Totaal aantal pageviews

vrijdag 17 november 2017

Een muzikale opening...


Het is bijna weekeinde geworden op het snikhete eiland Sint Maarten nu het inmiddels vrijdag 17 november 2017 is. De zon brandt al vanaf de vroege ochtenduren op het uniform van Uw Hoofdredacteur nu er bijzondere bijeenkomsten stonden gepland. Wat was namelijk het geval? Welnu, al tegen zessen in de ochtend werd Uw Hoofdredacteur gewekt door het gepingel van zijn telefoon. Er bleek een bericht te zijn binnengekomen van de heer Dick Drayer, U weet wel, de Caribisch correspondent van onder meer de NOS. Dick meldde dat het door hem gemaakte nieuwsitem over veiligheid op Sint Maarten, waarin ook de Pointe Blanche gevangenis werd belicht, komende zondagavond in het NOS journaal te zien zal zijn. Daarnaast zal de radio er op maandagochtend aandacht aan besteden. Goed om te weten! Tegelijkertijd ontving het team het bericht dat plaatsing van het artikel in het Twentse dagblad Tubantia even is uitgesteld vanwege een actuele reportage over de ontwikkelingen bij Siemens te Hengelo. Maar, wat in het vat niet verzuurt niet. Het komt dus vast goed.

Bijzondere bijeenkomsten, ik memoreerde ze al. In de eerste plaats namelijk gelukte het eindelijk, na een lange week van wachten, de mannen van de Dienst Vervoer en Ondersteuning te laten beƫdigen door de Minister van Justitie. Dit nadat er uiteindelijk overeenstemming werd bereikt over de inhoud van de Ministeriele Beschikking. Om half tien vanochtend meldden zich de, in keurig tenue gehesen, mannen bij het Gouvernementsgebouw. Ietwat gespannen drukten de mannen de hand van de Minister waarna zij zich strak opstelden in rijen van twee. Allereerst werd, door een heer van het plaatselijke politiekorps, de inhoud van de beschikking voorgelezen. Toen er vervolgens werd gevraagd hoeveel mensen de eed af zouden leggen en hoeveel mannen de belofte zouden afleggen, meldde zich slechts een collega voor de eed. Dat leverde onbegrip op omdat op Sint Maarten zo ongeveer elke bewoner ter kerke gaat. Echter, na enig gegrinnik gelukte het de mannen te installeren. Vanaf vandaag kunnen de boys dan ook daadwerkelijk worden ingezet. Daarna wachtte nog een boeiend overleg met de Ministeriele Staf van de Minister. Het team is er maar druk mee.

Zoals U weet heeft het hotel waar het team verblijft grote schade opgelopen door orkaan Irma. Met man en macht wordt gewerkt om de boel weer te repareren, U hebt dat al kunnen lezen in een eerdere editie. Vandaag wordt er daardoor een mijlpaal bereikt. Het is namelijk zo dat er de hele week is gewerkt aan het startklaar maken van een barretje aan de boulevard, behorend bij het hotel. En juist vanavond staat de officiƫle opening gepland. Vele gasten zijn daarvoor genood, zo ook het team van Uw Hoofdredacteur. Er was nog slechts een klein probleempje, zo berichtte de hoteleigenaresse. Er werd namelijk nog gezocht naar passende muziek. Nu moet U weten dat Uw Hoofdredacteur veel muziek heeft verzameld op zijn computertje en dat die muziek al eerder op een USB stick werd gezet voor onze Chinese overbuurman. De eigenaresse van het hotel, die ook diverse malen genoot van een Chinese maaltijd, vroeg dan ook hoe Daniel San aan die goede muziek kwam. Welnu, U raadt het al, Uw Hoofdredacteur werd al snel in het bezit gesteld van nog een USB stick met het verzoek deze maar te vullen. Zo kan er vanavond in elk geval worden genoten van stemmige klanken.

Gisteren werd er door vele mankrachten en machines gewerkt aan het begaanbaar maken van het strand voor het hotel. Hoewel men vooraf hoopvol was gestemd, bleek het uiteindelijk beslist niet mee te vallen het strand te ontdoen van de erop geworpen boten. Met aan elkaar geknoopte touwen die onder de boten door werden gelegd, welke vervolgens aan twee hijskranen werden bevestigd, zou de klus snel geklaard moeten zijn. Hoe anders was de realiteit. De, toch tamelijk dikke, touwen knapten immers af als luciferhoutjes onder het gewicht van de verschillende vaartuigen. Aan het einde van de dag regende het dan ook geluiden van teleurstelling. Wel gelukte het om diverse palmbomen structureel uit de grond te trekken, maar de boten liggen er nog steeds. Of het de komende week zal gelukken meer succes te hebben? U leest het vast en zeker in een nieuwe editie van Een Zonnig Avontuur!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten