden. Wat te denken van Alicia Keys, Randy Crawford en Waylon? U begrijpt, Uw Hoofdredacteur kan er zich nu al ten zeerste op verheugen. Waarschijnlijk wordt het immers net zo'n groot succes als in voorgaande jaren! Uw Hoofdredacteur gaat dat gelukkig in persoon meemaken.

De jongste olijkerd, Levi geheten, heeft sedert kort nieuwe, vergaande ambities. Kortgeleden gaf hij Uw Hoofdredacteur dan ook het volgende te kennen: "Pap, ik ben er helemaal uit. Wilde ik enige tijd geleden nog astronaut of politieagent worden, thans weet ik het zeker. Ik word namelijk bioloog. Kun je het met die keus eens zijn?" Uw Hoofdredacteur was benieuwd naar argumenten voor die opmerkelijke keuze en vroeg daar dan ook naar. Het ventje berichtte: "Ik weet niet exact wat me tot die keuze brengt Pap. Eigenlijk weet ik niet eens wat een bioloog is of doet. Maar ja, ik voel een soort drive van binnen die me zegt dat ik er toch voor moet gaan." Na enig doorvragen was Uw Hoofdredacteur een stuk dichter bij het daadwerkelijke motief. Het bleek dat het mannetje zijn broekzakken vol had gestopt met allerlei dierlijke botjes en met het skelet van een of ander dier. "Dat is zo enorm interessant Pap. Moet je kijken, het kan allemaal ook nog bewegen ook." En zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur gisteren, bij thuiskomst, werd geconfronteerd met de kop van een reeds lang overleden hagedis. Ook deze kon nog bewegen, zo liet de kleine olijkerd weten. Dat was ook zo, althans tot op het moment dat het kereltje iets teveel geweld gebruikte. Maar dat mocht de pret niet drukken. De grootste vriend van Uw Hoofdredacteur, want dat is hij, wordt derhalve bioloog. Geen wonder als 's avonds laat te zien valt hoeveel interesse het mannetje in dieren stelt!

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten