Totaal aantal pageviews

woensdag 8 november 2017

Bedankt voor de gastvrijheid.....


Het is inmiddels alweer enige tijd woensdag 8 november 2017 geworden op Sint Maarten, het eiland dat zo zwaar werd getroffen door orkaan Irma. Nu de gigantische operatie van de afgelopen week volledig succesvol kon worden afgerond met een rit op de airstrip van de luchthaven, gaan nieuwe activiteiten van start. Vanochtend meldde zich een groot gedeelte van het team van Uw Hoofdredacteur dus bij de enige jeugdinrichting die dit eiland rijk is, het zogenaamde Miss Lalie Center. Ook deze inrichting is enorm getroffen door de eerdergenoemde orkaan en er is dan ook behoorlijk wat schade ontstaan. Deze schades zijn vanochtend door het team vastgelegd en daarvoor dient een oplossing te worden gezocht en ook te worden gevonden. Iets wat nog niet mee zal vallen gezien de beperkte beschikbaarheid van mensen en middelen.

Hippie maakte geen deel uit van het team dat het Miss Lalie Center bezocht. Al de gehele week is Hippie druk doende met het op orde brengen van de gedetineerdenadministratie in de Pointe Blanche gevangenis. “Man, man, ie wet neet wa’j ziet. Wat’n bende is’t doar! Ik mut werkelijk overal noar zeuk’n. Man, man, wat is’t wat”, zo bericht Hippie telkenmale aan het einde van de dag. Klaarblijkelijk is hij gestuit op een administratie die jarenlang niet goed is onderhouden. De gehele week en waarschijnlijk ook de daarop volgende week zal Hippie nog wel bezig zijn om de boel te ordenen. Het enige waar hij erg blij van wordt, is zijn dagelijkse uitzicht. U moet weten, Pointe Blanche bevindt zich op de top van een berg. Vanuit het vensterraam waar Hippie zoekende is naar dossierstukken, kijkt hij uit over zee en ziet hij het mooie eiland Sint Barth liggen. “Keer’l, wat’n mooi uutzicht. Da’s toch wa heel wat aans als mien uutzicht in Almelo”, zo verhaalt Hippie. Dat dan weer wel!

Eveneens hedenochtend bezocht Uw Hoofdredacteur de gevangenis waar Hippie zo druk aan het werk is. Ditmaal niet om de binnenkant te gaan bekijken, maar meer om bovenop de berg gefotografeerd te worden. Wat is namelijk het geval, welnu Uw Hoofdredacteur werd, aan het begin van deze week, ongeveer anderhalf uur lang aan de tand gevoeld door een journalist van de Twentse Courant Tubantia. Gedurende deze periode werd uitgelegd waarom het team op Sint Maarten is en hoe dat tot stand is gekomen. Het lijkt de bedoeling dat er rond het team van Uw Hoofdredacteur een artikel wordt opgemaakt dat bestemd is om te verschijnen in de zaterdageditie van dit dagblad. En daartoe, zo berichtte de journalist, diende een foto te worden gemaakt. En zo kon het dan ook zijn dat Pinoccio het ene na het andere plaatje van Uw fotogenieke Hoofdredacteur maakte. Nu maar hopen dat er een geschikte tussen zit!

Gisterenavond verscheen er een bericht op de website van TV Oost dat grote hilariteit onder de kompanen van Uw Hoofdredacteur veroorzaakte. “Hoe lang zitten we nu al op dit eiland Hoofdredacteur?” Een vraag die werd gesteld door Bullie. Uw Hoofdredacteur beantwoordde de vraag met de mededeling dat het al bijna zeven weken lang zo is dat wordt verbleven op Sint Maarten. “Wordt ie thuus ook wa gemist dan”, zo vroeg Hippie. Vreemde vragen worden er toch gesteld, zo bedacht Uw Hoofdredacteur, zich van geen kwaad bewust. “Kik oew’n vrouw ook wa ens o’j in huus bint?” zo vroeg Pinoccio zich af. Uw Hoofdredacteur begon toch enigszins nattigheid te voelen en vroeg de mannen waarom dit soort persoonlijke vragen eigenlijk aan hem werden gesteld. “Omdat ze oe pas’n dag kwiet bint”, zo berichtte het gezelschap in koor, daarbij het bericht tonende waarin te lezen viel dat er in De Krim, alwaar Uw Hoofdredacteur woonachtig is, sedert een dag een man werd vermist. Mooi stelletje!

Zoals U in veel eerdere edities hebt kunnen lezen, is het team vanaf de eerste dag enorm gastvrij ontvangen door Andre, de eigenaar van een Chinees restaurant, door Uw Hoofdredacteur Daniel San genoemd. Vele dagen hebben we er kantoor kunnen houden en werden we voorzien van koffie, eten en snel internet. Daarnaast heeft Pinoccio enige stamgasten de tekst aangeleerd van het kleine café aan de haven, het bekende lied waarmee Vader Abraham furore maakte. Wel werd de tekst gewijzigd in: het kleine café aan de frontstreet, de straat waaraan het restaurant is gelegen. Het werd tijd om Andre te bedanken, zo vonden de makkers. Al snel werd er besloten om een bordje te laten maken waarop in het Chinees staat vermeld hoe blij het team is geweest met de gastvrijheid van een geheel Chinees gezin, want zo was het. Vanavond zullen we Andre het bord overhandigen, maar hier heeft U alvast een voorproefje. Overigens is wel te hopen dat de vertaling, van het Nederlands naar Chinees via Google, inderdaad correct is geweest. Maar dat leest U vast en zeker in een volgende editie van Een Zonnig Avontuur!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten