Totaal aantal pageviews

zondag 12 november 2017

Een charmante Hippie.....


Het is zondag 12 november 2017 geworden op het, bij tijd en wijle, zeer regenachtige eiland Sint Maarten. Weliswaar schijnt vanmiddag de zon en is het met een temperatuur van ongeveer dertig graden warm, de afgelopen daken viel de regen met bakken uit de lucht. Zoals al in een eerdere editie gememoreerd, regent het dan in het hotel net zo hard als er buiten. Uw Hoofdredacteur prijst zich dan ook gelukkig een justitie regenjasje te hebben meegenomen, die heeft inmiddels zijn nut meer dan bewezen. Het is vandaag, eigenlijk voor het eerst in weken, een tamelijk rustige dag voor het team. Er stond niets op de agenda dus besloten Pinoccio en Bullie, al vroeg op de dag, een plekje op het eiland te zoeken waar veilig gezwommen kan worden. Dat is namelijk niet overal het geval.

Immers, op verschillende plaatsen voor het raam van onze hotelkamer vallen boten waar te nemen die slechts met de top van hun masten boven het water uitsteken. Nu die boten al vele weken lang zijn gezonken, en ze veelal lek zijn geslagen, vallen er grote olieplekken in zee waar te nemen. Het is dan ook nog altijd een macaber beeld een wit strand te zien waarop niemand te vinden is. Er wordt hard gewerkt door de bewoners van dit eens zo fraaie eiland om de schade te herstellen en hun winkeltje, of restaurantje, weer in bedrijf te kunnen nemen. Er wordt gezaagd, getimmerd en er wordt dakbedekking aangebracht. De hoop van velen is gevestigd op de komst van de eerste cruiseboot sedert orkaan Irma. Dat zal echter niet eerder het geval zijn dan in de eerste week van december. Dat geeft weliswaar nog wat tijd voor reparaties, maar tot die tijd is er nauwelijks sprake van inkomsten.

Iets wat, volgens de vele bewoners die we dagelijks spreken, een enorm probleem zal worden en het gevoel van onveiligheid behoorlijk zal gaan vergroten. Nu hotelkamers nauwelijks worden bewoond door toeristen en winkeliers nauwelijks iets verkopen, worden er massaal mensen ontslagen. Daardoor ontvangen velen ook geen enkel inkomen en zal er, volgens de sprekers, naar andere mogelijkheden worden gezocht om inkomsten te gaan verkrijgen. Dat zal, in hun optiek, waarschijnlijk gaan leiden tot meer criminaliteit op dit eiland. En dat terwijl er in de avonduren, wanneer er bijvoorbeeld sprake is van stroomuitval en absolute duisternis, sowieso al sprake is van een onwerkelijk beeld. Ontwikkelingen dus waarop ook het team van Uw Hoofdredacteur alert moet blijven.

Terwijl Pinoccio en Bullie de onderwaterwereld van de Cariben bewonderen, hadden Hippie en Uw Hoofdredacteur vandaag andere bezigheden. U moet namelijk weten, beiden zijn groot fan van Max Verstappen die vandaag actief was in BraziliĆ«. Bullie, techneut bij uitstek, bracht daarom al vroeg op de dag een enorme stapel kabels binnen in de hotelkamer van Uw Hoofdredacteur. Ingenieus verbond hij allerlei kabels aan de televisie en aan een IPad. En zo kon het dan ook zijn dat samen met Hippie kon worden genoten van een livestream van de autorace. Hippie overigens die de komende week wederom de gehele week in de Pointe Blanche werkzaam zal zijn om aldaar de administratie op orde te brengen. Na iedere werkdag showt Hippie, vol trots, foto’s waarop hij staat afgebeeld met veelal vrouwelijke medewerksters. “Mooi ohnie? Ze vindt mie allemaole een mooie keerl”, zo valt regelmatig te beluisteren. Charme heeft hij dus klaarblijkelijk wel, al werd dat niet direct herkend door de kompanen van Uw Hoofdredacteur.

De komende week is voor het team een drukke week. U moet weten, direct na de orkaan die hier zo enorm heeft huisgehouden, was er gedurende een periode van zeven dagen geen stroom en water beschikbaar in het gevang. Met kunst en vliegwerk hield men de boel draaiende toen de enige generator die men rijk was, het volledig begaf. Een weeklang werd er daarom gekookt op houtskool en werd er nadien, provisorisch overigens, een stroomaansluiting gerealiseerd. Inmiddels echter heeft het team een generator weten te bemachtigen die morgenochtend kan worden vrijgegeven door de douane. Dat is een immense kast met een gigantisch gewicht. Het transporteren en aansluiten ervan zal ons morgen wel weer de nodige hoofdbrekens opleveren. Hoe dat zal gaan? U leest het vast en zeker in een volgende editie van Een Zonnig Avontuur!

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten