Totaal aantal pageviews

donderdag 23 november 2017

Bezoek voor Bullie....


Op het bij tijd en wijle regenachtige eiland Sint Maarten schiet de donderdag al een heel stuk op. Het is vandaag 23 november 2017 en het team van Uw Hoofdkantoor is inmiddels al maandenlang op dit zo getroffen eiland. Ook vandaag diende er weer hard te worden gewerkt. Hippie vertrok daarom al vroeg naar de hooggelegen Point Blanche gevangenis waar hij nog altijd druk doende is met het ontrafelen van een administratieve chaos. Bullie en Pinoccio daarentegen verplaatsen zich van hot naar her op dit eiland, op zoek naar bedrijven die noodzakelijke goederen of materialen kunnen leveren om de gevangenis weer enigszins in bedrijf te krijgen. Iets wat niet erg gemakkelijk is. Immers, bijna alle materialen moeten worden geïmporteerd en nu welhaast ieder huishouden schade heeft opgelopen door de orkaan, zijn aangevoerde goederen vaak al snel weer verkocht. Het lijkt dus wel een beetje een speurtocht in de West voor deze mannen.

Nu er, voor het hotel, met man en macht gewerkt is aan het schoonmaken van de boulevard, ziet het er al een stuk beter uit. Enorm veel afval moest worden afgevoerd, afval wat in de avonduren bezocht werd door grote hoeveelheden ratten. Vanaf het balkon viel duidelijk waar te nemen hoeveel ongedierte er op de gigantische hoeveelheid troep afkwam. Nu is Uw Hoofdredacteur niet bepaald een grote fan van dat ongedierte, de opruimactie stond hem dan ook zeer aan. Gelukkig is niet al het dierlijk leven verdwenen. Met enige regelmaat vertonen zich weer grote leguanen, een soort van prehistorische verschijningen. Wanneer de zon schijnt laven ze zich aan de zonnestralen. Het blijft een mooi gezicht en bevalt Uw Hoofdredacteur een stuk beter dan de ratten!

Vanochtend kreeg Uw Hoofdredacteur een presentje namens de medewerkers van de Pointe Blanche gevangenis uitgereikt. Voor alle geleverde inspanningen en ondersteuning ontvingen de teamleden een mooi shirt. Een shirt dat de tekst kent: “Correctional Institute St. Maarten” en dat dagelijks wordt gedragen door medewerkers van de gevangenis. Het team toonde zich er blij verrast mee. Leuk om in te lijsten en op een geschikt plekje op te hangen, zo lijkt het althans Uw Hoofdredacteur. De mannen van de Dienst Vervoer en Ondersteuning lijken inmiddels ook al helemaal ingeburgerd op Sint Maarten nu zij dagelijks de beveiliging van het gevang voor hun rekening nemen. Zij blijken prima samen te kunnen werken met de lokale medewerkers, die maar wat blij zijn dat de Nederlandse mannen er zijn. Een perfect voorbeeld van goede samenwerking.

Bullie had vannacht een kort nachtje, zo berichtte hij hedenochtend. Wat was namelijk het geval? Welnu, tegen de klok van vieren werd Bullie, en overigens ook de naast hem slapende Pinoccio, gewekt door het geluid van zijn telefoon. Niet bepaald blij verrast nam Bullie de telefoon ter hand om vervolgens te woord te worden gestaan door een telemarketingdame die Bullie vertelde dat hij mogelijk een prijs had gewonnen. Nou, met zoiets moet je Bullie niet middenin de nacht aankomen. Met een “loat mie gewoon sloap’n” verbrak hij dan ook bruusk de verbinding. Overigens had de dag nog wel een verrassing meer  voor Bullie in petto. Hij ontving namelijk bezoek op zijn slaapkamer. In de vroege ochtend meldde zich een hardloper aan de deur in de vorm van een enorme kakkerlak. En nu moet Bullie niet alleen niets hebben van telemarketingacties, ook aan kakkerlakken heeft hij een broertje dood. Onmiddellijk dook hij in zijn koffer, die immers dagelijks vele verrassingen blijkt te herbergen. Hij kwam er vervolgens uit in gezelschap van een grote groene spuitbus die met verve werd leeggespoten over de kakkerlak. De actie van Bullie slaagde en het dier legde het loodje. Het is maar te hopen dat Bullie vannacht wel kan genieten van een welverdiende nachtrust. Wanneer dat niet zo is wordt hij er namelijk niet bepaald vrolijker van.

Wordt vervolgd…..    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten