Totaal aantal pageviews

woensdag 15 november 2017

Net als in de film....


Vandaag is het woensdag 15 november 2017 geworden op het zonnige en hete eiland Sint Maarten. Op de boulevard, gelegen voor het hotel van Uw Hoofdredacteur, is het al uren een drukte van belang nu graafmachines druk doende zijn het strand bootvrij te maken. Immers, zoals het nu lijkt, zou het zomaar kunnen zijn dat de eerste cruiseboot dit eiland begin december gaat bezoeken. En dat betekent dat de vele toeristen die van de boot zullen komen met een schoon strand ontvangen dienen te worden. Dus moet er gewerkt worden, iets wat de lokale bevolking uitstekend begrijpt. Waar je ook maar kijkt wordt er getimmerd, bestraat en worden daken gerepareerd. Iets wat op het Franse gedeelte van dit eiland volstrekt niet aan de orde is. Aan die zijde lijkt het er nog altijd op als trok orkaan Irma er pas gisteren overheen, zo groot is nog steeds de chaos.

Het is alweer enige dagen geleden dat U een nieuwe editie van Een Zonnig Avontuur ontving. Dat heeft natuurlijk zijn redenen. In de eerste plaats is het zo dat het hotel waar ons team is gelegerd, al dagenlang verstoken is van een werkende internetverbinding. Daarnaast is het zo dat het team de afgelopen dagen fiks in touw is geweest. Uw Hoofdredacteur kwam dan ook simpelweg aan schrijven niet toe. Echter, dat wordt vandaag goed gemaakt nu het computertje onder de arm is genomen om bij onze Chinese vriend gebruik te kunnen maken van zijn internetverbinding. Tegelijkertijd zijn de overige teamleden vandaag verspreid over het eiland bezig met allerhande werkzaamheden. Hippie vertrekt elke ochtend al in alle vroegte naar het gevang om aldaar te trachten de administratie op orde te krijgen. Bullie en Pinoccio daarentegen buigen zich over de aanschaf van noodzakelijke materialen om de schade aan het gevang weer enigszins te repareren.

Gisteren ontving het team een bijzondere bezoeker in Pointe Blanche, de enige gevangenis die dit eiland rijk is. Aan de poort meldde zich namelijk de heer Dick Drayer in gezelschap van een dame voorzien van een enorme camera. Dick, zo moet U weten, is journalist van professie en doet verslag van ontwikkelingen in het Caribisch gebied voor onder andere de NOS. Uw Hoofdredacteur had toestemming gekregen van de Minister van Justitie om Dick rond te leiden in het gevang opdat, waarschijnlijk zaterdagavond, het NOS journaal kan laten zien hoe het gesteld is met de veiligheid op dit eens zo fraaie eiland. Zeer relaxed wandelde Dick met het team door de inrichting, ondertussen vele vragen stellend. Tegelijkertijd schoot de cameradame het ene fraaie beeld na het andere. Mocht het in de komende dagen dus zijn dat U, op radio en of televisie, reportages uit het gevang hoort of ziet, U weet dan dat Dick degene is die beeld en geluid heeft verzameld. Hoe het ook moge zijn, het team vond het leuk eens aan anderen te kunnen laten zien wat de situatie is.

Inmiddels is er een team van vijftien justitiemedewerkers aangekomen op Sint Maarten om een bijdrage te gaan leveren aan de beveiliging van de gevangenis. Helaas is het wachten nog op de beëdiging van de mannen, noodzakelijk omdat zij immers komen te werken onder het gezag van de lokale autoriteiten. Het opstellen van de tekst voor het afleggen van een dergelijke eed, bleek echter geen sinecure. Van verschillende kanten dienden dan ook tekstvoorstellen te worden aangeleverd. Op dit moment lijkt echter consensus te bestaan over de inhoud van de op te stellen beschikking. Er dient nog slechts te worden gewacht op het akkoord van de korpschef van de politie. Klein probleem is echter dat de korpschef niet op dit eiland is, maar op het duizend kilometer verderop gelegen Curaçao. Dat gaan we vandaag nog weer proberen op te lossen opdat de mannen zo spoedig mogelijk daadwerkelijk aan de slag kunnen gaan. Niets gaat vanzelf, zo blijkt maar weer eens.

Hippie waant zich, zo zegt hij om de haverklap, nog dagelijks in een film. “Man, man, wa’k hier toch allemoale met maak, t’is neet te gleuven. Ik denke steeds da’k in’n film zit”!  Ook wanneer er door Hippie met het thuisfront wordt gebeld, gaat het vooral over de verbazing die hem dagelijks ten deel valt. Het is dan ook werkelijk een enorm verschil te werken van achter je bureau in Almelo of vanuit de Point Blanche. Er is geen werkende internetverbinding en maar een telefoonlijn. Hippie moet dan ook alles uit de kast halen om voor elkaar te krijgen dat de enorme chaos die hij aantrof, wordt omgezet in een goede administratie. “Keerl, keerl, dat ha’k mie nooit kunn’n bedenk’n. Wat een bende! Ik bin d’r nog wa weken druk met”. Of het Hippie gaat lukken de boel op orde te krijgen? U leest het vast en zeker in een volgende editie van Een Zonnig Avontuur!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten