Totaal aantal pageviews

vrijdag 31 januari 2014

Uit de oude doos.....

Terwijl op Curacao de duisternis van de nacht zo langzamerhand plaats heeft gemaakt voor het opkomende zonnetje, maakt Uw Hoofdredacteur zich klaar voor een lange reis. Vandaag, op vrijdag 31 januari 2014, reist Uw Hoofdredacteur immers, via het fraaie eiland Aruba, naar het waarschijnlijk kille en koude Nederland. Uw Hoofdredacteur neemt het er dan ook nog maar even van vandaag, hij zal de zon de komende twee weken namelijk nog vaak genoeg moeten missen. In Nederland moet er geklust worden en dientengevolge heeft Uw Hoofdredacteur een draaiboek meegekregen van Moeder de vrouw dat inmiddels uit een tiental pagina's bestaat. U begrijpt, weliswaar mag het dan koud zijn in Nederland, Uw Hoofdredacteur krijgt het de komende weken waarschijnlijk dagelijks meer dan warm door alle inspanningen die hij zich getroosten moet. Voordat het zover is dient overigens eerst nog een koffer vol kleren en gereedschap te worden ingepakt en dient de reis van twaalf uren lang uitgezeten te worden. Om vier uur in de middag vertrekken van Curacao en dan tegen negenen, de volgende ochtend, aan te komen op Schiphol is immers niet echt een leuk vooruitzicht, althans zo redeneert Uw Hoofdredacteur.

In een wereld die van dag tot dag in een enorm tempo verandert, dient het gezin Hoofdredacteur mee te gaan met de vele technologische ontwikkelingen. Zo wordt er, in Huize Hoofdredacteur, veelvuldig met elkaar gecommuniceerd middels mail, sms en via de digitale snelweg. Zo kan het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur, alweer geruime tijd geleden, toe is getreden tot het gilde der Facebookgebrukers. Via dit sociale medium komen er dan ook, van tijd tot tijd, zeer verrassende boodschappen op het beeldscherm van het computertje van Uw Hoofdredacteur binnen. Filmpjes, grappen en leuke teksten, van alles valt er dagelijks te lezen. Een tweetal dagen geleden echter werd Uw Hoofdredacteur wel zeer bijzonder verrast toen de grootste lagere schoolvriend van Uw Hoofdredacteur, Hans geheten, een foto uit de oude doos tevoorschijn toverde en op Facebook plaatste. Op de foto, een zeer jonge Hans en een zeer jonge Hoofdredacteur. Voor alle duidelijkheid, Uw Hoofdredacteur is degene met de "normale" oren, aan de rechterzijde dus. Nu heeft Uw Hoofdredacteur zelf nauwelijks foto's van zijn jonge jaren voorradig. U zult dan ook waarschijnlijk begrijpen hoezeer Uw Hoofdredacteur met deze foto in zijn sas was. Wat is het toch eigenlijk leuk om op deze wijze "verloren" vrienden plotseling terug te vinden en zulke afbeeldingen aan te treffen.
Bij Moeder de vrouw kwam gisteren weer eens het stoom zo ongeveer uit de oren. Wat was er namelijk aan de hand? Welnu, Moeder de vrouw diende zich, na haar dagelijkse drukke werkzaamheden, te melden aan de balie van een plaatselijke bank. Er diende een overschrijvingsbewijs te worden afgegeven opdat er geld overgemaakt zou kunnen worden. Uw Hoofdredacteur had Moeder de vrouw al bericht dat zij zich zou dienen te melden bij balie 16 of 17, waarna de afhandeling een formaliteit zou kunnen zijn. Welnu, om half vier in de middag meldde Moeder de vrouw zich bij de bewuste balie om vervolgens te constateren dat er niemand op de, achter de balie geplaatste, stoel gezeten was. Wel waren de loketten naast de hare bemand, reden waarom Moeder de vrouw zich tot een der bemande balies wendde. "Kan ik dit formulier ook bij U afgeven mevrouw?" zo vroeg Moeder de vrouw allervriendelijkst. De dame achter de balie keek Moeder de vrouw eens diep in de ogen en antwoordde: "Nee mevrouw, dat gaat niet. Daarvoor moet U bij balie 16 of 17 zijn. Die balies zijn geopend tot 15.30 uur. Nu zijn ze dus allang dicht, het is immers al 15.31 uur! Ik wens U nog een prettige dag." Moeder de vrouw, inmiddels gepokt en gemazeld na een jarenlang verblijf op dit zo fraaie eiland, zuchtte eens diep, pakte haar formulier op en verliet de klantvriendelijke bank. Tot de volgende keer maar weer.

Zoals al eerder gememoreerd verblijft Uw Hoofdredacteur de komende weken in het verre Nederland. Het zal daardoor welhaast onmogelijk zijn om U dagelijks te voorzien van nieuwe edities van "Een Zonnig Avontuur." Immers, een van de uit te voeren klussen bestaat uit het laten aanleggen van een internetverbinding. Tot op het moment dat dit zal zijn gerealiseerd, blijft U dan ook enigszins verstoken van nieuwsberichten via "Een Zonnig Avontuur." Uw Hoofdredacteur hoopt vanzelfsprekend dat U hem dit ongemak niet euvel zult duiden. Daarbij doet hij dan overigens wel de plechtige belofte dat hij zich onmiddellijk weer zal melden wanneer de digitale snelweg weer kan worden betreden!

Wordt vervolgd.....

1 opmerking:

  1. Geweldig Ton......PS. ik ben van mijn flaporen verlost toen ik bij de marechaussee in dienst ging als beroeps......Het uniform, de pet en de grote jumbo-oren maakten het plaatje niet echt geloofwaardig, haha.
    Goede vlucht

    BeantwoordenVerwijderen