Totaal aantal pageviews

donderdag 16 november 2017

Pinocccio's pupillen....


Vandaag is het op het zeer warme eiland Sint Maarten donderdag 16 november 2017 geworden. De zon staat hoog aan de hemel en met een temperatuur boven de dertig graden Celsius valt het niet mee om in de buitenlucht te werken. Uw Hoofdredacteur is druk doende allerlei scenario’s te ontwerpen om er voor te kunnen zorgen dat dit eens zo fraaie eiland kan blijven beschikken, op korte en lange termijn, over voldoende detentiecapaciteit. In dat kader was het team vanochtend bijzonder verrast met een kop in The Daily Herald, het dagblad dat dagelijks op Sint Maarten verschijnt. De Minister van Justitie maakte namelijk bekend dat hij voornemens is een nieuwe gevangenis te gaan bouwen. Dat was een van de scenario’s die was ontwikkeld en blijkbaar de voorkeur boven andere scenario’s heeft gekregen. Het zou mooi zijn als het inderdaad zover komt. De Pointe Blanche gevangenis is feitelijk al jaren aan nieuwbouw toe.

Het hotel waar het team is gelegerd, is het oudste hotel van Sint Maarten. Het Pasanggrahan Hotel, want zo is het geheten, dateert van 1905. De orkaan die begin september over het hotel raasde, heeft enorme schade toegebracht aan het pand. Toen Uw Hoofdredacteur in september, samen met Bullie en Pinoccio, op dit eiland aankwam, was er slechts een hotelkamer geschikt om er te verblijven. Met een veldbedje erbij viel de nacht overigens wel door te komen. Het dak van het hotel is vrijwel volledig ingestort. Van de verzekeringsmaatschappij mag dat nog niet worden gerepareerd, er dient eerst een schade-expert langs te komen. Welnu, die zijn schaars en die zijn druk. Inmiddels zijn er wel weer wat kamers opgeknapt, al zijn onze mannen nog altijd de enige hotelgasten. Met man en macht wordt er gewerkt aan het repareren van een half weggewaaid buitenbarretje, waar inmiddels alweer voorzichtig muzikale bachata klanken te beluisteren zijn. Men zet er de schouders dus wel degelijk onder.

Nog elke avond nuttigen de mannen van Uw Hoofdredacteur een Chinese maaltijd, hetgeen zo langzamerhand ook aan de buikomvang valt waar te nemen. Er zitten blijkbaar nogal wat calorieën in de gerechten die Daniel San ons voorzet. Overigens breidt het aantal gasten aan tafel gestaag uit nu regelmatig een officier van justitie en een makelaar, Rienk en Jelle geheten, aanschuiven aan de dis. En dan zijn er ook nog eens twee bijzondere projecten van de heer Pinoccio, Hosee en Melvin genaamd. Deze twee, enigszins minder begaafde mannen, hebben een warme vriendschap met Pinoccio opgebouwd. Pinoccio die hen allerlei goocheltrucs aanleert en die hen “D’r an met de Lippe” vloeiend heeft leren uitspreken. Hosee en Melvin zijn niet erg kapitaalkrachtig, reden waarom Pinoccio telkenmale wat meer voedsel bestelt dan strikt noodzakelijk. En zo kan het dan ook zijn dat Pinoccio zijn beide pupillen dagelijks voorziet van een bordje gezond voedsel. Eerlijk zullen we delen is het credo!

Nu er al ongeveer acht weken lang nauwelijks sprake is geweest voor een vrije dag voor de kompanen van Uw Hoofdredacteur, wordt reikhalzend uitgekeken naar komende zaterdag. Deze dag staat er namelijk slechts een publicatie over het team in alle edities van het Twentse dagblad Tubantia op de rol, maar dat kost de mannen geen inspanningen. Met andere woorden, er staan die dag geen werkzaamheden gepland. En zo kon het dan ook zijn dat Bullie besloot dat het tijd werd voor een dagje uit. Er staat een boottochtje gepland dat ons naar Sint Barth zal voeren, een eilandje waar de jetset regelmatig vertoeft, gelegen op ongeveer drie kwartier varen vanaf Sint Maarten. In de vroege ochtenduren zal er worden vertrokken, om tegen vijven weer naar dit eiland terug te gaan keren. Bullie heeft er zin in: “Man, eindelijk ’s een keer wat anders an de kop! Bin bliede dat effen op’n bootje kan zitt’n”. Iets waarin de rest van de mannen hem gelijk gaven, na bijna doorlopend aan de slag te zijn geweest in de afgelopen weken, is een verzetje meer dan welkom.

Wordt vervolgd…..

1 opmerking:

  1. ik wens jullie een welverdiende rustdag toe met de broodnodige ontspanning. Goed dat jullie elks een airco gekoelde kamer hebben... ahum... Keep cool and carry on ;-)

    BeantwoordenVerwijderen