Totaal aantal pageviews

maandag 20 november 2017

Hippie is een bikkel!



Het is inmiddels maandag 20 november 2017 geworden op Sint Maarten, waar vandaag de zon brandt als nooit tevoren. Het is, met ongeveer 30 graden Celsius, een warme dag. De uniformkleding van de teamleden is dan ook dagelijks aan een wasbeurt toe. Het is een geluk dat de recent ingevlogen collega’s uit Nederland nog wat extra shirts voor ons hebben meegenomen. Zo lukt het in elk geval weer om er iedere dag fris bij te lopen. Het is de eerste werkdag van een waarschijnlijk lange week voor het team van Uw Hoofdredacteur. Er moeten immers allerlei offertes worden aangevraagd en goedgekeurd om de Pointe Blanche gevangenis weer enigszins verantwoord te kunnen laten draaien. De gevangenis overigens die, vanaf afgelopen vrijdag, aan de buitenzijde wordt beveiligd door die eerdergenoemde Nederlandse collega’s. Dat is dan tenminste een grote zorg minder. In een aantal gevallen betreft het mannen die jaren geleden al eens een tijdje in de tropen hebben gewerkt, zij het dat het toen ging om CuraƧao. Het maakt echter wel dat deze mannen snel gewend zijn aan de omstandigheden hier, die verschillen namelijk enorm met die in Nederland.

Hippie is vandaag al in alle vroegte vertrokken naar zijn vaste werkplek in het gevang. Dat is mooi, het zag er namelijk gisterenavond niet naar uit dat Hippie daarvoor fit genoeg zou zijn. Wat was namelijk het geval? Welnu, iedere dag, zo aan het einde van de middag, neemt Hippie een duik in zee. Nu moet U weten dat er nogal wat schepen zijn gezonken door toedoen van orkaan Irma. Het zeewater is dientengevolge verre van schoon, reden waarom Uw Hoofdredacteur bedankt voor de eer om te zwemmen. Met name een oorontsteking is dan snel opgelopen. Hippie is echter een bikkel! En zo kon het dan ook zijn dat hij gisteren, op zijn vrije zondag, besloot eens lekker aan het lege strand, gelegen voor het hotel, te gaan liggen. Nu is Hippie echter ook een beetje een dromer. Hij vergat dan ook al snel alles om zich heen om, na bijna drie uur in de brandende zon te hebben bruingebakken, weer tot het land der levenden terug te keren. Daar had hij gisterenavond toch wel behoorlijk last van. Maar, ik schreef het al eerder: Hippie is een bikkel!

Dan nog even een korte terugblik op de eventuele komst van de Goedheiligman naar het Chinese restaurant waar al wekenlang de maaltijd wordt genuttigd. Zoals U reeds in een eerdere editie van Een Zonnig Avontuur hebt kunnen lezen hadden Bullie en Pinoccio de heer Hosee aan zijn verstand gebracht dat het zou kunnen lonen de schoen te zetten. Immers, Sinterklaas was aangekomen, ook op Sint Maarten. Bij wijze van voorbeeld hadden de mannen hun schoen gezet, met daarin een appeltje voor het paard. En wat bleek gisteren? Welnu, in de schoen bleek een fles uitstekende Franse cognac aanwezig te zijn en was de appel verdwenen. Terwijl Hosee verbaasd de inhoud van de schoen bekeek, maakte Uw Hoofdredacteur daarvan snel een foto die naar de teamleden werd verzonden. Toen Hosee een uurtje later het pand verliet, meldde zich Bullie die vervolgens snel de schoen weghaalde en de dure fles weer in het bezit stelde van de rechtmatige eigenaar, Daniel San.

Toen het gisterenavond tijd werd de maaltijd te nuttigen, meldde zich de heer Hosee. Met een ernstig gezicht werd hem, door Pinoccio, gevraagd waar diens schoen was gebleven. Geheel in de war verklaarde Hosee dat hij weliswaar had gezien dat de appel was verdwenen in ruil voor een fles cognac, maar dat hij geen idee had waar de schoen zich bevond. Met een boos gezicht stelde Pinoccio hem de vraag of hij aan de schoen had gezeten en daarbij de fles eruit had gehaald. Totaal verbouwereerd berichtte Hosee dat hij echt onschuldig was. Pinoccio toonde Hosee vervolgens de foto die duidelijk liet zien dat de fles cognac uit de schoen werd gehaald. De arme man zag het inmiddels volstrekt niet meer zitten en zweerde dat hij zowel de schoen als de fles en de appel niet had ontvreemd. Toen daarna Bullie in het oor van Hosee fluisterde dat Bullie zelf de schoen had weggenomen en die inmiddels had verkocht, was de chaos compleet. U begrijpt, het dispuut leverde het team van Uw Hoofdredacteur een genoeglijk uurtje op. Uiteindelijk kwam het allemaal goed en kon ook Hosee er hartelijk om lachen.

Dan was het ook nog zo dat Uw Hoofdredacteur hedenochtend te horen was op radio 1 in een reportage van Caribisch correspondent Dick Drayer. Mocht U dat nog willen beluisteren: hier vind U de link!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten