Totaal aantal pageviews

maandag 6 november 2017

Een replica van Willie Nelson!


Het is vandaag maandag 6 november 2017 geworden op het eens zo fraaie eiland Sint Maarten. De chaos op dit eiland lijkt maar niet af te nemen nu de gouverneur heeft besloten nieuwe verkiezingen te laten organiseren in januari. Dit biedt Nederland onvoldoende garanties om gelden in het kader van wederopbouw van dit zo zwaar getroffen eiland beschikbaar te stellen. Een politieke impasse zogezegd. En dat terwijl er hoop leek te zijn voor de toekomst toen een meerderheid van het parlement besloot in te stemmen met de eerder door Nederland opgestelde condities. De mensen op straat, vaak nog zonder dak boven hun hoofd, begrijpen er helemaal niets van. De vraag of Nederland niet dwingend kan ingrijpen, wordt ons dagelijks frequent gesteld. Dat er nu door Sint Maarten een enorm bedrag moet worden vrijgemaakt om zulke verkiezingen te gaan organiseren terwijl vele bewoners geen inkomen meer hebben, stuit op enorm onbegrip. Zo ook bij Uw Hoofdredacteur overigens.

Een van de afgelopen avonden wachtte het team van Uw Hoofdredacteur een enorme verrassing. Wat was namelijk het geval? Welnu, wellicht hebt U in een der eerdere edities kunnen lezen dat Pinoccio, alweer enige tijd geleden overigens, zijn verjaardag vierde bij Daniel San, onze Chinese kok. Op die verjaardag was ook een lokale, zeer hardwerkende, bewoner van dit eiland genood, Bolo geheten. Bolo had toegezegd om niet alleen te komen, maar ook nog eens live muziek voor Pinoccio te gaan regelen. Het zou dan gaan om de vader van Bolo, 86 jaar oud en een begenadigd gitaarspeler, en diens twee kompanen. Een trio dat echter helaas op de verjaardag van Pinoccio verstek liet gaan, evenals Bolo zelf trouwens. Dat kwam omdat het die avond regende, zo legde Bolo onlangs uit. En wanneer het regent vertoont de vader van Bolo zich nimmer op straat. Echter, Bolo zegde toe het goed te maken.
En aldus geschiedde toen zaterdagavond, terwijl het team van Uw Hoofdredacteur nog zat bij te komen van een enorme actie, het trio zich meldde in het Chinese restaurant. De vader van Bolo, een soort replica van Willie Nelson, toverde een pracht zilverkleurige gitaar uit de verpakking. De gitaar, zo meldde de bebaarde man, was net zo oud in jaren als hij zelf was, 86 dus in getal. Het leek de mannen van Uw Hoofdredacteur maar een vreemd instrument. Ook de andere twee gitaristen haalden hun instrumenten tevoorschijn waarna het optreden van acquit kon gaan. Het moet gezegd, de mannen speelden fantastisch en er klonken al snel de meest betoverende klanken in het Chinese pand. Gedurende meer dan twee uren speelden de mannen alsof hun leven ervan af hing. Begeleid door Bolo op de mondharmonica, die overigens niet erg toonvast bleek te zijn, werd dus een hommage aan Pinoccio gemaakt. Wilt U even meeluisteren? Klik dan hier.


De komende dagen staan voor Uw Hoofdredacteur en Uw mannen in het teken van het bemannen van de gevangenis, Pointe Blanche geheten. Daarnaast is er beveiliging noodzakelijk voor Simpson Bay, de noodcapaciteit die eerder al werd opgeleverd. Om dat afdoende te kunnen regelen is mankracht nodig, mankracht die uit Nederland zal worden ingevlogen. Gisteren arriveerde een groep van vier mannen van de Dienst Vervoer & Ondersteuning dan ook vanuit Miami. Nog eens elf mannen zullen later deze week het team komen versterken. Daarnaast dienen er plannen te worden opgesteld om de, door orkaan Irma, aangerichte schade te kunnen herstellen. Immers, weliswaar is de gedetineerdenpopulatie door onze actie gehalveerd, maar dat zal niet blijvend zo kunnen zijn. Dat wordt nog een lastige klus, vooral door de ontstane politieke impasse. Hoe dat verder zal gaan? U leest het vast en zeker in een volgende editie van Een Zonnig Avontuur!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten