Totaal aantal pageviews

vrijdag 10 november 2017

The picture in the wall.....


Het is vandaag vrijdag 10 november 2017 op het regenachtige eiland Sint Maarten. Met bakken tegelijk valt het water uit de lucht, hetgeen voor het team van Uw Hoofdredacteur betekent dat het binnen het hotel net zo hard regent als daar buiten. Het dak is immers grotendeels verdwenen door de orkaan Irma, waardoor je een regenjas aan moet trekken wanneer je van de ene naar de andere hotelkamer loopt. Het is even niet anders. Zeker wanneer je bedenkt hoeveel bewoners van Sint Maarten op dit moment volstrekt nog geen dak boven hun hoofd hebben, valt het voor ons team alleszins mee. Het is overigens wel vreemd, met een temperatuur van ongeveer dertig graden voelt de regenbui als een warme douche.

Vanochtend had Uw Hoofdredacteur een overleg met de Minister van Justitie. U moet weten, politiek is er momenteel sprake van een ingewikkelde situatie op Sint Maarten. Het Parlement heeft immers, alweer enige tijd geleden, een motie van wantrouwen aangenomen waardoor de verschillende Ministers demissionair zijn. De Minister President vervolgens heeft daarop besloten dat er nieuwe verkiezingen moeten komen. Daarbij voorbijgaand aan het gegeven dat veel bewoners van Sint Maarten niet eens meer een brievenbus hebben waarin ze een oproepkaart om te stemmen zouden kunnen vinden. Hoe het ook moge zijn, het is in deze situatie lastig om te bepalen wat de doelen voor de komende periode zijn. Vanochtend werd dat, in een goed gesprek, dus weer eens even op elkaar afgestemd. De komende weken heeft het team van Uw Hoofdredacteur dan ook weer volop gelegenheid te laten zien wat de mannen kunnen.

Zoals U in een eerdere editie hebt kunnen lezen, is het team de eigenaar van het Chinese restaurant, gelegen pal tegenover het hotel, bijzonder dankbaar. Al circa zeven weken lang legt de man, Andre geheten, ons in de watten door ons te voorzien van overheerlijke en alleszins betaalbare maaltijden. Dagelijks wordt er, na overleg tussen Pinoccio en Andre, een passend menu samengesteld dat soms bestaat uit Nasi, maar soms ook uit patat speciaal. Geen moeite is de kleine man teveel. En als dank daarvoor dus, werd een fraai wandbord gemaakt door een klein bedrijfje in een van de zijstraatjes van Front Street. Op het bord werd een foto van het team, voorzien van een passende tekst, aangebracht waarna het geheel werd omlijst met kleurrijke Chinese afbeeldingen.

In de avonduren werd het wandbord door Pinoccio ingepakt in een dekbedovertrek. “Wie mut tuulk wa geheim holl’n wat’r in zit”, zo verklaarde hij de verpakking. In koor werd de trap naar het Chinese restaurant genomen waar het hele gezin van Andre, bestaande uit Andre, diens Moeder de vrouw en hun drie kinderen, aanwezig bleek te zijn. Uw Hoofdredacteur vervolgens, bedankte Andre en diens gezin voor de gastvrijheid, de maaltijden en de flexibiliteit die het team wekenlang mochten genieten. Enigszins verlegen hoorde het Chinese gezelschap aandachtig toe. Toen het bord vervolgens werd overhandigd aan Andre, werd het stil. GeĆ«motioneerd nam het gezelschap het bord in ontvangst om vervolgens, met gulle lach, te laten weten hoe bijzonder dit gebaar werd gevonden. De familie begon onmiddellijk foto’s te maken van het bord om die naar familieleden in China te kunnen sturen. Daarna gaven zij te kennen graag met het team van Uw Hoofdredacteur vereeuwigd te willen worden op een foto.

En zo kon het vervolgens dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur, gisteren in de namiddag, een mail ontving van Andre himself. De tekst luidde als volgt: “Look, I put the picture in the wall. How you feel?” Het geheel ging vergezeld van een foto waarop Andre, trots als een pauw, stond afgebeeld samen met het wandbord. U begrijpt, de teamleden lieten hem weten dat zij het beslist een passende plek voor het bord vonden. Vandaag liet Andre weten dat zeer veel bezoekers van zijn restaurant even stil hadden gestaan bij het bord en hoe enorm zij ons gebaar waardeerden. Leuk om te horen!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten