Totaal aantal pageviews

zondag 27 november 2011

Een avondje jukeboxhits.....

Julianadorp, Curaçao. Het is vandaag zondag 27 november 2011 op het snikhete eiland Curaçao en de zon schijnt krachtig als nooit tevoren. Uw Hoofdredacteur, voor wie de zondag al uitermate vroeg een aanvang nam, heeft het ruim even alleen. Moeder de vrouw, die een stuk sportiever is aangelegd dan Uw Hoofdredacteur, verblijft in de sportschool en de Olijke Twee vertoeven bij hun buurvriendjes. Dan is er dus even de gelegenheid om te schrijven en U te voorzien van een nieuwe editie van “een zonnig avontuur.” De laatste editie dateert immers alweer van enige dagen geleden, dus is het hoog tijd U even bij te praten over de actuele gebeurtenissen op dit zo fraaie eiland.
Afgelopen vrijdagavond stond er een zeer bijzonder evenement gepland. In het café dat “Miles” is getiteld, werd een bijzondere gast binnengehaald. Niemand minder dan Ferry Maat, U weet wel: van “Ferry Maat’s soulshow”, kwam die avond een optreden verzorgen. Uw Hoofdredacteur was niet in de gelegenheid dat optreden van nabij mee te maken, echter Pinoccio was er wel degelijk, tezamen met zijn eega. Het optreden van de heer Maat bleek een enorm succes, de gehele straat waaraan “Miles” is gelegen stond vol met het toegestroomde publiek. Vele oude soulnummers passeerden de revue en er werd geswingd tot in de kleine uurtjes.
Alhoewel Uw Hoofdredacteur het optreden dus niet kon bijwonen, vermaakte hij zich samen met Moeder de vrouw ook wel degelijk.
Wat was er namelijk het geval? Welnu, sedert kort is Uw Hoofdredacteur in het bezit van een zogenaamde iPad. En op dat apparaat bleek prima muziek te beluisteren. Nu is Uw Hoofdredacteur een enorme fan van muziek uit de jaren ’50 en ’60. U weet wel, van die nummers die vele jaren geleden uitstekend via een fraaie jukebox te beluisteren waren.  En zo kon het zijn dat Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur ook tot in de kleine uurtjes, buiten gezeten, de ene na de andere hit uit het verleden meezongen. Wat bijvoorbeeld te denken van “Poetry in Motion”, “Don’t” van Elvis Presley en vele anderen (klik op de tekst en U hoort het zelf). Een uitermate gezellig avondje werd het dus, waarbij het slechts wat spijtig was dat het olijke tweetal zich de volgende ochtend alweer zeer vroeg meldde. Maar ja, berouw komt nu eenmaal na de zonde.
Gisterenavond was het weer zover. De jongste olijkerd had aangegeven dat hij nogmaals zijn geluk wilde beproeven met het zetten van zijn schoen. U weet het wellicht nog wel: hij was vorige week enigszins ontstemd omdat de Sint niet datgene had afgeleverd wat meneer uit de folder had besteld. Ook dochterlief gaf aan dat zij haar schoen gevuld wenste te hebben, het maakte haar niet echt uit met wat, gaf zij te kennen. Opgefleurd met een fraaie tekening voor de Goedheiligman en een appeltje voor het paard, werd het schoeisel in gereedheid gebracht. Vanochtend, iets na zessen, meldde zich het tweetal. “Wij zijn benieuwd wat er in onze schoen zit. Kom je Pap?” En inderdaad, de goede Sint had een tweetal pakjes afgeleverd waarin presentjes waren verpakt waarmee creatief kon worden omgegaan. Het viel in goede aarde dit keer, gelukkig maar. Toch kon Levi, de jongste olijkerd, het niet laten nog even op te merken dat het toch verbazingwekkend was dat er niets wordt afgeleverd wat hij in één van de vele speelgoedkrantjes had aangekruist. Met “wat niet is, dat kan nog komen”, nam hij gelukkig genoegen.
Zoals U weet vertrekt Long Tall Herrie binnenkort definitief naar Nederland om zich bij zijn eega en drie zonen te voegen. Hij gaf echter te kennen dat hij nog wel wat souvenirtjes uit Curaçao mee wil nemen naar Nederland. Nu is het zo dat hier op het eiland wekelijks een krantje uitkomt dat “Via Via” is geheten. Regelmatig worden daarin leuke hebbedingetjes aangeboden voor relatief leuke prijsjes. Nu heeft Long Tall Herrie over het algemeen niet veel tijd om zulke lectuur door te nemen, hij is eigenlijk veel te druk met het beoefenen van zijn geliefde duiksport. Gisteren echter, kreeg hij de kans het nuttige met het aangename te verenigen. En zo kon het dan ook zijn dat Long Tall Herrie werd gespot op de bodem van de zee, met in zijn handen………

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten