Totaal aantal pageviews

zaterdag 1 maart 2014

Op alle fronten strijd vandaag!

Inmiddels is het, op het zeer hectische eiland Curacao, zaterdag 1 maart 2014 geworden. Morgen is er sprake van de zogenaamde "Gran Marcha", de grootste carnavalsoptocht die dit zo fraaie eiland kent. Nu, dat heeft Uw Hoofdredacteur vanochtend geweten ook! Wat is namelijk het geval? Welnu, het is zo dat wanneer de "Gran Marcha" op het programma staat, alle supermarkten hun deuren sluiten. Morgen is er dan ook geen enkele winkel geopend, terwijl de zondag normaliter de dag is dat de locale bewonners massaal hun wekelijkse boodschappen gaan inslaan. Nu dat morgen dus feitelijk onmogelijk is, werd klaarblijkelijk besloten dat welhaast elke bewoner van Curacao vandaag de boodschappen zou gaan doen. Dit betekende dat Uw Hoofdredacteur, terwijl hij slechts wat verse boterhammen wilde gaan inkopen vanochtend, zijn autootje al op anderhalve kilometer van de winkel kon parkeren. Toen het hem vervolgens uiteindelijk na een felle strijd was gelukt, met dochterlief Julia in een verdedigende opstelling, het gevecht bij de winkelingang te winnen, kon de supermarkt daadwerkelijk worden betreden. Terwijl de ene na de andere frontale aanrijding tussen winkelwagentjes viel waar te nemen trachtte Uw Hoofdredacteur zijn vege lijf te redden door telkenmale, juist op tijd, voor aanstormend verkeer weg te rennen. Slechts een uurtje of twee was Uw Hoofdredacteur dientengevolge uiteindelijk kwijt om een paar boterhammetjes te kunnen scoren. Je moet er maar wat voor over hebben!

Eveneens hedenochtend kreeg Uw Hoofdredacteur een bericht binnen hetwelk afkomstig bleek te zijn van de heer Pinoccio uit het verre Vroomshoop. Nu moet U weten, het gezin Hoofdredacteur heeft nog altijd een Nederlandse woning in een plaatsje geheten "De Krim." Nu, U begrijpt het wellicht al: er is de laatste dagen bijzonder veel te doen rondom de veiligheidssituatie in De Krim. En daarover maakte de heer Pinoccio zich klaarblijkelijk grote zorgen, getuige de inhoud van zijn bericht. Dat luidde immers als volgt: "Beste Ton en Eefje, Blief aub doar in de troop’n. Hier in Europa is’t gevoarlijk. Gister’n heuren ik nog, dat d’r Russen bint met tanks en vliegtuge in De krim. En toen, toen dach ik aan oe luu, jullie hebt doar ’n huus. Nou maakt oe niet ongerust moar kwol t’wel e zegt heb’n. Groet’n uut Vroomhoop en uh hier nog giene Russe te zien." U begrijpt, Uw Hoofdredacteur was ten zeerste ontroerd door dit blijk van medeleven. Het is dus maar te hopen dat de rust in De Krim snel zal gaan terugkeren!
Gisterenmiddag was het dan eindelijk zover. Nadat dochterlief Julia er al wekenlang naar had uitgekeken, was het gisteren daadwerkelijk zover dat zij haar verjaardagspartijtje kon organiseren. Dat deed zij in gezamenlijkheid met buurmeisje Zara, die immers op dezelfde datum als dochterlief Julia het levenslicht had gezien. In kolonne vertrok het gezin Hoofdredacteur dan ook rond een uur of twee in de middag richting het Aquapark van Kunuku. Allereerst werd de boel een beetje aangekleed middels slingers en ballonnen, waarna het uitstallen van de verschillende gebaksoorten een feit kon worden. Alras verschenen de eerste feestgangers en werd het voor Julia en Zara tijd om de vele cadeautjes van hun geschenkverpakking te ontdoen. Daarna zag Uw Hoofdredacteur het gezelschap, gedurende de rest van de middag, niet of nauwelijks weer terug. Van de glijbaan glijdend en zwemmend in het strakblauwe water vermaakten de genodigden zich urenlang meer dan uitstekend. Mocht het dan ook zo zijn dat U in uw eigen familiekring binnenkort wellicht een feestje hebt te vieren: Uw Hoofdredacteur kan U dit waterpark ten zeerste aanbevelen!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten